Vyladění MVVS 4,6

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Vyladění MVVS 4,6

#1 Příspěvek od ZIPP »

Potřebuji poradit při vyladění MVVS 4,6. Má to již dvojjehlový karburátor. Při vyladění tohoto motoru se mi stává, že při max. výkonu mi po nějaký chvilce klesnou otáčky těsně nad volnoběh, když motor stáhnu a dám opět plný plyn tak se zase rozeběhne na max. výkon, ale zase po nějaké době to udělá to samé. Někdy motor běhá jak hodinky, ale třeba třetí let toto udělá 3x.. :( . Jo a jakou na něm používáte vrtuli??
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
IK33
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od IK33 »

Používal som vrtuľu 9/6 no najviac sa mi páčila 9/5. Mal so pomerne živého hornoplošníka.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kabriolin »

A máš čistou palivovou soustavu??Jukni do karburátoru a profoukni ho a taky pokud máš kdekoliv po cestě z kanistru do nádrže a motoru palivovej filtr tak to zkoukni jestli neni zanesenej mohlo by to být nečistotou.
hajaja

#4 Příspěvek od hajaja »

každá rada dobrá - taky jsem udělal tu chybu, že jsem z nouze koupil tento motor - výsledek byl ten, že jsem celou sezónu ladil a ladil a ladil a někdy i létal se strachem co MVVVVVVVVVVVVVVS zase provede, kdy chípne, nebo z něj za letu odpadne nějaká součástka, jako třeba volnoběžná palivová jehla a tak

přísahám, že už to nikdy neudělám - ostatní motory které provozuji (IRVINE a OS Max) se naladí jednou, před letem se maximálně lehce došteluje jehla a je jistota, že to poletí bez problému

MVVVVVVVVVVVS nakonec po dlouhém laborování jakž takž chodí s laděným výfukem, 8% nitra a kompletním naladění ( celý postup) před každým letem

problém poklesu otáček z max. otáček - mírně ochudit směs na hlavní palivové jehle

nechci tady rozpoutávat opět diskuze a vášně na téma MVVVVVVVVVVVS, ale já, když už vyrazím na letiště s čuďakem, tak chci létat a ne ladit
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZIPP »

Další motor, který mi nejde pořádně vyladit je MVVS 2,5, konkrétně jde o volnoběžné otáčky, ať dělám co dělám nechce se udržet ve volnoběho. :x Naopak mám ještě MVVS 2,0, mám naběháno 49 hod. na jeden výbrus a stále běhá jak hodinky.Žádný problém s nahazováním , volnoběhem ani přechodem do otáček. Prostě nejlepší motor jaký jsem kdy měl!!! :wink: Přijdu na letiště, dám žhavení, 2x bouchnu a motor běží!!! Žádné ladění před každým startem, prostě jenom lítám.. :D
Patas_
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyladění MVVS 4,6

#6 Příspěvek od Patas_ »

Řekl bych maličko obohatit (je zima). Pro spokojený provoz malých motorů MVVS bych doporučil, jednu podložku pod hlavu, novou teplou svíčku (OSMAX A3 teplá) a dobré palivo (Tornado 10% nitra) a nemáš problém. Na palivový jehly všech mých MVVS 4,0 sahám 2x ročně, v zimě o dva zoubky obohatím a na jaře zas ochudím ...
ztnext

#7 Příspěvek od ztnext »

:!: :!: :!: Tady se musím zastat motoru MVVS. Toto jsou jasné příznaky chudé směsy. Motor je vyladěn na max. otáčky, ale je to moc "na hranici", chce to jehlu o zoubek až dva povolit. Když ti klesnou otáčky a ty stahneš na volnoběh, motor si nasaje pod píst víc paliva a po přidíní se zase rozběhne. Když se po chvilce "vyčistí", a bohatost směsy mu nestačí, otáčky zase klesnou, toto celé se může stále opakovat. Chce to trochu trpělivost, ale motory MVVS lez vyladit velmi dobře. Obecně platí:při chladnějším počasí-bohatší směs a opačně. Mám tyto motory od 3,5 do 15 ccm a ani jeden bych nevyměnil-chodí krásně.
Vita_1

#8 Příspěvek od Vita_1 »

Podle příznaků bych se přiklonil opravdu k chudé směsi. Po vyladění max otáček se musí jehla vrátit o 1-2 zoubky zpět. Pokud model letí nasává motor víc vzduchu než na zemi. (náporový efekt) a při ladění vždycky při nastavování max. otáček trošku přejedeš. Takhle svoje MVVSky naladím na začátku sezony a nejmíň půl roku na jehlu nesahám.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZIPP »

Tak ho naladím dle vašich rad a uvidíme jak to dopadne :lol: .Jinak jaro už klepe na dveře!!!! :P .Rosničky tvrdí,že koncem února se má ještě lehce ochladit :roll: a od března už má být jaro :D Letošní sezona bude brzo a kumuly tím pádem také!!!!!!
Jorges

#10 Příspěvek od Jorges »

Ja pouzivam vrtuli 9x5 a mam ho v Sonicu. Podle toho co pises bych obohatil smes. Zkusil bych tak o 2 zoubky.
blacklight

#11 Příspěvek od blacklight »

Uplně první věc co je při ladění je důležitá je člověk , když je někdo ''levák co zběsile kroutí jehlou o půlky otáček a diví se že mu to nejde naladit tak se nesmí divit. (tím nemyslím nikoho konktétního)

Jinak bych překontroloval tyto věci : chudost/bohatost směsi , palivovou soustavu , bibmátko v nádrži , tlakování , těsnost celého systému , a hlavně motor ladit až po cca 30 vteřinách běhu - až je zahřátý.A potom palivo ,na 10 let staré palivo to moc neletí :-) , no a vrtule taky důležitá věc

Třeba konkrétně u 2,5 když jsem použil velkou a ještě k tomu nevyváženou vrtuli tak motor zdechl vždy po odhezení letadla , na tu 2,5 je nejlepší Masterka 7x5 s tou mi to létalo super a motor zhasl jen když byla prázdná nádrž. :wink:
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Stanly

#12 Příspěvek od Stanly »

no s tou vrtulí 9x6 si nejsem uplně jistej teda tu sem používal na MVVS 3,5 a ten motor bych řekl že je chudý a nebo je někde něco přicpané.
bedaa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bedaa »

myslím si že když se koukneš tady na ten veb tak ti to pomůže nejlíp mrkni a uvidíš
http://kolmanl.wwwcity.cz/index.php?show=SM_SERIZENI
Lítám si pro radost
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“