Zkracování hřídele motoru
Zkracování hřídele motoru
Koupil jsem si 10g motor z HC, konkrétně http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5358. Hodlám použít gumičkový unašeč, je potřeba hřídel motoru zkrátit? Pokud ano, jak to co nejjednodušeji provést?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zkracování hřídele motoru
Oblepit celý motor oboustrankou a odříznout hřídel Dremlem s kotoučkem.
Po odříznutí motor omačkat, aby se piliny nalepily a pak pásku sundat.
Po odříznutí motor omačkat, aby se piliny nalepily a pak pásku sundat.
- michal.valis
- Kontaktovat uživatele:
Když koukám na motor, tak hřídelka čumí 8 mm, takže je třeba jí zkracovat?
Jinak jak psal Tomáš, pořádně zabalit oblepit a řezat to jde i pilkou na železo či pilníkem. Většina hřídelek z HK jsou měkké a jdou dobře.
Jinak jak psal Tomáš, pořádně zabalit oblepit a řezat to jde i pilkou na železo či pilníkem. Většina hřídelek z HK jsou měkké a jdou dobře.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Důležité je OBOUSTRANNOU izolepou. Jde o to, aby se piliny nalepily a nenapadaly do motoru!!!
Já jen doplním, ony ty piliny tam nenapadají jen tak samy, ale přimagnetují se na magnety a z toho to dostat, to je porod.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Opět pomůže izolepa. Rozebrat motor a magnety opakovaně přelepit proužkem izolepy. Lepící síla je větší než síla magnetická.
Jiná možnost je plastová krabka nebo petka vhodných rozměrů, motor dovnitř, osku ven přes odpovídající díru. Pak ufiknout očistit, motor vyndat.
Přesně tak - na tyhle prcíky stačí obal od kinofilmu - na větší používám krepovou pásku - Radek
ICQ 638556901
No a aby sa nezabudlo, ak ide motor rozobrať (tak aby sa dal zas zložiť) tak vybrať osku z rotora, bez magnetov sa môže rezať a brúsiť koľko len kto chce.
Pilník ani pilku na železo by som ale netrápil, tie Dremel / Proxxon / Lidl (
ja teda mám lidl.. ) točiace sa nástroje výrazne ušetria námahu a ešte je aj pekné ako lietajú iskry..
Pilník ani pilku na železo by som ale netrápil, tie Dremel / Proxxon / Lidl (
Nic proti-ale osobně nevidím sebemenší důvod kvůli zaříznutí kousku hřídelky rozebírat motor a vylisovávat hřídelku. A s tím Lídláckým "dremelem" co teď měli v nabídce se obávám že bych to pižlal do Velikonoc. Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne čtv 26.01.2012 15:01, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
cabannos píše:Koupil jsem si 10g motor z HC, konkrétně http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5358. Hodlám použít gumičkový unašeč, je potřeba hřídel motoru zkrátit? .......
NEni potreba, v tomto konkretnim pripade.
Za chvili se dozvime, ze na jeste vetsi motory je nutne pouzit 15l kbelik a rozbrusovacku :-)
jyrry.webnode.cz
No obávám se že na motor co má hřídel 10mm (třebas kámošův na Cessně)bych se ani s Dremelem nechytal a opravdu rozbruska je jediný použitelný řešení. Radek
ICQ 638556901
no ja myslel ze resime prvotni dotaz - jestli je to u toho prcka s hridelkou 2mm vubec nutne to nejak zkracovat...
V jednu dobu jsem mel osazena 4 era temito motory (10g a 5g varianty), z toho 2 dvoumotoraky, vsude gumickove unasece. Proto si dovolim napsat, ze to zkracovat v tomto pripade VUBEC NENI NUTNE .....
Jednoduche ? Ano, ale ucinne .... :-D
V jednu dobu jsem mel osazena 4 era temito motory (10g a 5g varianty), z toho 2 dvoumotoraky, vsude gumickove unasece. Proto si dovolim napsat, ze to zkracovat v tomto pripade VUBEC NENI NUTNE .....
Jednoduche ? Ano, ale ucinne .... :-D
jyrry.webnode.cz
To je jeho volba zda zkrátí nebo nikoli. Já jen píši k variantě že zkracovat někdo bude(obecně)- Radek
ICQ 638556901
Je zapotrebi odpovedet obecne a obsirne, aby vedel, ze ta modelarina neni jen tak, ze na to musi byt machr a poradne vybavenej :-)
Prvni otazka znela JESTLI ZKRACOVAT .... je to spatne citelne?
Az pak se pta JAK, pokud ano. Kdyby dostal odpoved NE hned (ne, mam to tak, pouzivam to tak, proto muzu napsat NE a nemusim dal nic psat...), bylo by to spatne a zavadejici, zil by dal nepoucen?
:-)))))))
Prvni otazka znela JESTLI ZKRACOVAT .... je to spatne citelne?
Az pak se pta JAK, pokud ano. Kdyby dostal odpoved NE hned (ne, mam to tak, pouzivam to tak, proto muzu napsat NE a nemusim dal nic psat...), bylo by to spatne a zavadejici, zil by dal nepoucen?
:-)))))))
jyrry.webnode.cz