Auto na poježdění "za barákem"
Auto na poježdění "za barákem"
Zdravím příznivce aut.
Možná to zní blbě, ale myslím, že podobná myšlenka hlodá v hlavě víc pilotů RC letadel: Co dělat, když se nedá létat? Původně jsem chtěl loď, ale na podzim se mi k vodě nechce a tak volba padla na auto. Jenže jaké?
Mělo by to být na ježdění po asfaltu i po trávě, případně na nějaké lesní cestě. Měřítko tak 1:10, to mi připadá jako ideální poměr velikost/cena. Cena bude asi hlavní kámen úrazu. Auta začínají na cca 3000 a lezou někam k celokompozitovým hotlinerům, tj. do závratných výšin.
Začátečnkům je jinde často doporučovánMaverick Atom, ale tam mě lehce odrazuje malé měřítko. Tak jsou tu auta od Traxxasu, ale ty jsou cenově o dost výš.
Takže prosím zkušenější o radu. S cenou bych se chtěl pohybovat maximálně kolem pěti tisíc, přeci jenom to chci jen jako doplňkovou disciplínu.
Možná to zní blbě, ale myslím, že podobná myšlenka hlodá v hlavě víc pilotů RC letadel: Co dělat, když se nedá létat? Původně jsem chtěl loď, ale na podzim se mi k vodě nechce a tak volba padla na auto. Jenže jaké?
Mělo by to být na ježdění po asfaltu i po trávě, případně na nějaké lesní cestě. Měřítko tak 1:10, to mi připadá jako ideální poměr velikost/cena. Cena bude asi hlavní kámen úrazu. Auta začínají na cca 3000 a lezou někam k celokompozitovým hotlinerům, tj. do závratných výšin.
Začátečnkům je jinde často doporučovánMaverick Atom, ale tam mě lehce odrazuje malé měřítko. Tak jsou tu auta od Traxxasu, ale ty jsou cenově o dost výš.
Takže prosím zkušenější o radu. S cenou bych se chtěl pohybovat maximálně kolem pěti tisíc, přeci jenom to chci jen jako doplňkovou disciplínu.
Re: Auto na poježdění "za barákem"
Měl jsem před časem podobnou myšlenku - ještě jsem nerealizoval, ale pozeptal se a bylo mi doporučeno HiMoto. Jen si vyměníš přijímač a použiješ vlastní vysílač. V základu to má plastové díly, krytý spodek a dostatek náhradních dílů. Pokud v člověku "blafnou" saze, tak se dají dokupovat díly již vyrobené z kovu.Jenda_84 píše:...Takže prosím zkušenější o radu. S cenou bych se chtěl pohybovat maximálně kolem pěti tisíc, přeci jenom to chci jen jako doplňkovou disciplínu.
Pozadavky, ktere pises, jsou neslucitelne. Auto, co jezdi dobre na asfaltu, trave, i sotoline neexistuje. Tot na uvod, abys chapal
Tak jako kdyz si das na velke auto nejake pneu, budou primarne urcene vzdy pro jeden druh povrchu. Dej si drapaky z jeepu do brutalniho bahna a vyblbnes se, ale na asfaltu bida. Dej si asfaltove slicky a na trave budes kouzat jak na lede...
Pokud uvazujes o necem opravdu jen za barak, za par supu, vidim to jak pise kolega na HiMoto. Je to takovy totalni zaklad, casto staveny na onroad podvozcich (i kdyz auto ma byt offroad), ale na to omlaceni by stacit mohlo. Financni limit 5000 take neni kdovijak vysoky, ale s HiMotama se tam vejdes.
Predem ale upozornuju, ze to je vazne JEN kolem baraku. Pokud budes premyslet o draze, lese apod, tak to auto oddelas a pak muzes rovnou hodit v pytli do popelnice. Traxxas je sice drazsi, ale bavime se o uplne jine kvalite, zpracovani, materialu a vubec. Na cene se tady odrazi vse.
Pokud uvazujes o necem opravdu jen za barak, za par supu, vidim to jak pise kolega na HiMoto. Je to takovy totalni zaklad, casto staveny na onroad podvozcich (i kdyz auto ma byt offroad), ale na to omlaceni by stacit mohlo. Financni limit 5000 take neni kdovijak vysoky, ale s HiMotama se tam vejdes.
Predem ale upozornuju, ze to je vazne JEN kolem baraku. Pokud budes premyslet o draze, lese apod, tak to auto oddelas a pak muzes rovnou hodit v pytli do popelnice. Traxxas je sice drazsi, ale bavime se o uplne jine kvalite, zpracovani, materialu a vubec. Na cene se tady odrazi vse.
Lubor píše:Jenda_84 píše:V základu to má plastové díly, krytý spodek a dostatek náhradních dílů. Pokud v člověku "blafnou" saze, tak se dají dokupovat díly již vyrobené z kovu.
Nahrazovan plastove dily automaticky za kovove, to neni dobry napad. Nektere konkretni dily, jako napriklad ramena, narazniky nebo drzaky-piny kastle proste v plastu zustat musi. Kdo koupi kov, prohloupi a rozseka auto jeste vic. Plast je deformacni zona a pokud bude chybet, odnesou to zavesy, uchyceni ramen u bulkheadu a bude z toho mnohem vic skody nez uzitku.
Nektere dily naopak do kovu patri, nebo jsou vhodne, ale nesmi se to prehnat. Osobne mam nejradsi auto co nejvic plastove a pouze tam, kde chci mit presnost, davam kov - napriklad sloupky rizeni.
... jo to má svoji logiku.scarabeus píše:Lubor píše:V základu to má plastové díly, krytý spodek a dostatek náhradních dílů. Pokud v člověku "blafnou" saze, tak se dají dokupovat díly již vyrobené z kovu.
Nahrazovan plastove dily automaticky za kovove, to neni dobry napad. Nektere konkretni dily, jako napriklad ramena, narazniky nebo drzaky-piny kastle proste v plastu zustat musi. Kdo koupi kov, prohloupi a rozseka auto jeste vic. Plast je deformacni zona a pokud bude chybet, odnesou to zavesy, uchyceni ramen u bulkheadu a bude z toho mnohem vic skody nez uzitku.
... nebo servo pro řízení natáčení kol - v základu má plastové převody - dá se nahradit kovovými.scarabeus píše:Nektere dily naopak do kovu patri, nebo jsou vhodne, ale nesmi se to prehnat. Osobne mam nejradsi auto co nejvic plastove a pouze tam, kde chci mit presnost, davam kov - napriklad sloupky rizeni.
Ahoj. Myslim si, ze nie si az taky bohaty, aby si si mohol kupit lacne veci. Ale ak chces vyhadzovat peniaze, tak si kup radsej auto v Tescu. Ked ho rozbijes, menej ta to bude mrziet 
Cital som toho vela, ale Himoto nazyvaju " lacna Cina "
Ked si kupis nejakeho traxxa za necelych 6 litrov:
http://rc-eshop.cz/tra7205-traxxas-summ ... k-4x4.html
urcite urobis lepsie. JA som chcel poodne tiez tohto 1:16, ale nakoniec som sa rozhodol pre mierku 1:10
Cital som toho vela, ale Himoto nazyvaju " lacna Cina "
Ked si kupis nejakeho traxxa za necelych 6 litrov:
http://rc-eshop.cz/tra7205-traxxas-summ ... k-4x4.html
urcite urobis lepsie. JA som chcel poodne tiez tohto 1:16, ale nakoniec som sa rozhodol pre mierku 1:10
Jenda_84 píše:...S cenou bych se chtěl pohybovat maximálně kolem pěti tisíc, přeci jenom to chci jen jako doplňkovou disciplínu.
Tak na tohle si dej pozor
Taky jsem si koupil E-Maxxe jen jako doplněk k mnohaletému létání RC letadlama, abych měl občas nějakou zábavu v neletové sezóně
No a teď zrovna nemám žádné letadlo, ale zato dvě auta plus příslušenství za desítky tisíc a ještě jsem začal jezdit na dráze v klubu...
Lítám jen vrtulník, což je paráda. A jedna z věcí, kterí mne nakopla k helině byl fakt, že se stejně jako u autíček "šroubečkuje" a ND se kupují hotové - tento styl mechanické dílny mi v bytě prochází daleko lépe, než klasická modelařina s balzou, broušením, laminováním...
Ahoj
Já jsem si před dvěma roky pořídil tuto bugynu od kámoše za litr.Je to HBX podvozek TL-01 nebo AS-01.
http://www.youtube.com/watch?v=dTqacj4H ... re=related
Má to sice stejnosměrnej motor ale frčí to dobře alespoň se to dá řídit oproti kámošovo Carsona crushera se stříďákem co se nedá pořádně uřídit a pořád něco dokupuje a opravuje.
Dal jsem si na to gumy na monstertruck a parádně si pojezdím v členitým terénu ale i na cestě.
Nahradních dílů mám dost protože na Aukru se čas od času najde prodejce který nabízí pytel ND za hubičku.
Jediná nevýhoda je uložení baterie ale už jsem si zvykl.
Jsem nenáročnej a na to moje ježdění to stačí.
Já jsem si před dvěma roky pořídil tuto bugynu od kámoše za litr.Je to HBX podvozek TL-01 nebo AS-01.
http://www.youtube.com/watch?v=dTqacj4H ... re=related
Má to sice stejnosměrnej motor ale frčí to dobře alespoň se to dá řídit oproti kámošovo Carsona crushera se stříďákem co se nedá pořádně uřídit a pořád něco dokupuje a opravuje.
Dal jsem si na to gumy na monstertruck a parádně si pojezdím v členitým terénu ale i na cestě.
Nahradních dílů mám dost protože na Aukru se čas od času najde prodejce který nabízí pytel ND za hubičku.
Jediná nevýhoda je uložení baterie ale už jsem si zvykl.
Jsem nenáročnej a na to moje ježdění to stačí.
http://tox232.webnode.cz
Jak koukám, tak tohle vlákno zatim vypadá stejně jako na všech modelářských fórech, které jsem si pročítal. Na jedné straně je HiMoto a jeho příznivci a na druhé Traxxas. Ale určitě je i něco mezi, vždyť v krámech je toho na výběr mraky...
Osobně bych se klonil spíš k HiMotu. Jsem povahou spíš kliďas a taky tak lítám (termické větroně), takže počítám že bych ve stejném stylu i jezdil. Hádám, že pomalé ježdění v terénu ve stylu crawleru a svižnější na asfaltu, trávě, maximálně jemném štěrku by mělo bez problémů přežít i to HiMoto.
Osobně bych se klonil spíš k HiMotu. Jsem povahou spíš kliďas a taky tak lítám (termické větroně), takže počítám že bych ve stejném stylu i jezdil. Hádám, že pomalé ježdění v terénu ve stylu crawleru a svižnější na asfaltu, trávě, maximálně jemném štěrku by mělo bez problémů přežít i to HiMoto.
Jenda_84 píše:Jak koukám, tak tohle vlákno zatim vypadá stejně jako na všech modelářských fórech, které jsem si pročítal. Na jedné straně je HiMoto a jeho příznivci a na druhé Traxxas. Ale určitě je i něco mezi, vždyť v krámech je toho na výběr mraky...
Tak neco ti take určite vydrží otom žádná, ale určitě ne tolik co např auta od TRX. Nejsem jejich zastánce ale prostě je to kvalita a co jsem udělal salt, hvězdic a kotrmelcu s Revem to by myslim auto od Himoto nepřezilo.. Ja menil akorat spodni rameno předni nic vic. Jsou to sice penize ale vsadim se ze ty dotoho auta časem vrazis jeste mnohonasobne vic nez kdyz by sis radeji připlatil za kvalitu hned ze začátku...aaale co je to každého věc přeci
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Ono je to takové věštění z křišťálové koule. Na jedné straně mám záměr jezdit s RC autem, ale jelikož jsem to ještě v pazouře neměl, tak jen odhaduji, jak s tím budu jezdit. I když budu jezdit opatrně, určitě se nějaký ten šrám objeví. Je to prostě mechanické zařízení a bude se provozovat v prašném prostředí v blízkosti překážek. Avšak i dražší kusy asi nejsou nerozbitné a když se zadaří tak to pak i stojí za to. Takže to je fakt buď a nebo.
Lubor píše:Ono je to takové věštění z křišťálové koule. Na jedné straně mám záměr jezdit s RC autem, ale jelikož jsem to ještě v pazouře neměl, tak jen odhaduji, jak s tím budu jezdit. I když budu jezdit opatrně, určitě se nějaký ten šrám objeví. Je to prostě mechanické zařízení a bude se provozovat v prašném prostředí v blízkosti překážek. Avšak i dražší kusy asi nejsou nerozbitné a když se zadaří tak to pak i stojí za to. Takže to je fakt buď a nebo.
Opatrne budes jezdit tak prvni dva dny protoze te to pak přestane bavit budeš zkouset pořád nové veci a padu se urcite nevyhneš. To že poškrabeš kapotu to se nepočita jako porucha. Nevim jak u jinych ale Traxxas střika kapoty zevnitr takze kdyz poskrabete auto tak to ani nejde moc videt a obarvu nepřijdete.. Navic toho ta kapota dost snese.... Jasne ze ty auta nejsou nerozbitná. KDyž to napališ do nejake zdi nebo kamene, tak urcite neco možná praskne ale kdyz to udelas nejakou hrackou za 4000kč tak ji mužes vhodit do koše protoze kdyby si ji mel opravit tak dotoho vraziš vic penez nez kdyby si radeji koupil nové.
TO revo na fotce neni moje ale kamoše a podívej se pořádně na to kolo..Schvalne myslis že se zlomilo nebo jen zapružilo ?......................Kolo opravdu jen zapružilo a nic se mu nestalo ani ramenam...
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Proč jen Traxxas ? Jsou i jiné spolehlivé značky jako je HPI či Team Losi. U jejich 2wd Short Trucků s plechovkama se do limitu 5k vlezeš a budeš mít kvalitní model na vyblbnutí
Nehledě na to že s 2wd je více zábavy a méně starostí
Když tak písni PM a něco pro tebe vyberem. Rozhodně bych ani nezaracoval TRX 1/16, třebas malé révo je skoro stějně velké jak buggy 1:10 a každopádně má větší průjezdnost
Plechovková verze se spolehlivě vejde taky do zmiňovaných 5k. Nebo jsou ještě k mání Tamiya podvozky CC01 pro expediční ježdění s realistickýma karoseriema z ABS plastu.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Takže jsem koukl po autech od Team Losi a docela mě zaujal jejich HIGHroller. Má to náhon jen na zadek, ale i tak to jezdí pěkně.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš že to jde
Určitě neprohloupíš. Mám od TL micro baju přestavěnou na micro e-revo a je to neskutečnej držák. Jediný co může být problém, tak většina modelů od TL má palcové šroubky, tak se musí dokoupit nařádí, dovozce astra, jej dodává. Klidně bych ještě mrknul i na HPI Firestorm v plechovce, již od začátku je koncipován i pro budoucí upgrade na stříďák.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/