Quadcoptera pro GOPRO

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
kadett

Quadcoptera pro GOPRO

#1 Příspěvek od kadett »

Zdravím,dá se sehnat quadcoptéra na kterou bych dal GOPRO kameru do 4000Kč nebo bych musel počítat s větší částkou?Měl bych to na jednoduché záběry.Díky moc
taiza

Re: Quadcoptera pro GOPRO

#2 Příspěvek od taiza »

Na hobbykingu jsem se vesel do 2k czk, ale samozrejme uz mam doma baterky, nabijecku, vysilacku..
A neda se rict, ze by to byl nejakej ultrastabilni stroj. Pokud clovek chce neco stabilniho, tak to aby si koupil hotovou stavebnici od firmy, co vi co dela.. vcetne stabilizacniho systemu. Tam to bude o dost drazsi-
Orca f5j, Beta1400+stormOSD, HKquad kk2.0, hk450ttpro,,Scout,atd & Dx8
YouTube.com/Taizaman
kadett

#3 Příspěvek od kadett »

klidně bych koupil něco použitého.vůbec se v tom nevyznám.pokud můžeš,tak pošli odkaz,co by si doporučil. díval jsem se na ar.drone,ale někdo tady na foru psal,že se dá sehnat i něco za 3000Kč. Walkera UFO 5 nebo prý Walkera UFO 117
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

kadett píše:klidně bych koupil něco použitého.vůbec se v tom nevyznám.pokud můžeš,tak pošli odkaz,co by si doporučil. díval jsem se na ar.drone,ale někdo tady na foru psal,že se dá sehnat i něco za 3000Kč. Walkera UFO 5 nebo prý Walkera UFO 117

Walkera UFO 5 nebo Walkera UFO 117 unese leda tak kameru v klíčence o váze pár gramů, ale rozhodně ne GoPRO. Na kameru jako je GoPRO už potřebuješ něco výkonnějšího jako je třeba koaxiál Walkera LM400Q, o které se psalo v tématu viz tento odkaz a dá se koupit např. v eshopu viz tento odkaz kde ji mají včetně vysílačky baterky a jednoduché nabíječky za 3840 Kč včetně DPH a poštovné je zdarma.

Případně si k tomu dokoupit ještě dvě další lipolky viz tento odkaz abys nemusel čekat po vybití jedné zbytečně dlouho než se nabije a mohl po krátké pauze jen vyměnit za další nabitou lipolku a pokračovat v dalším letu. Dají se použít i rozměrově zhruba kompatibilní lipolky třeba viz tento odkaz, které vyjdou i s poštovným zhruba na polovic, ale nemají stejné konektory tj. ty by sis musel dokoupit a přepájet.

Jen na doplnění zmíním informaci o tom, že prodejcem uváděné napětí lipolky 11.1V je pouze jmenovité což není napětí plně nabité, ale spíš skoro vybité 3S lipolky. Plně nabitá lipolka 3S má napětí 12.6V.

Doporučuji nelítat časově až na doraz tj. max. cca 8 minut nebo dva kratší lety cca 4 min po sobě. Doporučuji nechat po letu o délce okolo 8 minut odpočinout motory cca 5 až 10 minut a pak pokračovat v dalším letu.

Později bude vhodné si pořídit lepší nabíječku poskytující informaci o dobité kapacitě do nabíjené lipolky a snažit se časově létat na jedno nabití lipolky tak, aby nebylo vyčerpáno více než 80% jmenovité kapacity lipolky.
Troll

#5 Příspěvek od Troll »

Tvůj cenový limit je dost poddimenzován. Za ty peníze sice seženeš něco, co tu kameru uveze,i řídit to půjde, ale v praxi budeš silně sklamán , posléze dojdeš k závěru, že to byli vyhozené peníze. :?
Něco alespoň trochu smysluplného by chtělo cca 8- 10 000Kč. Nějaký slušnější copter vybavený řídící jednotkou s akcelerometry abys to nemusel neustále velmi pracně řídit když budeš viset někde u sochy , alespoň jednoduchý přenos videa abys viděl co fotíš. Pokud budeš převážně dělat fotky statických objektů, tak vrtulník nedoporučuji.
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:Tvůj cenový limit je dost poddimenzován. Za ty peníze sice seženeš něco, co tu kameru uveze,i řídit to půjde, ale v praxi budeš silně sklamán , posléze dojdeš k závěru, že to byli vyhozené peníze. :?
Něco alespoň trochu smysluplného by chtělo cca 8- 10 000Kč. Nějaký slušnější copter vybavený řídící jednotkou s akcelerometry abys to nemusel neustále velmi pracně řídit když budeš viset někde u sochy , alespoň jednoduchý přenos videa abys viděl co fotíš. Pokud budeš převážně dělat fotky statických objektů, tak vrtulník nedoporučuji.

Pokud by mu šlo o opravdu kvalitní záběry a pokud by chtěl model, který nemusí pořád řídit a který je už osazen hodně dobrým závěsem a vše by chtěl jako už hotový set, se kterým nemusí řešit vlastní stavbu ani laborování v něčem s čím třeba ani nemá patřičné zkušenosti, pak by to chtělo podstatně víc než jen 10 000Kč. :wink:
Troll

#7 Příspěvek od Troll »

To ano, jenomže jsem přesvědčen, že na použití které tady on popsal by stroječek za cca 10 000Kč stačil. Na občasné hobby focení netřeba hned mikrokopter s autopilotem.
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:To ano, jenomže jsem přesvědčen, že na použití které tady on popsal by stroječek za cca 10 000Kč stačil. Na občasné hobby focení netřeba hned mikrokopter s autopilotem.

Tak neváhej a dej sem odkaz na hotový sestavený a seřízený set za cca 10 000 Kč včetně stabilizace a vysílačky, ke kterému bude stačit jen přidat kameru GoPRO a nabít baterky. Řízení modelu by mělo být na zvládnutí pro naprostého začátečníka podobně jednoduché jako ten koaxiál. :wink:
Troll

#9 Příspěvek od Troll »

Hele ty šťourači, pošli mi deset tisíc a do tří dnů dostaneš přesně to co jsi popsal. Hotový osazený a seřízený stroječek do kterého dáš jenom baterku a letíš. O rádiu sice řeč nebyla, ale že jsi to ty i nějaké to rádio bych doma našel. :lol:
P.S. Tohle : http://www.conrad.cz/vrtulnik-se-4-roto ... rf.k208000 funguje docela dobře.
A tohle http://helideals.com/Gaui_330X_Quad_Flyer.aspx taky. Nicméně na fotky de mi zdá lepší ten Conrad.
erotel

#10 Příspěvek od erotel »

Klidně ti jednu 6 kanálovou setovku daruji :wink:
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
Troll

#11 Příspěvek od Troll »

Dík, jestli bude Drondys chtít něco postavit, tak beru. :lol: :lol: . Ta z Griffina anebo z čeho to je bude bohatě stačit. O těch deset tisíc se pak podělíme. :)
Semis

#12 Příspěvek od Semis »

kadett:

mě vyšlo postavení klasické jednoduché quadcoptery na cca 3500kč. Je to ale jen materiál s deskou bez akcelerometrů. Jak už tu kluci psali, viset s tim stabilně a klidně ve vzduchu na jednom místě je skoro nemožné. Musíš to furt řídit. A to ješě vlastně ani nevíš jestli ti kamera kouká opravdu tam kam potřebuješ, pokud nemáš FPV systém. Pokud bys chtěl nějakej pěknej držák na kameru, tak to jsou další peníze navíc. K tomu chce přičíst cenu vysílačky a hlavně alespoň dvou baterii s min 3000mAh aby sis s tou váhou polítal alespoň 4minuty.
Do 4tis se tedy nevejdeš ani náhodou.
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:
Drondys píše:Tak neváhej a dej sem odkaz na hotový sestavený a seřízený set za cca 10 000 Kč včetně stabilizace a vysílačky, ke kterému bude stačit jen přidat kameru GoPRO a nabít baterky. Řízení modelu by mělo být na zvládnutí pro naprostého začátečníka podobně jednoduché jako ten koaxiál. :wink:

...pošli mi deset tisíc a do tří dnů dostaneš přesně to co jsi popsal. Hotový osazený a seřízený stroječek do kterého dáš jenom baterku a letíš. O rádiu sice řeč nebyla, ale že jsi to ty i nějaké to rádio bych doma našel. :lol:

Já osobně o to zájem nemám, ale jsem zvědav jak to dopadne až si to u tebe někdo skutečně objedná. :D

Pro kadetta, který založil toto téma je to jistě k zamyšlení zda zvýšit svůj rozpočet na 10000 Kč a pak si to u tebe může objednat. :wink:

Já si jen poznamenávám toto téma a budu na něj odkazovat případné zájemce. :wink:
Semis

#14 Příspěvek od Semis »

Vždyť to vlastně neni zas tak zlej nápad.
Když vemu to, jak jsem se vyvztekal, než mi moje coptera začala chodit alespoň částečně podle mých představ abych s tim mohl normálně něco zaletět a nerozsekat to hned po odlepení od země....
Určitě se najde hafo méně kutivých a zručných lidí co by to chtěli taky a raději by si připlatili, než aby absolvovali tuhle fázi, dokola furt kupovali vrtule, motory, osičky atd, než to uvedou do provozu :)
kadett

#15 Příspěvek od kadett »

Všem děkuji za názory. Díval jsem se na odkaz na tu Gaui 330X Quad Flyer a to se mi dost líbí,jestli to teda fakt vyletí tak vysoko,tak je to paráda. Myslím,že bych byl schopen si něco i vyrobit,ale musel bych k tomu mít návod a vše co k tomu potřebuji.
Tohel je verze i s vysílačem http://www.swiftrc.co.uk/product/330X_S ... 4YF-2.4GHZ

za £329.00, z té stránky už někdo objednával?Kolik je poštovný do ČR?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“