Optic 6 - Křidélka na 2 serva

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Glegoo

Optic 6 - Křidélka na 2 serva

#1 Příspěvek od Glegoo »

Ahoj, prosím vás jaký je rozdíl když nastavím na vysílači Optic 6 křidélka na 2 serva, pomocí funkce ADIF a pomocí funkce FLAPERONY nevím přes co to nastavit? Poraďte jak to nastavit? Děkuji
petan64

Re: Optic 6 - Křidélka na 2 serva

#2 Příspěvek od petan64 »

Flaperon je určen pro akrobata, který nemá samostatné klapky, ale má křidékla po celém rozpětí. Pokud máš křidélka samostatná, nebo jen na konci křídla, použij ADIF. Je tam rozdíl v zapojení serv - ADIF používá kanály 1 a 5, pro FLPN je to 1 a 6. Obě funkce se vzájemně vylučují, nelze tedy mít zapnuté obě současně (viz manuál str. 20, bod 64). ADIF je vhodný především pro větroně a letadla hornoplošného provedení, které mohou mít i klapky ovládané kanálem 6. V takovém případě je možné používat řídící plochy jako aerodynamické brzdy funkcí CROW.

Takže jednoduše:
ADIF - pokud máš křidélka i klapky a chceš použít i CROW
FLPN - pokud máš křidélka po celém rozpětí (obvykle akrobatický model) a použiješ je současně jako klapky
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
zdekar

#3 Příspěvek od zdekar »

A taky flaperony použij v případě, že máš vyklápěcí podvozek, jelikož ten je na 5. kanálu a ADIF 5. kanál používá. Pak si třeba 6. kanál zablokuješ :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
skodovak

#4 Příspěvek od skodovak »

Tak pročítám návod a jsem z toho volaký zmetěný :lol: :lol: když mám jedno servové křídlo s křidélky není mi jasné jak ho nastavit.. :| jakou funkci na to použít a do jakého kanálu zapojit křidélka.Je to první Digi vysílačka a mám dost :roll:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

skodovak píše:když mám jedno servové křídlo s křidélky není mi jasné jak ho nastavit..
1. kanal - kridelka
2. kanal - vyskovka
3. kanal - plyn
4. kanal - smerovka

je to popsano v tabulce na zacatku navodu k Opticovi ;)

Obrázek
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mihlit »

Křidélka na jedno servo vždy do kanálu 1. Nic tam nastavovat nemusíš, kromě případných subtrimů (aby v klidu byly rovně) a rozsahu EPA(aby nešly za fyzický limit pohybu). V mode 1 budeš mít křidélka na pravém kniplu.
Víc nastavovat nemusíš. Pak tam je tuším A->R mix, pokud si chceš do křidélek přimixovat směrovku. ADIF, CAMBer, AILERON, CROW,... a podobné věci (tedy diferenciace křidélek, zakřivení profilu, použití jako brzdy,...) křidélka v jednoservové verzi nezvládnou. Při použití 2servových křidélek je v tom bordel, protože druhé křidélko se podle použitých funkcí stěhuje mezi 5 a 6 kanálem. Je pak lepší si zapnout diferenciaci křidélek i 1:1 (tedy ve skutečnosti bez diferenciace) a budeš si aspoň jistý, že druhé servo najdeš vždy na 5. kanále.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jyrry »

skodovak píše:..... jedno servové křídlo s křidélky .....

se muze ovladat taky dvema servy, ktera ovsem do kanalu 1 zapojis pres V-kabel. Trochu vetsi opruz pak je kdyz chces doladit neutraly kridelek a udelat jim diferenciaci. Ale jde to.
jyrry.webnode.cz
skodovak

#8 Příspěvek od skodovak »

Já vám děkuji za reakce nakonec jsem na to tak nějak přišel a teď jsem přišel z létání...Je to paráda když mě nic neruší... :lol:

Ještě musím udělat pult a sehnat v okolí někoho s programovacím kabelem,rád bych nastavil nějak tu "pípací hranici" u motoráku na telemetrii..

Další věci,až z dalším letadlem,mixovat zatím nechci a nepotřebuji,chci létat rukama a trénovat :wink:

Popřípadě se určitě ozvu :lol:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“