Neberu GOpro
Neberu GOpro
osobně kašlu na gopro...já půjdu to této kamery je to taky hd, zároveň ukládá na kartu ale i snímá do kabelů na připojení k vrx....
- Homer.Simpson
Re: Jake letadlo pro fpv
GoPro ma tiez vystup s live nahladom(SD) co sa da pripojit priamo do vtx
Akurat ma trochu problem v horsich svetelnych podmienkach.Ale to sa da mierne zlepsit zmenou rezimu z videa na foto.Takze da sa lietat aj za horsich svetelnych podmienok, akurat bez zaznamu
GoPro Hero2 slubuje v tomto smere zlepsenie....uvidime
GoPro Hero2 slubuje v tomto smere zlepsenie....uvidime
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
jenže cenově je někde jinde právě proto že primárně je určeno k jinému účelu..tzn, že má ochranu proti otřesům, vodě, vlhkosti, prachu..to jsou věci co u letadla fpv nepotřebuji a je to tedy věc navíc která stojí právě ten rozdíl...
JuraS. píše:osobně kašlu na gopro...já půjdu to této kamery je to taky hd, zároveň ukládá na kartu ale i snímá do kabelů na připojení k vrx....
Nechcem rýpať, ale porovnávaš škodu favorit s bavorákom. Oboje má 4 kolesá, 5 miest, volant a oboje ťa odvezie. Pozri si toto video:
http://vimeo.com/31048508
Prvé 2 minúty videa sú GoPro vpredu a zvyšných asi 20 s je presne henta HK kamera otočená dozadu. Pôvodne som vravel Slončovi, nech to tam ani nedáva, aby to nekazilo dojem, ale teraz sa to hodí
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Homer.Simpson píše:GoPro ma tiez vystup s live nahladom(SD) co sa da pripojit priamo do vtx
Jak jsi si poradil s výstupem 16:9 z GOpro a reálným zobrazením v brýlích 4:3. Mě se to moc nelíbilo. Taky mi přišlo, že to má trošku větší latenci.
spíš by to chtělo 2 videa natáčená gopro a tou co jsem sem dával, z jednoho letadla, nad sebou umístěné a zaměřené na jeden bod..pak se to dá srovnávat...
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:spíš by to chtělo 2 videa natáčená gopro a tou co jsem sem dával, z jednoho letadla, nad sebou umístěné a zaměřené na jeden bod..pak se to dá srovnávat...
Nechtělo. Stačí se podivat a barvy sou někde jinde, vlní se to v důsledku vibrací od vrtule obraz neni moc ostrý.
Nejde to srovnávat ani systémem jak píšeš protože každá má jinej objektiv. A zrovna stabilizace obrazu se docela hodí. Holt za lepší výstup se platí ikdyž na natáčení přeletu nad řepkovým polem ta levnější asi bude stačit. Stejně se obraz v brýlích zkazí
... u toho záznamu je jasně vidět, že GoPro má stabilní podání barev i když se mění světelné podmínky. Na ty záběry ke konci z té "HK" kamery se nedá dívat - jas "courá" tam a zpět - snad jen jako na nějaký doprovodný záznam by to šlo použít. Buď to nemá seřízený, nebo je to prostě škoda peněz. No ale Jura.S bude ten co si to nakonec (ne)koupí, neb štěstí svého strůjcem jest.Jameson píše:JuraS. píše:osobně kašlu na gopro...já půjdu to této kamery je to taky hd, zároveň ukládá na kartu ale i snímá do kabelů na připojení k vrx....
Nechcem rýpať, ale porovnávaš škodu favorit s bavorákom. Oboje má 4 kolesá, 5 miest, volant a oboje ťa odvezie. Pozri si toto video:
http://vimeo.com/31048508
Prvé 2 minúty videa sú GoPro vpredu a zvyšných asi 20 s je presne henta HK kamera otočená dozadu. Pôvodne som vravel Slončovi, nech to tam ani nedáva, aby to nekazilo dojem, ale teraz sa to hodí
Jameson píše:http://vimeo.com/31048508
Ty skály se mi moc líbí. A srovnání těch kamer je úplně jasné. Stejně jako u foťáků je honba za co největším rozlišením to jediné, co lidi zajímá. Ale zkus porovnat obraz z profesionální kamery SD s obrazem z HD kamery za 1000 Kč.
cilek píše:Stejně jako u foťáků je honba za co největším rozlišením to jediné, co lidi zajímá. Ale zkus porovnat obraz z profesionální kamery SD s obrazem z HD kamery za 1000 Kč.
Jo, to máš pravdu. Bohužel výrobci na tuhle věc slyší a já za boha nemůžu sehnat novej foťák s kvalitní optikou, ale s malým rozlišením (řekněme kolem 5Mpix). Všechno to je 10-12Mpix na čipu velikosti hrášku. 1:1 výřezy jsou naprosto nepoužitelné.
Zlatej starej Olympus C740UZ. Není to kdovíco, ale z mých kompaktů to dělá fotky nejlepší.
- Homer.Simpson
TomasC píše:Homer.Simpson píše:GoPro ma tiez vystup s live nahladom(SD) co sa da pripojit priamo do vtx
Jak jsi si poradil s výstupem 16:9 z GOpro a reálným zobrazením v brýlích 4:3. Mě se to moc nelíbilo. Taky mi přišlo, že to má trošku větší latenci.
Neviem realne som s tym este neletel
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5va7-_-Jao[/youtube]
Dufam ze s latenciou nebude problem.Zatial sa to zda v pohode, ale nemam s cim porovnavat
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neberu GOpro
Taky mám EzOSD, ale myslím, že ten obraz ti bude chybět. Uvidíš.
cilek píše:Jameson píše:http://vimeo.com/31048508
Ty skály se mi moc líbí. A srovnání těch kamer je úplně jasné. Stejně jako u foťáků je honba za co největším rozlišením to jediné, co lidi zajímá. Ale zkus porovnat obraz z profesionální kamery SD s obrazem z HD kamery za 1000 Kč.
Tá posledná časť má tak rozmazané všetko vrátane dátumu, že sa mi nechce veriť že to nerozmazala nejaká konverzia... To lepší obraz má VGA kľúčenka.
K riadeniu cez GoPro: dá sa to, latencia je minimálna (netvrdím, že nie je, ale pri pomalšom stroji to necítiť), ale kus obrazu tam chýba a to hodne vadí. Ak si viete do tých čiernych pásov napchať telemetriu, tak je to použiteľné. Čo je ešte horšie je fakt, že obraz je široký ako babkina prdel... Ono by sa to dalo možno vyriešiť aj softwarovo, stačilo by nechať obraz na celú plochu a odfakliť okraje. Oni tam namiesto toho pridali čierne okraje zhora a zospodu. A prepínať sa to nedá... S GoPro lietam na trikoptére, tam je to znesiteľné a široký obraz až tak nevadí (akurát spotterom zvykne byť divne na žalúdku, ja som si už zvykol), no na lietadle radšej vozím dve kamery a GoPro slúži iba na záznam...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Juro, ty kamery se nedají srovnávat... Ta z HC je strašlivá plečka... V podstatě stejný obraz jako z těch za pár dolarů...
Tak si to s tím kašlem ještě rozmysli, aby ti pak nezaskočilo...
Tak si to s tím kašlem ještě rozmysli, aby ti pak nezaskočilo...