Pulse 1600 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
petr64
Kontaktovat uživatele:

Pulse 1600 od Pelikána

#1 Příspěvek od petr64 »

Letu zdar,
už jste to někdo pořídil ? http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=53850,
na youtube jsem zatím žádné video nenašel...

Docela se mi zamlová, rád bych získal názory na:
- konstrukce trupu je tuhá ? (přežije pád na čumák ze 2 m)
- letové vlastnosti ? (obrat bez plácání křídly)
- dodává se s vhodným pohonem ? (slabý / přemotorovaný)
- vhodná serva?, festovní táhla ?
- je to vhodný model po Aĺfě 1500 od Pelikána ? - nebo už si můžu troufnout na něco konstrukčního bez kuliček (s Alfou mám cca 150 hodin ve větru) - rozpětí 2 m a více - třeba něco od TopModel ? Termika mě moc láká ... nějaký elektrovětroň.

díky všem
P64
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
ferulik
Kontaktovat uživatele:

Re: Pulse 1600 od Pelikána

#2 Příspěvek od ferulik »

Ja by som bol radšej za Blizzarda od Multiplexu,ktorý je o niečo menší,lacnejší o cca 700 Kč ale bez elektroniky.Je to osvedčený model.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od klauz »

taky mě tohle letadlo docela zajímá. v posledním čísle RC Modelů je na něj recenze. http://www.rcmodely.cz/RCM_9_11_clanek03.htm - bohužel ho nemám. Nenaskenoval by někdo?
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
PetrL

#4 Příspěvek od PetrL »

klauz píše:taky mě tohle letadlo docela zajímá. v posledním čísle RC Modelů je na něj recenze. http://www.rcmodely.cz/RCM_9_11_clanek03.htm - bohužel ho nemám. Nenaskenoval by někdo?

Klidně naskenoval :D
Přílohy
Pulse1600.pdf
(952 KiB) Staženo 398 x
Futaba T8FG
Vektor II, Super Elipse, Pilatus Porter, Rower
klauz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od klauz »

díky moc. rcmodely kupuju v trafikách a tentokrát mi nějak utekly :)
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
Surgical

#6 Příspěvek od Surgical »

Pulse 1600 (Pelikán) = Blaze ST Ripmax (u nás Astra) = Hype Wow! (dříve u nás k mání u Kostky), jsou to jen obtiskové verze jednoho a téhož modelu...
Blaze ST měl recenzi tuším před rokem, párkrát se tady na stránkách už za minulý rok taky diskutoval...
bitovod

#7 Příspěvek od bitovod »

Už aby Číňani obtiskli Cularise... :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
petr64
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od petr64 »

No fajn. Ale nedovedel jsem se to na co jsem se ptal.

Go / NoGo ?
SPEKTRUM DX6i | HD Contour GPS | ZagiKiller 1500, HotWing 1200 (+1800), Alpha 1500, SkyClimber 2000
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RiMr »

petr64 píše:...- konstrukce trupu je tuhá ? (přežije pád na čumák ze 2 m)
- letové vlastnosti ? (obrat bez plácání křídly)
- dodává se s vhodným pohonem ? (slabý / přemotorovaný)
- vhodná serva?, festovní táhla ?
- je to vhodný model po Aĺfě 1500 od Pelikána ? - nebo už si můžu troufnout na něco konstrukčního bez kuliček (s Alfou mám cca 150 hodin ve větru) - rozpětí 2 m a více - třeba něco od TopModel ? Termika mě moc láká ... nějaký elektrovětroň....
P64

Jestli to není tím, že se nedá dost dobře odpovědět...

- letové vlastnosti ? (obrat bez plácání křídly) - jaký obrat? Při jaké rychlosti? S motorem? Bez motoru?
- dodává se s vhodným pohonem ? (slabý / přemotorovaný) S vhodným na co? Na nastoupání? Kolik m/s? Na vis?
- vhodná serva?, festovní táhla ? Vhodná na co? Na létání v termice nebo na řádění na svahu? A co to je "festovní" táhla? A co když budou táhla festovní, ale závěsy tuhé nebo gumové?
- je to vhodný model po Aĺfě 1500 od Pelikána ? - nebo už si můžu troufnout na něco konstrukčního bez kuliček (s Alfou mám cca 150 hodin ve větru) - rozpětí 2 m a více - třeba něco od TopModel ? Termika mě moc láká ... nějaký elektrovětroň.... Po Alfě bych si vzal od Pelikána nějakého FOXe... Ale to je čistě subjektivní názor, nemající prakticky žádné obecné hodnoty...

Někdy se prostě odpověděět nedá ani když se někdo pořádbě zeptá... Natož když se nezeptá... :wink: :D
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Igel »

RiMr :)))
WW2
petr64
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od petr64 »

Pravda, je to se mnou těžké, tak jinak. (otázek co se honí hlavou je moc :)

Je Pulse vhodný model po Alfě s nalítanými 150 hod nebo už bych mohl myslet na něco velkého a konstrukčnějšího ?

Rozuměj stavby se nebojím, ale jestli už je 150 hod dost na model s rozpětím > 2m.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RiMr »

No tak ona Alfa není zas nějaké extra ťuťu éro jak nějaký ES, tak bych se až tak nebál...
Prostě s rozumem. S nějakým konstrukčním větroněm, pokud to nebude nějaká štíhlá žiletka ale něco s hlubším křídlem budeš mít ve vzduchu určitě míň práce jak s Alfou.
Akorát jak s tím škrkneš, tak...
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od petr64 »

2RiMr: moc dík, dodatečně se omlouvám za první dotaz :) byl to úlet.

... pravda, Alfa mi dává občas pěkně zabrat, nahoře to docela jde, tam je dost místa :), ale když pořádně zafučí tak je přistání docela honička.

Pouštím Alfu z vrcholu svahu/kopece teda svážku/kopečku (převýšení 30m na délce 300m). Přesně na vršku, kde stávám je zajímavá turbulence. Klesám po větru z výšky - používám křidélka jako klapy - nahoru na max. výchylku. Ubrzdím, vytratím trochu té energie. Ale pak proti větru dokončuji 4 zatáčku, klapky vypínám a musím jít hned po plynu jinak ero stojí na místě. Ok, jdu níž a 2-4 nad zemí (jak kdy) jako když utne a vítr zmizí (asi tím hrbem kopce) no a pak už je to rychlé, plyn ubrat přitáhnout.

Někdy mě to vyjde super, někdy sebou Alfička buchne o zem ze dvou metrů na pupík, občas (bývalo častěji) trošku i na čumáček. No, ale říkám si: je to houbolet (po prvních drsných pádech mám trup olaminovaný a s 5ti výztuhami z uhlí průměr 1 mm), Ca a PU mám dost, tak co? Aspoň se něco naučím v horších podmínkách.

Po tom cos mi dal v začátku tvé odpovědi naději - že už bych mohl jít na větší, kontsrukční ero, a po tom co jsem napsal, kde lítám a jak to tam vypadá, tak nevím. Protože mě rozhodila ta poslední věta: "ale jak s tím škrtneš ..." Tady u mě v tom fučáku na kopečku za Brnem s tím šktrtu asi určitě. A rozsekat něco 2,5m krásného od Topmodel (jejich firma mimochedem sídlí pár kilometrů ode mě kde bydlím) by mě bylo móóóc líto.

No ale zajedu k nim do firmy na čumendu, pokecám, třeba mě na něco pan majitel ukecá :) Uvidíme, ale asi to nechám až na jaro.

Zatím se bavím studiem a přípravou stavby Hortena s profilem KFm4... viz vlákno http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=5&t=42400
to mi na podzim a zimu bude stačit.

Ještě jednou dík
P64
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#14 Příspěvek od rampa_mckvak »

Řekl bych, že základní odpovedˇ máš přímo na stránkách Pelikána v odkazu co jsi dal.
PULSE 1600 je určen pro středně pokročilé modeláře, kteří již zvládli pilotáž rychlejších modelů s ovládanými křidélky - v pořadí, řekněme, třetí nebo čtvrtý model. S nastavenými velkými výchylkami (dle doporučení v návodu) si s ním skvěle zalétají všichni zkušení piloti, kteří ocení si jeho rychlost a obratnost.
Pak už je to na tobě jak se na to cítíš rozhodneš.
Co neubrzdíš neukecáš.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od petr64 »

Pulse asi vypustím.

Asi něco málo připlatím, nechám to na jaro a půjdu do něčeho většího jak 2m, konstrukčního, elektrovětroň. Přes zimu zkusím postavit a zalétat samokřídlo Hortena IX.

Dva RTF modely asi finančně neutáhnu.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“