Lupínková pila Woodster SD 16

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

Lupínková pila Woodster SD 16

#1 Příspěvek od Michal Matějka »

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s níže uvedenou lupínkovou pilou? Zajímá mne hlavně jestli je nutné používat doporučovaní pilové listy a nebo je možno použít i ty co dávají do ručních pilek. Díky

http://www.domacitechnika.cz/levne-woodster-sd-16
vodvi

Re: Lupínková pila Woodster SD 16

#2 Příspěvek od vodvi »

Mám něco podobného(no name),pilové listy mají na koncích takovej čep(kolíček),za který se to chytá do upínačů.Normální list do lupenkové pilky tam nechytneš...
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Michal Matějka »

DavidB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DavidB »

...koukal jsem v Bauhausu (Liberec) mají podobnou o pár stováků levnější
JK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JK »

Je to to isté ako moja GUDE. Je možné použiť aj klasické listy, upneš ich do strmeňov. Pozri manuál... http://www.batacz.cz/files/doc/sd16_lup ... file_1.pdf
T16SZ
CharlieCh

#6 Příspěvek od CharlieCh »

Tady máš patrně totožnou pilku, ale o něco levnější. CharlieCh
http://www.hobynaradi.cz/cs/ostatni/275 ... -gude.html
...s větrem o závod.
vodvi

#7 Příspěvek od vodvi »

JK píše:Je to to isté ako moja GUDE. Je možné použiť aj klasické listy, upneš ich do strmeňov. Pozri manuál... http://www.batacz.cz/files/doc/sd16_lup ... file_1.pdf

Tak u té mé to nepude...Mám tam jen uchycení na ten čep.
Kupoval jsem to před 4 rokama...možná jsem k tomu něco ztratil(asi ty třmeny).

To: Michal M. Ano myslím takové...
JK
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JK »

Na obrázku je pohľad na strmeň spredu...
05102011457.jpg
T16SZ
peza

#9 Příspěvek od peza »

Dobrý den.
Prosím o radu. Chystám se zakoupit náhradní lupénkové pilky ale v nabídkách jsou typy s označením 0 až 8.
Takže 0; 1; pak 2; a 2/0 pak 3; a 3/0 atd až do osmičky. U č.2 je v popisu - velikost: 0,33mm, délka 130mm a u č.2/0 je v popisu
velikost: 0,26mm, délka 130mm. Tu délku bych chápal ale ta velikost ? Je to snad síla toho listu ? Je mi jasné že čím tvrdší materiál řežu
tak musím použít jemnější zuby, ale podle těch čísel v označení to nemůžu poznat.Nechce se mi kupovat od každého druhu jedno balení
a pak ty nepotřebné zahodit :D Nevíte prosím jak je to s tím označením vzhledem k velikosti a počtu zubů ?? Nedaří se mi to vyGooglit.
Díky za radu Peza
JK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JK »

Záleži na výrobcovi, ako značí listy. Gude udáva počet zubov/palec, napr. 18/zoll... To isté udáva aj Woodster, 0,26, 0,30 je hrúbka listu.
T16SZ
Kovboj

#11 Příspěvek od Kovboj »

Nemáte někdo doma tento konktrétni typ pily Woodster SD 16? Jaké s ní máte zkušenosti? A je při reálné práci (především se dřevem) problém, když pila nemá regulaci otáček?
brera
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od brera »

Mám přesně ten typ na kterej se ptáš a na řezání dřeva maximální spokojenost,vyřezal jsem na ní celou loď Earthrace, překližka 0.8 až 6 mm, dřevo 20 mm, hliník jsem taky uřízl, pertinax už hůř, plasty se taví, na to by to chtělo externí regulátor otáček. Nejvíc podle mě záleží na správné volbě plátku.
Jara11

#13 Příspěvek od Jara11 »

http://www.zbozi.cz/vyrobek/woodster-sd-16/

Na tomto odkazu je vidět zaháknutí toho třmenu na běžný plátek ruční lupínkové pilky. Jinak mám úplně to samé a plátky do toho pasujou např. s tím čepem od PROXXONA. Je tam délka myslím 130mm- snad se nepletu. Jediný problém co vidím, tak pokud vezmeš 8mm překližku a řežeš menší rádius, tak pilka má snahu se trvale překroutit a potom se špatně řeže rovně. Jsem zvědav na ty Proxxony, ty jsem ještě nezkoušel, ale mám je už doma. Cena stejná jako do tý pilky co uvádíš. 6ks je cca za 120Kč. Jinak s tou redukcí na běžný plátky se malé radiusy řežou dobře. Ještě jsem to dovybavil kladkou na ložiskách uprostřed s drážkou, jako to maji přímočarý pilky a funguje to perfektně a dá i víc tlačit a plátek nikam neprohneš.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Jara11

#14 Příspěvek od Jara11 »

Ještě jeden poznatek, který bude možná zajímat i ostatní , kdo má stejnou , nebo podobnou pilku s lupínkem 130mm a čepy na konci. Teď jsem vyzkoušel origo plátky od PROXXONA a to je nebe a dudy. Ty plátky jsou na šířku poloviční, takže rádiusy se řežou o mnoho líp a hlavně je to znát i na materiálu. Ten proxxon bych přirovnal k pilkám do ruční lupínkovky. To co jsem koupil v kovomatě k té pile přímo je tvaroh. To zkroutíte do vrtule a ono tak téměř zůstane. Hlavní bude ale ta šířka za zubama.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Odpovědět

Zpět na „Dílna“