Mokré vložky v pneumatikách
Mokré vložky v pneumatikách
Ahoj.
Jezdím z autem Traxxas E-maxx a jak se tak sem tam vymete nějaká ta kaluž, mám už v gumách hodně vody. Ty vložky to do sebe pěkně nacucnou. Možná taky když to občas opláchnu ve vaně se o gum nějaká voda dostane. Něco jde vymačkat rukama, vyteče to těma dvěma dirkama, co jsou v každým kole, ale furt to nestačí, kola jsou hodně nevyvážený a auto se celkem klepe, když jedu rychle. Řešíte tohle nějak? Máte nějaký fígle, jak vodu z těch gum dostat ven?
Jezdím z autem Traxxas E-maxx a jak se tak sem tam vymete nějaká ta kaluž, mám už v gumách hodně vody. Ty vložky to do sebe pěkně nacucnou. Možná taky když to občas opláchnu ve vaně se o gum nějaká voda dostane. Něco jde vymačkat rukama, vyteče to těma dvěma dirkama, co jsou v každým kole, ale furt to nestačí, kola jsou hodně nevyvážený a auto se celkem klepe, když jedu rychle. Řešíte tohle nějak? Máte nějaký fígle, jak vodu z těch gum dostat ven?
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Re: Mokré vložky v pneumatikách
Leda nechat vyschnout, na nic jineho sem neprisel. Ono to za par dni v teple vyschne samo. Akorat mi uz nekolik kol pekne smrdi plisni, kdyz si k nim clovek cuchne.
No kazdopadne hodlam prejit na osminova kola, maji nizsi pneumatiky a aspon ty co uz doma mam nepotrebuji vlozku. Nak
No kazdopadne hodlam prejit na osminova kola, maji nizsi pneumatiky a aspon ty co uz doma mam nepotrebuji vlozku. Nak
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Já ty dírky preventivně zalepuji. jinak fígl na to je, opatrně prostříhat do pneumatik po obvodu pár dírek, oblíct si pláštěnku
a zapnout na plný kotel auto ve vzduchu, voda z vložek vystříká ven a pak nechat doschnout na topení
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
darth.hokro píše:Já ty dírky preventivně zalepuji. jinak fígl na to je, opatrně prostříhat do pneumatik po obvodu pár dírek, oblíct si pláštěnkua zapnout na plný kotel auto ve vzduchu, voda z vložek vystříká ven a pak nechat doschnout na topení
Jo, to je celkem dobrej nápad. Spíš bych nahřál třeba nějakej malej vrták a ty dírky protavil.
To kvůli okrajům té dírky, aby se dál nezvětšovala. Na druhou stranu ale dělat do gumy další díry, aby se do ní dostávalo ještě víc vody?
Nakadah píše:No kazdopadne hodlam prejit na osminova kola, maji nizsi pneumatiky a aspon ty co uz doma mam nepotrebuji vlozku. Nak
A daji se ty kola bez vložky u nás sehnat? A jak se poznají? Myslím nějaký označení nebo něco.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je celkem dobrej nápad. Spíš bych nahřál třeba nějakej malej vrták a ty dírky protavil.
To kvůli okrajům té dírky, aby se dál nezvětšovala. Na druhou stranu ale dělat do gumy další díry, aby se do ní dostávalo ještě víc vody?
Je to fakt běžná praxe s tím prostřiháváním. Ale ten vrták by taky mohl klapnout. Jinak příště prevence a zakápnout dírky v discích kapkou tavnýho lepidla
Pneu se na vnějším obvodu navrtávají, to je naprosto běžná praxe.
Bez toho to prostě nejde
Po jízdě v kalužích se auto postaví například na stojánek třeba do sprchového kouta (nebo si dáš tu pláštěnku
) a na chvíli roztočíš kola na plný otáčky. Nahromaděná voda se tak dostane těmi navrtanými otvory ven.
Pokud tohle pravidelně neděláš, tak ti nepomůže ani to, že voda časem sama vyschne. Problémem pak není ta samotná voda, ale sajrajt, který po ní zůstane. Voda z venku - a v kalužích zvlášť - je totiž špinavá, plná drobného bláta, které po vyschnutí vody zůstane usazeno v molitanové výplni kol. Kola se tím pádem rozváží je to v řit..
Bez toho to prostě nejde
Po jízdě v kalužích se auto postaví například na stojánek třeba do sprchového kouta (nebo si dáš tu pláštěnku
Pokud tohle pravidelně neděláš, tak ti nepomůže ani to, že voda časem sama vyschne. Problémem pak není ta samotná voda, ale sajrajt, který po ní zůstane. Voda z venku - a v kalužích zvlášť - je totiž špinavá, plná drobného bláta, které po vyschnutí vody zůstane usazeno v molitanové výplni kol. Kola se tím pádem rozváží je to v řit..
Viz FlyBear. Tohle je zavedena praxe a ne jen tak od nas smudliku, co si bastlime auta, ale predevsim od buggy 1/8 profi zavodniku. Vnitrni dirky (v rafku) zalepuji a namisto toho pred nalepenim gumy do ni udelaji dva otvory proti sobe, 1mm sirka bohate staci, 2 se daji take.
Mokra kola bud roztocit na aute nebo pridelat na vrtacku
Tak jako tak, bez techto direk se neobejdete. A kdyz uz se tu bavime o vetsich autech a nevyvazeni kol... po odstredeni vody si zkontroluj/te nevyvazenost kola jako takoveho. Mozna budete dost prekvapeni. To je pro ty, co to neznaji 
Mokra kola bud roztocit na aute nebo pridelat na vrtacku
No kola jsem právě vyvážený měl, ale teď už se s tím pomalu nedá jezdit. No, dneska se na to vrhnu a vyvrtám po obvodu čtyři 1mm díry.
Edit: Tak jsem po obvodu vyvrtal tři jednomilimetrový dirky. Vycákalo z toho hafo vody, to jsem teda cucel. Konečně to zase jezdí relativně normálně., už to není tak strašně rozvážený.
Takže díky za užitečný rady.
Ináč na léto budu pořizovat jiný kola, tak kdyby jste měli nějaký tipy, budu rád. Třeba i ty bez těch molitanovejch vožek.
Edit: Tak jsem po obvodu vyvrtal tři jednomilimetrový dirky. Vycákalo z toho hafo vody, to jsem teda cucel. Konečně to zase jezdí relativně normálně., už to není tak strašně rozvážený.
Takže díky za užitečný rady.
Ináč na léto budu pořizovat jiný kola, tak kdyby jste měli nějaký tipy, budu rád. Třeba i ty bez těch molitanovejch vožek.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Bez vložek se bohužel u těhle modelů neobejdeš. Já jsem třeba z origo Huricane kolama spokojenej. Ale časem bych asi pořídil http://prolineracing.com/all-terrain/bi ... ain-tires/ a k tomu nějaký fešný disky 
A dá se nějak opravit, respektive opravuje se nějak toto? Nějaký dobrý pružný lepidlo?

Naposledy upravil(a) Yopi dne ned 26.02.2012 15:35, celkem upraveno 1 x.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
tak to už bude horší, můžeš to zkusit zalepit sekunďákem určeným na lepení pneu. Nebo použít záplatu na lepení duší a kontaktní lepidlo. Ale asi o nebude řešení na dlouho.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Yopi píše:A dá se nějak opravit, respektive opravuje se nějak toto?
Jezdím v lese, tak se stane, no. Kámoši to mají víceméně to stejný. Včera jsem to zalepil pružným lepidlem na pneu a je to ok. Tak snad to nějakou dobu vydrží.
- iloweriding
- Kontaktovat uživatele:
Chalani aky je najlepsi sposob odlepenia pneu od rafiku?
http://iloweriding.rajce.idnes.cz/
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
normálně hodíš do kastrólu s vodou a vaříš jak polívku
stačí pár minut po zavření, lepidlo skřehne a jde to pěkně oloupat.