provoz pod nulou ;-)

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kilda

provoz pod nulou ;-)

#1 Příspěvek od kilda »

Tak me onehda chytl abstak a vyrazil jsem na letiste ackoli bylo -7 stupnu ;-) MVVS 4cc jsem nakopl bez problemu jako vzdicky ,motor bezel perfektne. Letadlo sem hodil, pac nemam podvozek a ejhle, kurna motor zdechl a racha do pole.
Po druhem uple stejnem pokusu jsem to teda pro jistotu vzdal driv, nez bych ajro cely rozflakal ;-)) Otazka tedy zni, da se vubec litat pri teplotach pod nulou, nebo je to boj s vetrnymi mlyny !? ;-))
Laco

#2 Příspěvek od Laco »

da se, ale obal si hlavu motoru papirovou paskou at se tolik nechladi
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

Re: provoz pod nulou ;-)

#3 Příspěvek od Kabriolin »

kilda píše:Tak me onehda chytl abstak a vyrazil jsem na letiste ackoli bylo -7 stupnu ;-) MVVS 4cc jsem nakopl bez problemu jako vzdicky ,motor bezel perfektne. Letadlo sem hodil, pac nemam podvozek a ejhle, kurna motor zdechl a racha do pole.
Po druhem uple stejnem pokusu jsem to teda pro jistotu vzdal driv, nez bych ajro cely rozflakal ;-)) Otazka tedy zni, da se vubec litat pri teplotach pod nulou, nebo je to boj s vetrnymi mlyny !? ;-))

Jukni do diskuze(g-book) na www.modelari.net nedávno tam padnul stejný dotaz.Třeba najdeš něco,co ti pomůže
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fuzzi »

mas ten motor dobre vyladeny? ma dobry prechod otaciek aj vo vodorovnej aj vo vertikalnej polohe???
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pietro »

Lítal jsem s 3,5ccm bylo něco kolem -15 šlo to ale musíš mít hodně dobře seřízený motor a taky se pořádně obleknout ať nezmrzneš :lol: :D
pozorovatel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pozorovatel »

Já jsem normálka lítal s MVVS 2,5ccm, MVVS 7,5ccm a Irvine 10ccm v zimě a nikdy jsem neměl žádné problémy. Jediná zrada co může být je palivo. Nedávno jsem se totiž u autíčkářů dočetl že palivo v kterém je nitro při teplotách pod nulou gelovatí. Já ovšem u letadel nitro vůbec nepoužívám a vždy mi motory chodily jak v zimě tak v létě 8)
janch

Re: provoz pod nulou ;-)

#7 Příspěvek od janch »

Bohatší směs, pozor na ricin v hadičkách a motoru dej šálu.
kilda

#8 Příspěvek od kilda »

dik za ozvu. nad nulou jede motor jak hodinky, testem s ajrem sklonenym dolu nebo nahoru projde bez problemu. ale teda musim uznat, ze v te zime jsem nedoladoval a rovnou hodil. Uz sem byl ukolibanej, ze to proste dicky lita ;-) dneska bylo +15 takze vse good a teda priste jak zas bude zima, tak to poradne otestuju ;-)
diablotin

#9 Příspěvek od diablotin »

mas ten motor moc chudej trochu ho polad ale jinak jde litat i pri extremne nizkych teplotach az -20 ale musis na to vyladit motor ja osobne pasky prez valce nepouzivam a to mam vetsinu motoru vystrcenou z trupu ven je pravda ze si po letu ani o 10ku nohreju ruce ale litat jde jen ten motor nesmis nechat promrznout to ho pak nahodis jedine starterem :twisted: :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“