Jaký vysílač pro začátečníka ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Ptak666

#1 Příspěvek od Ptak666 »

Zdravím vas, jsem uplny zacatecnik a chtel bych se vrhnout do letani. A tak bych se Vas chtel zeptat, jaky by jste mi doporucily za vysilac. Abych uz treba zadny do budoucna nemusel kupovat. Samozrejme bych ze zacatku chtel letat na necem pro zacatecniky. Ale casem bych si chtel poridit i neco rychlejsiho a vetsiho... Vubec nemam sajnu, na co bych se mel zamerit ani na co bych mel koukat...
ko44

Re: Jaký vysílač pro začátečníka ?

#2 Příspěvek od ko44 »

Spektrum DX6i (šestikanál), DX7 (sedmikanál) - to by ti mohlo nějakou dobu vydržet. Pokud bys chtěl ještě lepší, pak osmikanál DX8, která už je ale trochu (dost) dražší.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Standapass »

Zaleží kolik můžeš investovat. Není lepší koupit kvalitní rádio ?? Vím že cena bude vyšší , ale do budoucna vlastně ušetříš. S :wink:
HTC evo3d
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lubo1 »

Ptak666 píše:Zdravím vas, jsem uplny zacatecnik a chtel bych se vrhnout do letani. A tak bych se Vas chtel zeptat, jaky by jste mi doporucily za vysilac. Abych uz treba zadny do budoucna nemusel kupovat. Samozrejme bych ze zacatku chtel letat na necem pro zacatecniky. Ale casem bych si chtel poridit i neco rychlejsiho a vetsiho... Vubec nemam sajnu, na co bych se mel zamerit ani na co bych mel koukat...

Podstatné si zabudol .... Čo chceš lietať - vrtuľníky vetrone, akro?
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Ticcino

#5 Příspěvek od Ticcino »

Osobně bych doporučil to co mám já, tj Spektrum DX7.
Replikové přijímače jsou doslova za hubičku, funguje to dobře, nastavení je jednoduché, použitelnost naprosto nad rámec toho, co začátečník potřebuje. A že se nedá naprogramovat šestiservové křídlo... no a? ;)

Pokud by ses nebál číny, tak Turnigy 9x, ale zas pro absolutního začátečníka, bez znalostí a bez manuálu...
Ptak666

#6 Příspěvek od Ptak666 »

No, nevim jaky je rozdil mezi "radiem" a normalnim vysilacem. Ale investovat bych chtel do 7tis. Litat bych chtel s letadlama ;) stihackama ;) urcite na zacatek bych chtel nejakeho vetrone s motorem. A co je to AKRO ? ;)) jak rikam. Jsem uplny zacatecnik !! Ale treba do budoucna i heki. Kdo vi ... Ja myslel, ze je vysilac univerzalni?!
PEO
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od PEO »

Člověče,prolez toto forum,tohle se už řešilo stokrát,najdeš spoustu tipů a rad.Navíc je nahoře tlačítko Hledat. 8) :!:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pajas »

Ale to tlačítko nefunguje.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RiMr »

Koukni i sem, minimálně pro představu jaké položky budeš minimálně potřebovat.
http://ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika

#10 Příspěvek od Ptak666 »

A to jsem si myslel, ze od toho tu to forum je. Prece kdyby si kazdej vsechno nasel, tak sem nikdo nemusi chodit a psat jsem. A co kdyz je treba nejakej novej model vysilace kterej v historii neni a je vhodnej pro zacatecnika? Ten tam asi tezko najdu ...
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#11 Příspěvek od rampa_mckvak »

Ptak666 píše:A to jsem si myslel, ze od toho tu to forum je. Prece kdyby si kazdej vsechno nasel, tak sem nikdo nemusi chodit a psat jsem. A co kdyz je treba nejakej novej model vysilace kterej v historii neni a je vhodnej pro zacatecnika? Ten tam asi tezko najdu ...

Jo to máš pravdu, ale časem to pochopíš sám s tím hledáním :wink: A pokud bude nějakej novej vysílač, tak těžko ti někdo o něm něco řekne hned. To chce taky čas. Pak jedině prolejzat stránky prodejců a tam se pídit po nevejch vysílačích, ale tam se věci z praxe moc nedozvíš. Kór u novinek. Jo klidně se ptej, ale i hledej a študuj a porovnávej. A pak si skákni na nejbližší modelářské letiště a tam se ptej a koukej. Skákni do nějakého kamenného obchodu. Atd.
Já mám osobně Spektrum DX6i. již 3 roky a zatím plně dostačuje a vyhovuje.
Co neubrzdíš neukecáš.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PEO »

Pajas píše:Ale to tlačítko nefunguje.

Mě to jde normálně 8O
coro

#13 Příspěvek od coro »

Ptak666 píše:A to jsem si myslel, ze od toho tu to forum je. Prece kdyby si kazdej vsechno nasel, tak sem nikdo nemusi chodit a psat jsem. A co kdyz je treba nejakej novej model vysilace kterej v historii neni a je vhodnej pro zacatecnika? Ten tam asi tezko najdu ...

No hej ale keď sa to napíše raz, dvakrát, desaťkrát, stokrát, stále príde niekto ďalší s rovnakou otázkou - a už sa to nechce ľuďom znovu a znovu písať. Leda že by potrebovali niečo predať.. :)
A neboj sa keby niečo nové stálo za reč, určite by sa o tom už písalo.

Inak k nákupu - keď dnes kúpiš kvalitný vysielač, zajtra zlacnie a pozajtra bude na trhu za rovnakú cenu lepší.
Podľa mňa nemá význam kupovať niečo extra drahé, kým budeš s modelmi padať na vlastné chyby. Až potom.. a to už bude iné než sa predáva dnes.

Ale nastavenie brzdenia, prípadne aj klapiek na krídle (4 servá v krídle) alebo rôznych režimov pre vetrone alebo hádzadlá, by sa mohlo hodiť aj začiatočníkovi - nech sa mu napríklad ľahšie pristáva, alebo nech si proste zvykne..
PEO
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od PEO »

Já to myslel dobře,představ si že během hodiny napíše 10 lidí,jaký si mají pořídit první vysílač.Každý tady desetkrát odpoví? Proto Ti radím,ať projdeš příspěvky o vysílačích ( jsou i o těch prvních :wink: ),vím že je toho moc,ale aspoň získáš zhruba přehled :idea:
PEO
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od PEO »

CORO mě předběhl :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“