Hitec eclipse 7 vs Turnigy T9X
Hitec eclipse 7 vs Turnigy T9X
Dobrý den.
Můžete mi poradit při výběru vybavenější Rc soupravy? Rozhoduji se mezi ECLIPSE 7 2,4GHz, přijímač OPTIMA 7, Tx aku (Mode 1) za cca. 3700,-Kč, nebo Turnigy 9X 9ch 2.4GHz mód1 po úpravách (posvícení, ER9x, lipol bat. a další) za podobnou cenu. Má současná souprava je Cadet4. Jse začátečník a snažím se o létání s elektrolety typu easy star, cessna 480 a pod. O jiné soupravě neuvažuji. Do budoucna bych případně uvažoval maximálně o doplnění uvedených souprav o telemetrii.
Děkuji za rady a doporučení.
Důležité info !!!!:
Protože jsem dostal od kolegy z práce konečně nabídku na koupi Hitec Eclipse7 , kterou jsem nedokázal odmítnou (Eclipse7 stará 2 roky + soft.Palík + 3x optima7 + pult s křížovým popruhem + náhradní akku do Tx), je Flysky kterou jsem zde zakoupil, opět na prodej za stejných podmínek jako když prodával Mijou. Viz:
viewtopic.php?f=98&t=43510
PRODÁNO!
Můžete mi poradit při výběru vybavenější Rc soupravy? Rozhoduji se mezi ECLIPSE 7 2,4GHz, přijímač OPTIMA 7, Tx aku (Mode 1) za cca. 3700,-Kč, nebo Turnigy 9X 9ch 2.4GHz mód1 po úpravách (posvícení, ER9x, lipol bat. a další) za podobnou cenu. Má současná souprava je Cadet4. Jse začátečník a snažím se o létání s elektrolety typu easy star, cessna 480 a pod. O jiné soupravě neuvažuji. Do budoucna bych případně uvažoval maximálně o doplnění uvedených souprav o telemetrii.
Důležité info !!!!:
Protože jsem dostal od kolegy z práce konečně nabídku na koupi Hitec Eclipse7 , kterou jsem nedokázal odmítnou (Eclipse7 stará 2 roky + soft.Palík + 3x optima7 + pult s křížovým popruhem + náhradní akku do Tx), je Flysky kterou jsem zde zakoupil, opět na prodej za stejných podmínek jako když prodával Mijou. Viz:
viewtopic.php?f=98&t=43510
PRODÁNO!
Naposledy upravil(a) rafter dne pon 12.12.2011 16:47, celkem upraveno 3 x.
Re: Hitec eclipse 7 vs Turnigy T9X
rafter píše:Dobrý den.
Doporučuji FS-TH9X s již nahraným firmware ER9X, včetně telemetrického modulu FrSky + jeden 8-mi kanálový přijímač. V ceně je i již provedená hardwarová úprava Tx pro zobrazování telemetrie na LCD v TX a pro možnost nastavování parametrů telemetrie (akustických alarmů) přímo z menu v Tx. V Tx je zabudován i programovací konektor pro možnost případného dalšího upgrade firmware v budoucnu a taktéž je přiložen i AVR programátor. Vše je za 2800 Kč a poštovné je zdarma v sekci prodám na tomto serveru viz tento odkaz.
No, Eclipse už je starší RC souprava, u Pelikána ale zbývá posledních 8 kusů. Já bych asi šel to té Turnigy být vámi. Pak je ještě možnost koupit T9x na aukru: http://aukro.cz/akce-vysilacka-turnigy- ... 92941.html . Tam prodávající dělá ještě za příplatek nějaké úpravy (Er9x, podsvícení, Lipolka do Tx).
Já doporučuji Eclipse s Palíkem -ale jako bych raději ani nic neřekl........
Radek
ICQ 638556901
Ještě je asi dobrý vědět jaký systém, Spectra 24 je dobrý systém modulace, ale přijímače jsou docela drahý. U Turnigy je jeden přijímač za babku
. Ale Turnigy je prostě "Turnigy", já OSOBNĚ ji nemám v oblibě. Tam opravdu je potřeba vědět i ostatní fakty, s Turnigy bych brzo skončil s tím, že se bojím ovládat s ní větší model. Se modulem Spectra 24 a značkovou RC soupravou bych klidně ovládal vělký spalovák, což s T9x nikdy. Ale jak jsi psal, že chceš ovládat tyto malé modely, tak si myslím, že T9x by měla stačit.
Jen doplním pro ty, kteří si toho snad nevšimli, že FS-TH9X co je momentálně k prodeji v sekci prodám s již zmíněnými provedenými úpravami a s již nahraným firmware ER9X je včetně telemetrického modulu FrSky. Takže se nejedná o méně spolehlivý přenosový systém FlySky, který je implicitně dodáván u FS-TH9X a Turnigy 9X, ale o podstatně spolehlivější FrSky systém obsahující mimo jiné fail-safe a akustickou detekci kvality signálu a navíc je včetně integrované telemetrie. Navíc se nejedná o prodej od nějakého překupníka, ale od člověka, který se v těchto úpravách dobře vyzná a daný kus dobře zkontroloval.
Mam aj Eclipse aj T9X. Faktom je, ze T9X ma lepsie moznosti programovania, ale na druhej strane , mechaniku ma lepsiu Eclipse. Dal som si do Eclipse nahrat WS od pana Palika a T9X skoncila v supliku. Eclipsa ma lepsiu mechaniku kniplov a aj bezne nastavenie modelu je podstatne rychlejsie ako u T9X. Na beznu elektricku(model s elektrickym pohonom) ale vetron bez 4-servovej nechaniky v kridle to staci. Vymenil som vsak Spectru za frsky, predsa len dat za optimu7 65 euro sa mi zda dost zverske
jetylo píše:Mam aj Eclipse aj T9X. Faktom je, ze T9X ma lepsie moznosti programovania, ale na druhej strane , mechaniku ma lepsiu Eclipse. Vymenil som vsak Spectru za frsky, predsa len dat za optimu7 65 euro sa mi zda dost zverske
Má SW pro Eclipse od Palika integrované možnosti nastavování alarmů telemetrie FrSky z menu Tx a nebo v případě FrSky v Eclipse znamená mít navíc buď DHT-U nebo jiný modul s displejem a tlačítky externě mimo Tx pro případné nastavování parametrů telemetrie FrSky ?
Uz zacinate byt s tou telemetriou paranoidny. Nepochybujem o tom, ze je to dobra vec, ale sprepacenim do posraratej bublinky si nebudem davat cidla a podobne somariny, len preto, aby mi to ukazovalo nejake ciselka, na ktore sa aj tak pocas letu nemam cas pozerat. Jedina zmysluplna telemetria, mi v tomto okamziku pride , kontrola dosahu (alebo tiez sily signalu). Ostatne ma pocas letu zatial nezaujima a to z toho dovodu, ze mi bezia stopky a tie na upozornia na to ze cas vyprsal, a pokial lietam ostrejsie, tak to, ze bateria dochadza signalizuje tym, ze model "ochabuje" a uz nie je tak ostry ako by mal. A ak budem mat potrebu si na Eclipse, alebo aj na T9X zobrazovat alebo nastavovat frsky modul, tak si k tomu kupim externu jednotku a umiestnim si tu tam, kde na nu budem vidiet.
P.S. A pokial mi je zname ,tak ani T9X nevie nativne zobrazovat telemetriu z frsky, ale treba to tam dobastlit. To ze to SW er9x vie, tak bez HW TTL/RS232prevodniku a podobnych serepeticiek nejde.
P.S. A pokial mi je zname ,tak ani T9X nevie nativne zobrazovat telemetriu z frsky, ale treba to tam dobastlit. To ze to SW er9x vie, tak bez HW TTL/RS232prevodniku a podobnych serepeticiek nejde.
jetylo píše:Uz zacinate byt s tou telemetriou paranoidny. Nepochybujem o tom, ze je to dobra vec, ale sprepacenim do posraratej bublinky si nebudem davat cidla a podobne somariny, len preto, aby mi to ukazovalo nejake ciselka, na ktore sa aj tak pocas letu nemam cas pozerat. Jedina zmysluplna telemetria, mi v tomto okamziku pride , kontrola dosahu (alebo tiez sily signalu). Ostatne ma pocas letu zatial nezaujima a to z toho dovodu, ze mi bezia stopky a tie na upozornia na to ze cas vyprsal, a pokial lietam ostrejsie, tak to, ze bateria dochadza signalizuje tym, ze model "ochabuje" a uz nie je tak ostry ako by mal. A ak budem mat potrebu si na Eclipse, alebo aj na T9X zobrazovat alebo nastavovat frsky modul, tak si k tomu kupim externu jednotku a umiestnim si tu tam, kde na nu budem vidiet.
Tazatel zde zmiňoval doplnění telemetrie a v této souvislosti mu nejspíš nepůjde o pouhé sledování kvality signálu. Možnosti nastavení telemetrie se týkají mimo jiné i akustických alarmů a v nové verzi ER9X i možnosti volby zvuků a když už je k dispozici telemetrie bylo by škoda nevyužít třeba senzory měřící odebraný náboj z palubního aku což je podstatě přesnější než pouhý časovač. Samozřejmě, že se dá koupit externí modul, ale když už je to v rámci Tx je to prostě výhoda navíc.
jetylo píše:P.S. A pokial mi je zname ,tak ani T9X nevie nativne zobrazovat telemetriu z frsky, ale treba to tam dobastlit. To ze to SW er9x vie, tak bez HW TTL/RS232prevodniku a podobnych serepeticiek nejde.
Jenže já jsem zde pro tazatele zmiňoval konkrétní kus, který je k dispozici nejen s ER9X a s FrSky telemetrickým modulem a přijímačem, ale i s již provedenými veškerými potřebnými úpravami pro tento účel. Tedy hotové komplexní řešení a otestovaný kus od člověka, který se v těchto úpravách dobře vyzná.
Drondyz, musis si uvedomit jednu dolezitu vec. Skoro vsetci, ktori sa pytaju na moznosti T9X sa na to pytaju preto, lebo toto radio poskytuje celkom dost moznosti za tu cenu, za aku sa to da kupit a v tejto cenovej relacii nema konkurenta (pozor hovorim o moznostiach ani o kvalite). A to ze to ludia kupuju kvoli cene je jasne, ze nie su ochotny do tohto investovat dalsie peniaze, takze tie kecy o telemetrii a jej moznostiach su zbytocne. Ked hovorime o telenetrii, tak jedina snad normalna telemetria je ta, ktoru riesa Mior s bratom a ktoru tiez predstavili tu na RCmanii. Samotny prijimac (a aj to len ten 8 kanalovy) totiz poskytuje len 2 AD prevodniky a 1 datovy vstup pre HUB. takze bez dalsej elektroniky a cidiel nic z toho co si popisoval neodmeras. A navyse zatazovat CPU v T9X takymi zbytocnostami mi pride ako zvysovanie rizika zlyhania vysielaca.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, proti gustu ziadny disputat. Ked telemetriu nemusite, nechajte tak. Ja s nou lietam skoro rok a pol ( este origos TG9x s origos SW + FrSky) a vediet, ze ti dochadza baterka je pre mna velmi uzitocna vec. Ze ked som si to teraz flashol na ER9x a prebastlil, aby mi to ukazovalo napatie aku aj na displayi, som skoro v zaciatocnickom siedmom nebi, to je fakt. Z mojho pohladu je prave telemetria zaciatocnikovi uzitocna...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jetylo píše:Drondyz, musis si uvedomit jednu dolezitu vec. Skoro vsetci, ktori sa pytaju na moznosti T9X sa na to pytaju preto, lebo toto radio poskytuje celkom dost moznosti za tu cenu, za aku sa to da kupit a v tejto cenovej relacii nema konkurenta (pozor hovorim o moznostiach ani o kvalite). A to ze to ludia kupuju kvoli cene je jasne, ze nie su ochotny do tohto investovat dalsie peniaze, takze tie kecy o telemetrii a jej moznostiach su zbytocne.
Buď to záměrně přehlížíš a nebo sis vůbec nepřečetl původní dotaz tazatele rafter, ve kterém zmiňuje, že stejně do budoucna uvažuje o doplnění telemetrie případně i do T9X a tudíž v jeho případě je hotové komplexní a otestované řešení, které už telemetrii zahrnuje, vhodné zmínit a nemyslím si, že to jsou nějaké zbytečné kecy.
Ja som nepovedal, ze je telemetria zla.Tiez ju pouzivam v tej najjednoduchsej variante, ale ja sa obavam, ze vecsina zaciatocnikov ani len netusi co, to vlastne znamena. Treba si uvedomit, ze kolko ludi si je schopne do modelu osadit len jednoduchy delic napatia pre meranie napatia akumulatora, o prudovom snimaci ani nehovoriac a popripade dalsie snimace, to k telemetrii tiez patrii, aj ked je to uz ta rozsirena.
Povodny dotaz znel, ci eclipse7 alebo T9X, ja som svoj nazor nato napisal ako pouzivatel jedneho aj hruheho vysielaca.