Motory Saito FG

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mnov

Motory Saito FG

#1 Příspěvek od mnov »

Ahoj,
je tu někdo, kdo provozuje motor uvedeného typu? Já mám Saito FG 14b a zajímala by mě zkušenost s touto řadou motorů.
fargas

Re: Motory Saito FG

#2 Příspěvek od fargas »

Já jej mám, ptejte se, co potřebujete vědět. Jestli mám FG 14 nebo FG 14b, to nevím. Nikde to není napsáno.
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Mám ho namontovaný v modelu hlavou dolů a už se mi ho podařilo uchlastat, tak že pomohla až výměna svíčky. Volnoběžnou jehlu jsem musel celkem dost dotáhnout, oproti továrnímu nastavení. Je to normální? Nyní používám vrtuli 13x8 a uvažuji o 14x6, s jakou vrtulí to provozuješ? Další dotaz bych měl na olej. Já do toho dávám Motul 710 1:20.
Jinak motor chodí, už jsem to zkusil i v modelu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2XUW5ZL2EBQ&feature=player_embedded[/youtube]
amos.yk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od amos.yk »

tak nový Saito FG 30 B je doma.......má nový snímač otáček a lze ho napájet LiPo 6-9V
Přílohy
DSCF0727.JPG
Mirek D

#5 Příspěvek od Mirek D »

Taky mám FG-30. Jedna sezóna, asi 50 startů po 10 min. Líbí se mi čím dál víc... .
Naturál + Castrol TTS 1:20, vrtule 18/10 G-Sonic.
vlečná Bellanca Decathlon (65 ccm) a pár historiků, převážně se spalováky... . Jo, a taky C/L..!
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“