Po druhem uple stejnem pokusu jsem to teda pro jistotu vzdal driv, nez bych ajro cely rozflakal
provoz pod nulou ;-)
provoz pod nulou ;-)
Tak me onehda chytl abstak a vyrazil jsem na letiste ackoli bylo -7 stupnu
MVVS 4cc jsem nakopl bez problemu jako vzdicky ,motor bezel perfektne. Letadlo sem hodil, pac nemam podvozek a ejhle, kurna motor zdechl a racha do pole.
Po druhem uple stejnem pokusu jsem to teda pro jistotu vzdal driv, nez bych ajro cely rozflakal
) Otazka tedy zni, da se vubec litat pri teplotach pod nulou, nebo je to boj s vetrnymi mlyny !?
)
Re: provoz pod nulou ;-)
kilda píše:Tak me onehda chytl abstak a vyrazil jsem na letiste ackoli bylo -7 stupnuMVVS 4cc jsem nakopl bez problemu jako vzdicky ,motor bezel perfektne. Letadlo sem hodil, pac nemam podvozek a ejhle, kurna motor zdechl a racha do pole.
Po druhem uple stejnem pokusu jsem to teda pro jistotu vzdal driv, nez bych ajro cely rozflakal) Otazka tedy zni, da se vubec litat pri teplotach pod nulou, nebo je to boj s vetrnymi mlyny !?
)
Jukni do diskuze(g-book) na www.modelari.net nedávno tam padnul stejný dotaz.Třeba najdeš něco,co ti pomůže
- pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem normálka lítal s MVVS 2,5ccm, MVVS 7,5ccm a Irvine 10ccm v zimě a nikdy jsem neměl žádné problémy. Jediná zrada co může být je palivo. Nedávno jsem se totiž u autíčkářů dočetl že palivo v kterém je nitro při teplotách pod nulou gelovatí. Já ovšem u letadel nitro vůbec nepoužívám a vždy mi motory chodily jak v zimě tak v létě 
Re: provoz pod nulou ;-)
Bohatší směs, pozor na ricin v hadičkách a motoru dej šálu.
dik za ozvu. nad nulou jede motor jak hodinky, testem s ajrem sklonenym dolu nebo nahoru projde bez problemu. ale teda musim uznat, ze v te zime jsem nedoladoval a rovnou hodil. Uz sem byl ukolibanej, ze to proste dicky lita
dneska bylo +15 takze vse good a teda priste jak zas bude zima, tak to poradne otestuju 
mas ten motor moc chudej trochu ho polad ale jinak jde litat i pri extremne nizkych teplotach az -20 ale musis na to vyladit motor ja osobne pasky prez valce nepouzivam a to mam vetsinu motoru vystrcenou z trupu ven je pravda ze si po letu ani o 10ku nohreju ruce ale litat jde jen ten motor nesmis nechat promrznout to ho pak nahodis jedine starterem