Start předělaný na elektro

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ASW28
Kontaktovat uživatele:

Start předělaný na elektro

#1 Příspěvek od ASW28 »

Čaute, tady je video jak jsme lítaly ze startem a předělali jsme ho na elektro baterky li-po 3článek 1100 mAh, s motorem SCORPION HK-4020-910KV (http://compare.ebay.com/like/3208126565 ... s&var=sbar) a regulátorem turnigy 30A (http://www.emotors.cz/elsa/eshop/2-1-RE ... Controller). Jak to lítá není to sice žádný zázrak, ale já myslím že ten kdo si chce trochu poblbnout a nemá rád když ´´řve´´ žhavík tak je to docela slušné :D
http://www.youtube.com/watch?v=CNq1WEWN ... ture=share
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Start předělaný na elektro

#2 Příspěvek od Doktor »

Tak já do úček nevidim zcela, ale kombinace 300g bestie která dokáže pojmout trvale 3/4 druhý kW, aku 3S 1,1Ah a 30A reglu se jen tak nevidí. :)
Přesto to letí! :wink:
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lněnička »

Jestli není to video příliš skreslující tak to na tu koncepci stroje letí poměrně svižně.
Prodloužil bych rozpětí křídla o kruhové, nebo nějaké podobné, nástavce a zakryl motor. Maličko klesne rychlost a prodlouží se doba letu.
Jaký je tam průměr lanek a jejich délka?
J.Lněnička
kmubajsek

#4 Příspěvek od kmubajsek »

na videu tam mam 18tky ale zkusim to s 16tkama :D ( dal to sem kamoc ja sem lital on natacel ) :D
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
jardah62

#5 Příspěvek od jardah62 »

Teda, tahle kombinace by musela utrhnout model i z těch 18cti metrových las. Já už několi sezon provozuju Uelektroakrobata kategorie UŠ (rozpětí 1000mm, startovací hmotnost necelých 800g) a pohání mi ho motor o hmotnosti cca 80g, regl 25A a 3S baterka 1600mAh - lasa 17m, kolo pod 5 s. Násobné přemety, souvraty, záda, ležaté osmičky zaletí naprosto bezpečně. Lítá s ním můj 13tiletý kluk a já jsem ho (potom, co se mi utrhnul z las můj eroplán) použil vloni jako soutěžní eroplán na MČR (9. z 20). A mám odzkoušené další kombinace motor/regl/baterka pro účka od 800mm do 1350mm velikosti.
Jak omezujete dobu letu?
Jardah
igorb

#6 Příspěvek od igorb »

No neviem, ale mam pocit ze to leti kolo cez 5 sekund, aj by som povedal az 5,5 (neda sa to dobre zmenat) co je velmi kultivovana rychlost, evidentne to pekne taha a je to ovladatelne. Takze k tomu nie je prilis co dodat. Nevidim nijake premotorovanie alebo nieco podobne, ze je tam velky motor, to neznamena ze donho lezu kilowatty ... navyse ta baterka 3s 1100 nic take nevytvori. Velkost motora vykon nedava.

Co sa tyka vahy, nieco mi tam nesedi, do bude asi parzdna vaha nie? To je dost velky motor na to aby to vazilo 300 aj z modelom :- ))) (schvalne pisem motor smodelom, lebo mam pocit ze ten model je tam minimum vahy)

No v kazdom pripade zvecsenie plochy bu tomu urcite pomohlo, ale aj toto je stav lietatelny, radsej by som postavil nieco nove s vecsou plochou.
Foxik

#7 Příspěvek od Foxik »

Igore letělo to na 16 lankách oni to trochu popletli. Postavit nové letadlo není problém. V pátek to předělal a v sobotu za mnou přišel abych se na to koukl a šel letět. Bude to chtít asi kratší lana, protože říkal, že to nad hlavou vůbec netáhne a letí to pomalu. Po 4 minutách letu mu to začalo vadnout a musel přistát.
igorb

#8 Příspěvek od igorb »

no tak sak to hovorim, ak letel 4 minuty s 1100mah, tak tam ziadne kilowaty neboli, a ze to nad hlavou netaha, tak to je pri 5,5/kolo dost ocakavatelne, v kazdom pripade pletel, skorej by som pridal do kroku ak to ide, nech to leti tak maximalne 5,3, skorej by som bral 5,1

oni tie kratsie lanka na tahu moc nepridaju ako sme minule pocitali ... to iba v pripade ak model nema vykon ale za cenu kratkeho casu na kolo
jardah62

#9 Příspěvek od jardah62 »

No, je jasne, ze 1,1Ah a 4 minuty letu zadne kW nevytvori. Jen ten motor, co je staveny na 6-8S a dokaze dat 1,7 kW a vazi 284g je na takovy eroplan opravdu zbytecne tezky. Vzdyt ten eroplan muze vazit o 200g min. (misto tezkeho motoru se daji posunout dopredu baterky). Odhaduju, ze to je minimalne 20% soucasne letove hmotnosti. Originalni START s 1,5cccm ma na planu 640g. O cene nemluvim, za 110USD by bylo asi 8 jinych pro tento ucel velmi dobre pouzitenych motoru.
Jardah
Foxik

#10 Příspěvek od Foxik »

Vy to berete nějak moc vážně. On se prostě ráno vzbudil sebral to co měl doma a dal to tam. Prostě to co mu leželo doma v šuplíku tam dal, vůbec nad tím nepřemýšlel, jen to chtěl zkusit. To je všechno. Ano je to těžké, ano mohl použít 100 jiných motoru a jiných baterek a já nevím co všechno, ale chtěl to jen zkusit letí to a je spokojený, že něco sám vymyslel a funguje to. To je vše 8)
igorb

#11 Příspěvek od igorb »

ale yo .. pochopil, sak pisem ze je to na prvy pokus dobre ... aj na druhy by bolo :- )))))))))))))
kmubajsek

#12 Příspěvek od kmubajsek »

Foxik píše:Vy to berete nějak moc vážně. On se prostě ráno vzbudil sebral to co měl doma a dal to tam. Prostě to co mu leželo doma v šuplíku tam dal, vůbec nad tím nepřemýšlel, jen to chtěl zkusit. To je všechno. Ano je to těžké, ano mohl použít 100 jiných motoru a jiných baterek a já nevím co všechno, ale chtěl to jen zkusit letí to a je spokojený, že něco sám vymyslel a funguje to. To je vše 8)

přesně :)
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
jardah62

#13 Příspěvek od jardah62 »

Vlastni tvorivost je nade vse a kdyz je korunovana uspechem (a to byla) je to duvod k radosti. Me od zacatku bylo jasne, ze je to sesypanina co suplik dal. Tak na dalsi uspesne pokusy
Jardah
Odpovědět

Zpět na „Upoutané modely“