HPI Trophy 3,5 buggy-nejde motor v max, chcípne.

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Rak
Kontaktovat uživatele:

HPI Trophy 3,5 buggy-nejde motor v max, chcípne.

#1 Příspěvek od Rak »

Ahojky všem, potřebuji malenko poradit. Auto dostalo lazený výfuk, jezdilo na jedničku neměl jsem problém. Po sobotním ježdění jsem dělal udržbu a v neděli ta mrška začla zlobit. Naskočí bez problémů, běží a jak se ohřeje chcípne při max. otáčkách :( . Vyměnik jsem 2svíčky a je to stejné. Dnes jsem koupil novou LRP 5 a je to stejné.... Pokud, ale nechám na svíčce žhavení, jde jak pila.
Auto viz odkaz: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=39915
Sundowner 150ARF 1600/1204 ASP 12.5;Brilant 1300/1140 ASP 5,1; Losi 8 IGHT 2.0

www.rcdobromerice.cz
mAto424
Kontaktovat uživatele:

Re: HPI Trophy 3,5 buggy-nejde motor v max, chcípne.

#2 Příspěvek od mAto424 »

nemohlo sa stat,ze si pri cisteni kusok pootocil prechodovu,pripadne hlavnu ihlu?
Skusal si doladit karburator?Ak pri vysokych otackach zhasina,zrejme je zmes moc bohata a zaplavi motor → preto so zhavenim ide,lebo sviecku nezaplavi,ale drzi ju rozzeravenu
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

Jehly jsou sestelovany spravne?
Rak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rak »

Ahojky, karburátor jsem seřizoval, ale ještě jsem dnes ráno, páč mi to nedalo čistil nádrž a na přívodu tlakování z výfuku do nádrže jsem našel nějaké smetí 8O . Myslíte že by to mohlo být ono?? Už jsem neměl čas auto natočit, tak až večer :) . Zatím dík za radu..

www.rcdobromerice.cz
matej

#5 Příspěvek od matej »

naladit trysky karburatoru, páč jsi tam dal tuning výfuk a bude to chtít doladit, hlavně přechodovou trysku
http://www.rcdobromerice.cz/
Rak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rak »

matej píše:naladit trysky karburatoru, páč jsi tam dal tuning výfuk a bude to chtít doladit, hlavně přechodovou trysku

Nějak jsem se o to okoušel již včera i s mým dobrým kamarádem, no ale to tam ještě bylo to smetí :)

www.rcdobromerice.cz
Rak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rak »

Tak jsme se včera pokoušeli s kolegou doladit motor bez smetí......a nic :( . Vyndali jsme startování s doměnkou, že vadí.....stejné :( . Motor pořád chcípá na max. otačách jak je teplý i při chudé směsi. Dostali jsme se i na hranici teploty, fakt už snad jen zkoušet a zkoušet ladit. Ani v základním nastavení to neběhá, směs je veeeelice bohatá. Poradtě prosím někdo. Dík moc :idea:

www.rcdobromerice.cz
pns

#8 Příspěvek od pns »

zkus znovu vycistit vzduchovy filtr, dej svicku 3, jine palivo(jiny vyrobce)... pokud to nepomuze pak asi motorek, karbec rozdelat a podivat se jestli tam nekde neni neco spatne... jo a max. otacky zkousej az bude motorek zahratej alespon pres 70°...

edit: a zkousis to s kastli nebo bez kastle?
EVIL IS BACK 15.5.2012
Rak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rak »

pns píše:zkus znovu vycistit vzduchovy filtr, dej svicku 3, jine palivo(jiny vyrobce)... pokud to nepomuze pak asi motorek, karbec rozdelat a podivat se jestli tam nekde neni neco spatne... jo a max. otacky zkousej az bude motorek zahratej alespon pres 70°...

edit: a zkousis to s kastli nebo bez kastle?

jj bez kastle, fitr novej,palivo dva druhy, karburátor jsem nerozebíral a svíčku zkusím trojku..

www.rcdobromerice.cz
pns

#10 Příspěvek od pns »

hele postupoval bych asi takhle, dej to na spalek, nech to nahrat na nejakych 80° pak to zacni vytacet ne-uplne na max. ale tak 90% otevreneho karbecu, proste packa plynu ne az do konce, pokud to nezhebne tak to dej na zem a tam uz tomu dej plnej, kdyz to nezhebne dej kastli a uvidis... ale rekl bych ze budes asi mit "ucpanou" hlavni jehlu... ale muze to byt uplne neco jineho :) to co jsme napsal pred tim udelej, fitr znovu zbavit oleje a znovu naolejovat...
EVIL IS BACK 15.5.2012
Rak
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Rak »

pns píše:hele postupoval bych asi takhle, dej to na spalek, nech to nahrat na nejakych 80° pak to zacni vytacet ne-uplne na max. ale tak 90% otevreneho karbecu, proste packa plynu ne az do konce, pokud to nezhebne tak to dej na zem a tam uz tomu dej plnej, kdyz to nezhebne dej kastli a uvidis... ale rekl bych ze budes asi mit "ucpanou" hlavni jehlu... ale muze to byt uplne neco jineho :) to co jsme napsal pred tim udelej, fitr znovu zbavit oleje a znovu naolejovat...

jasan a mam jji nechat v továrním nastavení?? :?: trysky zároven s hrdlem

www.rcdobromerice.cz
Radas

#12 Příspěvek od Radas »

Zdar tak také mi došla před týdnem tato buggyna a můj postup je takový.Vyjel jsem 4 nádržky 16%nitra na stojanu jen tak na volnoběh a to jsem se pokoušel držet teplotu 80stupňů-poté další 4 nádržky při jízdě,ale jen tak trošku plynu.Tak zajetí je OK.a auto dostává 25% nitro cca o jednu otačku jsem přitáhl jehlu pro nastavení vysokých otáček a malinko upravil volnoběh a jezdím v celku v pohodě-je pravda,že se trápím se chcípáním při brzdění,ale je to otázka času kdy to bude úplně v poho.Jen mě trochu štve,že nemám CZ manual. :roll:
Rak
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Rak »

Radas píše:Zdar tak také mi došla před týdnem tato buggyna a můj postup je takový.Vyjel jsem 4 nádržky 16%nitra na stojanu jen tak na volnoběh a to jsem se pokoušel držet teplotu 80stupňů-poté další 4 nádržky při jízdě,ale jen tak trošku plynu.Tak zajetí je OK.a auto dostává 25% nitro cca o jednu otačku jsem přitáhl jehlu pro nastavení vysokých otáček a malinko upravil volnoběh a jezdím v celku v pohodě-je pravda,že se trápím se chcípáním při brzdění,ale je to otázka času kdy to bude úplně v poho.Jen mě trochu štve,že nemám CZ manual. :roll:

Manual není problém mam ho v češtině, pošli meilovku naskenujem a pošlem pokud chceš je t orig. Pokud tam byl orig výfuk tak nebyl problém, kromě startování to není nic moc, ale jinak ok. Problém mám až po upravách.....

www.rcdobromerice.cz
mAto424
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mAto424 »

fuuuha, a toto som prehliadol - ladeny vyfuk!!!
Ak uz nikde inde,urcite bude chyba tam....ten vyfuj je original na ten motor,alebo nie?
Pretoze vyfuk toho dokaze velmi vela zmenit,hlavne ak nie je robeny presne na motor.

Ja som sa takto trapil s motorom MVVS,ked som ho chcel pouzit do auta a vyfuk som mal ,,homemade,,. Proste motor bol na 99% naladeny v stojane s vrtulou,ale ked som to dal do auta + namontoval tam ten vyfuk,auto vobec neslo a ako pises,vobec to neslo do otacok a zakazdym motor zhasol.A takto donekonecna,proste naladit sa to NEDALO.

Cize ak mozes,vrat tam ten vyfuk co si mal a urcite ti to pojde bezchybne...
pns

#15 Příspěvek od pns »

a co je to za tunning vyfuk?
EVIL IS BACK 15.5.2012
Odpovědět

Zpět na „Auta“