Spektrum DX7 vs. MX-12 vs. Cocpit SX M-link

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
ASW28
Kontaktovat uživatele:

Spektrum DX7 vs. MX-12 vs. Cocpit SX M-link

#1 Příspěvek od ASW28 »

Čaute, chci se vás jako rc soupravu by jste mi doporučili, pro zatím začátečníka, který chce ještě pokračovat v modeláření dost dlouho :D Která z nich je nejkvalitnější atd... DX7 : http://www.emotors.cz/elsa/eshop/9-1-RC ... 821-Mode-1

MX-12 : http://www.rcshop.eu/graupner-mx12-24gh ... 52055.html

a Cocpit SX M-link set : http://www.rcshop.eu/45130-cocpit-sx-ml ... 25718.html
(uvažoval jsem o t9x, ale pak z toho nějak sešlo :D ) a ještě bych se chtěl zeptat jestli vysílače spektrum jedou dobře s přijímačema oragne, když tam není toto http://www.emotors.cz/elsa/eshop/9-1-RC ... SM2-2-4Ghz nebo je to hodně k těm přijímačům potřeba?

(a když chci něco kde jsou levnější přijímače, tak to asi jenom dx7 s přijímačema orange, že?)
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX7 vs. MX-12 vs. Cocpit SX M-link

#2 Příspěvek od Kissman »

jaky je cenovy limit a jake modely chces letat? Zvaz Tx od Hitecu ;) napr. novy Eclipse. Osobne bych z tveho vyberu bral Hotta, ale 6 kanalu by me uz nestacilo a prijimace budou drazsi...

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... hz-mod-1-4
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ASW28
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ASW28 »

no tak cenový limit v rc soupravě je zhruba takový jaké jsou tam ty do 5000 Kč akorát ten multiplex je trochu víc no... :D a modely neuvážuju zatím o žádných ´´extra´´ větroních a ze začátku větroně Lion a ASW 28 a pak nějaké ty motorové makety, ale nemyslím tím žádné extrémy... cca do 1,5-2m noa možná časem nějáký ten akrobat epp cca 1m rozpětí :D
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
ASW28
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ASW28 »

Kissman píše:jaky je cenovy limit a jake modely chces letat? Zvaz Tx od Hitecu ;) napr. novy Eclipse. Osobne bych z tveho vyberu bral Hotta, ale 6 kanalu by me uz nestacilo a prijimace budou drazsi...

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... hz-mod-1-4

No já nevím moc tu eclipse nemusím má to jeden známý sice starou verzi, ale nastavování bude určitě podobné a příjde mi dost nepřehledné to se mi radši třeba víc zamlouvá ta DX7
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

paklize tedy trvas na tutom vyberu a duslednosti na cene, pak Spektrum. Pokud by ti nevadila ta cena pak Graupner.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
ASW28
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ASW28 »

Jo, díky za odpovědi.
volente
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od volente »

A pročpak sešlo z T9x jestli se můžu zeptat?
Já s ní kvedlám druhý rok a stále spokojenost.
F 104 je můj sen
coro

#8 Příspěvek od coro »

Mám taký názor že Spektrum je kvalitou na úrovni Turnigy.
Graupner sa s HOTT snaží a zatiaľ mu to celkom funguje, len MX-12 nepoznám že aké má možnosti - u nižších vysielačov sa často objavujú nezmyselné obmedzenia.
Ten MPX Cockpit je od spomenutých, o triedu vyššie vo všetkých parametroch, ale asi aj bude drahši.
ASW28
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ASW28 »

volente píše:A pročpak sešlo z T9x jestli se můžu zeptat?
Já s ní kvedlám druhý rok a stále spokojenost.

Já nevím, prostě mně příjde, že vysílačka má být základ a když má být základ tak bych nechtěl čínskou značku, určitě to tež půjde vidět když je něco hodně levné :D
TURING

#10 Příspěvek od TURING »

MX-12 je slusna vysilacka. Mam ji (MHz), respektive ji ted chci poslat do sveta, a nemel jsem s ni zadny "programatorsky" problem.
Omezeni nastalo az v okamziku, kdy jsem si poridil letadlo s 4 servovym kridlem, tam uz mne pro komfort jeden kanal chybel.
No, a protoze jsem verny, tak jsem vzal MX-16, taky MHz - skvela cena a uz mam pripravenou konverzi na 2,4 FrSky.
Pokud ti staci 6-ti kanal, volil bych MX-12.
Sarnafil

#11 Příspěvek od Sarnafil »

Zdravím,

téma bych rád využil s prosbou o radu. Hledám nějaký vysílač s cenou něco kolem 5 tis. Výběr viz výše je v podstatě i mým užším výběrem, jen doplněným o Futabu 6JG. Mám dva favority a to Multiplex a Graupner. Proto bych prosil o radu, co zkušenější více doporučují.

Předem děkuji za odpovědi.
Louda

#12 Příspěvek od Louda »

S MPX cockpit SX chybu neuděláš. Zvládne elekrovětroně se 4 servovým křídlem. Co jsem se tak díval na Grapuner HOtt tak oprotti Cockpitu tam na budš stejně nebo lépe leda o MX16 nahoru pokdu jde o ovládání letadla. POkdu jde telemetrii tak myslím žeje výhodnější Hott .
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“