palivova pumpa elektricka turnigy z HK

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

palivova pumpa elektricka turnigy z HK

#1 Příspěvek od iwojima1 »

Prave mi prisla tato palivova pumpa...http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17416
zatial mozem po skuske a rozobrati len chvalit kolegov z HobbyKingu.
Cista robota. cisto funkcny dizajn. napojenie 12V cize 3S lipo. cerpa Benzin a aj metyl.
Ak mate otazky pytajte sa:)
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
maroslong
Kontaktovat uživatele:

Re: palivova pumpa elektricka turnigy z HK

#2 Příspěvek od maroslong »

Záujem nemám, ale má to pohon bezkomutátorovým motorom? Lebo ak nie, čerpaním benzínu si koleduješ o prúser. :wink:
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od iwojima1 »

nie nema ale hriadsel motora nie je spojena s hriadelou cerpadla priamo ale cez umelohmotny akobysom to napisal...izolator. je to klasicke zubove cerpadlo akurat zuby su z umelej hmoty a motor je galvanicky oddeleny od cerpadla. alebo hrozi este nejake dalsie nebezpecie? poucte ma lebo ja som to rozobral presne koli tomuto problemu a zistil som ze to vyzera bezpecne vyriesene.
či?
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
coro

#4 Příspěvek od coro »

čo s tým majú zuby? (ak sa nerozpustia)
Iskrou sa zapaľujú výpary, tekutina nehorí ani nebúcha.
Myslím že nie je problém urobiť to bezkomutátorovým motorom (vymeniť motor a použiť obojsmerný regl)- ale nie za 6 usd.
meduza666666

#5 Příspěvek od meduza666666 »

maroslong píše:Záujem nemám, ale má to pohon bezkomutátorovým motorom? Lebo ak nie, čerpaním benzínu si koleduješ o prúser. :wink:

Smankote, vzdyt se to dava i do benzinovejch aut a je to cely ponoreny v nadrzi i s neoizolovanejma kabelama ... Nebo mi neco unika?
radi5

#6 Příspěvek od radi5 »

maroslong píše:Záujem nemám, ale má to pohon bezkomutátorovým motorom? Lebo ak nie, čerpaním benzínu si koleduješ o prúser. :wink:

Komutátorový motor má každá palivová pumpa v autě, která se koupe v nádrži s benzínem.... :wink:
jova
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jova »

Jestli ono to nebude tím, že benzínové páry vybuchují pouze v určité koncentraci se vzduchem (kyslíkem). Takže pokud je v nádrži jenom benzín a jeho páry tak tam v podstatě nemá co bouchnout.
Pokud je ale motor mimo a s benzínem se manipuluje, tak lehce může vzniknout výbušná atmosféra, na jejíž zapálení ten komutátor stačí.
Naposledy upravil(a) jova dne pát 14.10.2011 16:36, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sharkcom »

Mno, zapálenou sirku bych tam neházel... :?
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od maroslong »

No, netvrdím že v tomto prípade číňania klamú a je to nepoužiteľné... Každopádne som nedávno kdesi čítal o vyslovenom zákaze (všeobecnom) používať elektrické čerpadlo na benzín (modelárske), navyše je podľa mňa dosť známe že benzínovým výparom v zmesi so vzduchom stačí malá iskrička... Druhá vec je materiál tesnení. Čo stačí na metylalkoholové palivo, nestačí na benzín a časom sa rozpadne. Ja radšej používam ručné, určené na benzín a natankovanie mi trvá takisto pár sekúnd.
Boro

#10 Příspěvek od Boro »

Nie je mi jasna jedna jedna vec.Kolko litrovu mas nadrz vo vtakovi?...ze potrebujes cerpadlo.3 deci co potrebuje DLE 30 tam fuknem tankovackou(pet flasa ,hadicka s fitrom).Tym aj zvysok vytiahnem.Zubovu pumpu mam v sufliku.Viem,liter tak nenatlacim....ale do malych vtakov.....naco to komplikovat....

HOWGH
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bighugo »

Já myslím, že to téma bylo původně založené s dobrým úmyslem, poskytnout ostatním nějaké informace o elektrickém čerpadýlku Turnigy, a ne aby se do něj spousta lidí pustila, že je vůl, proč si kupuje elektrické. Já mám ruční, jsem naprosto spokojen, ale rád si přečtu zkušenosti někoho jiného s elektrickým. Pokud je někdo přesvědčen, že je to nebezpečné, tak to je dost vážné, protože naprosto totožná čerpadýlka tady běžně prodává Pelikán a spol.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“