Vliv vzdálenosti nádrže od karburátoru
Vliv vzdálenosti nádrže od karburátoru
Ahoj, pořád nemůžu doladit svoji 10 MVVS a chci se zeptat na vliv vzdálenosti nádrže. Nádrž jsem umístil do těžiště kvůli vlivu na vyvážení, ale díky tomu je 25cm od karbce. Je sice v ose karbce ale za letu, na zemi je 5cm pod ním. Motor běží v nízkých otáčkách dobře i přechody ujdou ale v nejvyžších otáčkách asi po 10-15 vteřinách jde výkon dolů když uberu plyn na volnoběh tak se srovná a pak zas můžu přidat na plno. Nevím jestli je to dodávkou paliva nebo seřízením jehel. Nikde jsem se nedočetl za jakou dobu se projeví štelování jehel, jestli okamžitě nebo za 2,5,10 vteřin? Totálně v tom plavu, můžete mě prosím poradit? Děkuji Zdenda
Re: Vliv vzdálenosti nádrže od karburátoru
mně to dělalo s ASP 10ccm a vliv by to nemnělo mít ( i když je pravda že něco tam být může ) ale taky mi to zdechalo když sem dal plny knedlíka když sem ubral tak to bylo v poho zkus s tou jehlou něco udělat může to být tím že se přelévá a pak ho to dusí nebo že m naopak chibý a zdechá mně se např. přeléval a tak sem trochu zavřel jehlu a je vše ok
(zkus si ty zahat přes 25cm-vou hadičku vzduch a pak přes 5cm hadičku a poznáš velký rozdíl
) možná by bylo lepší to dát blíže k motoru a dozadu neco dát a jake to je éro???
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti po pár sekundách plného plynu ztrácí otáčky, pak je chudý, to znamená povolit o pár zoubků hlavní jehlu. Pokud to nepomůže, je to opravdu dlouhý přívod paliva a motor si ho nedokáže dostatečně nasát po delší dobu. Vyzkoušej...
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
hellgogo píše:Ahoj, pořád nemůžu doladit svoji 10 MVVS a chci se zeptat na vliv vzdálenosti nádrže. Nádrž jsem umístil do těžiště kvůli vlivu na vyvážení, ale díky tomu je 25cm od karbce. Je sice v ose karbce ale za letu, na zemi je 5cm pod ním. Motor běží v nízkých otáčkách dobře i přechody ujdou ale v nejvyžších otáčkách asi po 10-15 vteřinách jde výkon dolů když uberu plyn na volnoběh tak se srovná a pak zas můžu přidat na plno. Nevím jestli je to dodávkou paliva nebo seřízením jehel. Nikde jsem se nedočetl za jakou dobu se projeví štelování jehel, jestli okamžitě nebo za 2,5,10 vteřin? Totálně v tom plavu, můžete mě prosím poradit? Děkuji Zdenda
Ahoj To že ti motor ubírá otáčky na plný plyn může způsobovat víc faktorů
1) pokud je motor nový, tak ještě není dobře zaběhnutý- znovu zabíhat na bohatou směs, aby motor tarokoval.- nebo Chudá směs paliva.
2) Pokud motor je zaběhnutý tak je to chudá směs, seřid tak,že čumák letadla za běhu motoru dej nahoru a dej plný plyn, a na hlavní jehle karborátoru, přidávej tak dlouho (po zoubkách) až do té doby, než motor bude mít plné a konstantní otáčky.
3) pokud máš 2 jehlový karbec tak se pak musí doladit volnoběh volnoběžnou jehlou. Volnoběžná jehla ale pak ovlivní opět hlavní jehlu a je potřeba ještě zopakovat bod 2. Pak to bude ok.
Vzdýlenost nádrže, obecně platí,čím blíž tím líp a pokud možno do osy s karbecem. Pokud ji budeš mít pod osou a budeš mít akrobata, tak v letu na zádech může mít bohatší směs. Zde máš návod, platí to i pro MVVS pokud má 2 jehlový karbec
files.rctomas.webnode.cz/.../návod%20k%20obsluze%20motorů%20...
Jo a ještě jedna věc velmi důkladněsi prohlídni hadičky zejména u výstupu z nádrže do carbecu jestli tam nemáš tu hadičku proraženou to samé i od výfuku .
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
odkud jsi?
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
hellgogo píše:Ahoj, pořád nemůžu doladit svoji 10 MVVS a chci se zeptat na vliv vzdálenosti nádrže. Nádrž jsem umístil do těžiště kvůli vlivu na vyvážení, ale díky tomu je 25cm od karbce. Je sice v ose karbce ale za letu, na zemi je 5cm pod ním. Motor běží v nízkých otáčkách dobře i přechody ujdou ale v nejvyžších otáčkách asi po 10-15 vteřinách jde výkon dolů když uberu plyn na volnoběh tak se srovná a pak zas můžu přidat na plno. Nevím jestli je to dodávkou paliva nebo seřízením jehel. Nikde jsem se nedočetl za jakou dobu se projeví štelování jehel, jestli okamžitě nebo za 2,5,10 vteřin? Totálně v tom plavu, můžete mě prosím poradit? Děkuji Zdenda
Máš tu nádrž tlakovanou? Těch 25 cm se mi zdá být už hodně, kromě jiného co tady kolegové popsali, to docela pravděpodobně může být tím příliš dlouhým palivovým vedením.Osobně bych tu nádrž dal co nejblíže k motoru a neřešil posun těžiště. U tak velkého modelu bude změna vlastností způsobená posunem tak malé hmoty docela přijatelná.
Zkus dát silnější hadičku, může se také sáním tenčit a trhá se ti palivo.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
kmubajsek píše:mně to dělalo s ASP 10ccm a vliv by to nemnělo mít ( i když je pravda že něco tam být může ) ale taky mi to zdechalo když sem dal plny knedlíka když sem ubral tak to bylo v poho zkus s tou jehlou něco udělat může to být tím že se přelévá a pak ho to dusí nebo že m naopak chibý a zdechá mně se např. přeléval a tak sem trochu zavřel jehlu a je vše ok(zkus si ty zahat přes 25cm-vou hadičku vzduch a pak přes 5cm hadičku a poznáš velký rozdíl
) možná by bylo lepší to dát blíže k motoru a dozadu neco dát a jake to je éro???
Je to CP-65 Porterfield 2.4m začal jsem ho stavět podle plánku asi před 7 lety, takový celoživotní dílo
Troll píše:hellgogo píše:Ahoj, pořád nemůžu doladit svoji 10 MVVS a chci se zeptat na vliv vzdálenosti nádrže. Nádrž jsem umístil do těžiště kvůli vlivu na vyvážení, ale díky tomu je 25cm od karbce. Je sice v ose karbce ale za letu, na zemi je 5cm pod ním. Motor běží v nízkých otáčkách dobře i přechody ujdou ale v nejvyžších otáčkách asi po 10-15 vteřinách jde výkon dolů když uberu plyn na volnoběh tak se srovná a pak zas můžu přidat na plno. Nevím jestli je to dodávkou paliva nebo seřízením jehel. Nikde jsem se nedočetl za jakou dobu se projeví štelování jehel, jestli okamžitě nebo za 2,5,10 vteřin? Totálně v tom plavu, můžete mě prosím poradit? Děkuji Zdenda
Máš tu nádrž tlakovanou? Těch 25 cm se mi zdá být už hodně, kromě jiného co tady kolegové popsali, to docela pravděpodobně může být tím příliš dlouhým palivovým vedením.Osobně bych tu nádrž dal co nejblíže k motoru a neřešil posun těžiště. U tak velkého modelu bude změna vlastností způsobená posunem tak malé hmoty docela přijatelná.
Nádrž je tlakovaná, původně jsem ji chtěl dát blíž, ale pak jsem dostal strach ze změny těžiště. Nedávno jsem si vyzkoušel vliv těžiště na letové vlastnosti na své BF 109G dal jsem na ocas kamerku a nedovyvážil. Na přistání to na minimálce hodilo vejvrtku, ještě že to byl polystyrén do sněhu, takže se mu nic nestalo
zdendaK píše:Zkus dát silnější hadičku, může se také sáním tenčit a trhá se ti palivo.
Palivovová hadička má vnitřní průměr 2mm je to málo?
tomasvrx1 píše:hellgogo píše:Ahoj, pořád nemůžu doladit svoji 10 MVVS a chci se zeptat na vliv vzdálenosti nádrže. Nádrž jsem umístil do těžiště kvůli vlivu na vyvážení, ale díky tomu je 25cm od karbce. Je sice v ose karbce ale za letu, na zemi je 5cm pod ním. Motor běží v nízkých otáčkách dobře i přechody ujdou ale v nejvyžších otáčkách asi po 10-15 vteřinách jde výkon dolů když uberu plyn na volnoběh tak se srovná a pak zas můžu přidat na plno. Nevím jestli je to dodávkou paliva nebo seřízením jehel. Nikde jsem se nedočetl za jakou dobu se projeví štelování jehel, jestli okamžitě nebo za 2,5,10 vteřin? Totálně v tom plavu, můžete mě prosím poradit? Děkuji Zdenda
Ahoj To že ti motor ubírá otáčky na plný plyn může způsobovat víc faktorů
1) pokud je motor nový, tak ještě není dobře zaběhnutý- znovu zabíhat na bohatou směs, aby motor tarokoval.- nebo Chudá směs paliva.
2) Pokud motor je zaběhnutý tak je to chudá směs, seřid tak,že čumák letadla za běhu motoru dej nahoru a dej plný plyn, a na hlavní jehle karborátoru, přidávej tak dlouho (po zoubkách) až do té doby, než motor bude mít plné a konstantní otáčky.
3) pokud máš 2 jehlový karbec tak se pak musí doladit volnoběh volnoběžnou jehlou. Volnoběžná jehla ale pak ovlivní opět hlavní jehlu a je potřeba ještě zopakovat bod 2. Pak to bude ok.
Vzdýlenost nádrže, obecně platí,čím blíž tím líp a pokud možno do osy s karbecem. Pokud ji budeš mít pod osou a budeš mít akrobata, tak v letu na zádech může mít bohatší směs. Zde máš návod, platí to i pro MVVS pokud má 2 jehlový karbec
files.rctomas.webnode.cz/.../návod%20k%20obsluze%20motorů%20...
Jo a ještě jedna věc velmi důkladněsi prohlídni hadičky zejména u výstupu z nádrže do carbecu jestli tam nemáš tu hadičku proraženou to samé i od výfuku .
Nejde mě stáhnout ten návod
hellgogo píše: Ovšem dnes jsem zjistil že žhavící spirála byla na svíčce nějaká zdeformovaná a žhavila asi jen částečně. Byla to ještě původní MVVS svíčkaTeď jsem tam vrazil Malinu tak uvidím. Každopádně díky.
To iste sa ti stane aj s novou svieckou, pokial budes mat chudobnu zmes. A mozes ju aj spalit. Ta nadrz je daleko a preto sa ti zmes ochudobnuje.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Návod je na mých stránkách, tak si ho stáhni.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Jaké máš palivo ? Netuhne ti v tomto počasí ricin ?
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
hellgogo píše:Palivovová hadička má vnitřní průměr 2mm je to málo?
Je to malo. 3mm by bolo urcite lepsie.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander