Jak a co čistit na RC autě a čím?
Po jízdě ve vlhkém/mokrém terénu (tráva, hlína, písek, štěrk) je auto pořádně zašvihané, zablácené. Potom řeším dilema, jak moc vše rozebrat, protože příště to za chvíli bude vypadat stejně. Buď jen očistit kartáčem a hadrem a ofoukat vzduchem co jde a prostříkat olejem s teflonem – nebo udělat komplet rozborku. Jezdím jen když se nedá lítat – jen pro zábavu, ale auto (Trooper Short course truck 1/10 z HK) příliš nešetřím.
Máte nějaké tipy? Díky
Po jízdě ve vlhkém/mokrém terénu (tráva, hlína, písek, štěrk) je auto pořádně zašvihané, zablácené. Potom řeším dilema, jak moc vše rozebrat, protože příště to za chvíli bude vypadat stejně. Buď jen očistit kartáčem a hadrem a ofoukat vzduchem co jde a prostříkat olejem s teflonem – nebo udělat komplet rozborku. Jezdím jen když se nedá lítat – jen pro zábavu, ale auto (Trooper Short course truck 1/10 z HK) příliš nešetřím.
Máte nějaké tipy? Díky
Re: Jak a co čistit na RC autě a čím?
No hlavně na to neber leštěnku na nábytek. Věřte nebo ne, i to jsem zažil 
Já auto (Savage SS 5,2cc) čistím 1x za 2-3roky... pokud je to plné bahna tak ho nechám uschnout a pak to omlátím o zem:-) to samé se vším ostatním bordelem... jen když vjedeš do psího.... tak stim je problém, to vemu vapkou... Je asi fakt že, v USA to dělaj líp jak v číně....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Kovboj píše:No hlavně na to neber leštěnku na nábytek. Věřte nebo ne, i to jsem zažil
Kovboji
Nejsem ten typ, že by se mi auto muselo lesknou, jde mi především o nutnou očistu/údržbu.
H1N1 píše:Já auto (Savage SS 5,2cc) čistím 1x za 2-3roky... pokud je to plné bahna tak ho nechám uschnout a pak to omlátím o zem:-) to samé se vším ostatním bordelem... jen když vjedeš do psího.... tak stim je problém, to vemu vapkou... Je asi fakt že, v USA to dělaj líp jak v číně....
Trooper s HK není takto vodostálej
wisiwig píše:H1N1 píše:Já auto (Savage SS 5,2cc) čistím 1x za 2-3roky... pokud je to plné bahna tak ho nechám uschnout a pak to omlátím o zem:-) to samé se vším ostatním bordelem... jen když vjedeš do psího.... tak stim je problém, to vemu vapkou... Je asi fakt že, v USA to dělaj líp jak v číně....
Trooper s HK není takto vodostálej, dle návodu vůbec. Kalužím se vyhejbám, ale když je po lehkém dešti a není vyloženě bahno, jdu si zajezdit na motokrosovou trať a stačí jen trochu vlhka z trávy a už se to začíná nabalovat.
Nejlepší je když se to nabalí a ty pak přidáš plnej plyn a máš čáru přes držku když stojíš za tím:-D
každopádně dal bych regl do balonku. A doufal že to nebude mít drastické následky.
wisiwig píše:Kovboji- leštěnka na nábytek Diava - znám z mládí, tak to fakt ne.
Nejsem ten typ, že by se mi auto muselo lesknou, jde mi především o nutnou očistu/údržbu.
Aby nedošlo k omylu, nemyslel jsem karoserii nebo vanu podvozku ale elektroniku v modelu
Napiš výrobci Kinder vajíček v jejich reklamě v Tv to "chytrá" maminka tahá z myčky nádobí....že by byla cesta
...............nic ve zlém,napsat jsem to musel 
corsair píše:Napiš výrobci Kinder vajíček v jejich reklamě v Tv to "chytrá" maminka tahá z myčky nádobí....že by byla cesta...............nic ve zlém,napsat jsem to musel
když jsem minulý týden přinesl zablácené auto domu, tak jsem si taky na tuhle reklamu vzpomenul
corsair píše:Napiš výrobci Kinder vajíček v jejich reklamě v Tv to "chytrá" maminka tahá z myčky nádobí....že by byla cesta...............nic ve zlém,napsat jsem to musel
zachvilku budeš jako "arda"
Auto rozebiram do posledniho sroubku jednou rocne.
Jinak podle potreby jenom zakladni moduly nekolikrat rocne.
Je to dulezite, clovek zjisti co se v autu deje, jestli nenastavil neco spatne atp.
Jinak po jezdeni v mokru, dam auto k radiatoru poradne vyschnout, po case ho otocim vzhuru kolama aby vysklo vsude, pak mam kartac a tim to zbavim hrubeho nanosu,
kasli umeju ve vane a tim beznej servis konci
po kazde kontroluju poloosy atp, jesli nekde nejsou vetve kameny nabalena trava ...
pri velkem servisu rozeberu auto do posledniho sroubku, kontroluju a vymenuju loziska
dily davam do te vodni elektro cisticky, plastove nechavam vyschnout,
kovove davam do lazne z WD40 aby nekorodovaly, dily, ktere nejsou v primem kontaktu s bordelem necham vyschnout a necham tak na nich WD 40
ty, ktere sou exponovane na bordel, tak aby mastne nechytaly vic bordelu tak je properu v lazni z technickeho lihu, necham oschnout a cele to smontuju,
spoje kov kov kryte mazu strojarskym kvalitnim olejem, ostatni vazelinou na auta
celou osminu do posledniho sroubku takhle ze stavu bahno vycistim a pripravim do stavu vonavka za vikend ... s tim ze u toho delam i neco jineho, jen vzdycky rozeberu kus, dam do lazne a cekam 5 minut nez to dojede atp ...
Je to dulezite, clovek zjisti co se v autu deje, jestli nenastavil neco spatne atp.
Jinak po jezdeni v mokru, dam auto k radiatoru poradne vyschnout, po case ho otocim vzhuru kolama aby vysklo vsude, pak mam kartac a tim to zbavim hrubeho nanosu,
po kazde kontroluju poloosy atp, jesli nekde nejsou vetve kameny nabalena trava ...
pri velkem servisu rozeberu auto do posledniho sroubku, kontroluju a vymenuju loziska
kovove davam do lazne z WD40 aby nekorodovaly, dily, ktere nejsou v primem kontaktu s bordelem necham vyschnout a necham tak na nich WD 40
ty, ktere sou exponovane na bordel, tak aby mastne nechytaly vic bordelu tak je properu v lazni z technickeho lihu, necham oschnout a cele to smontuju,
spoje kov kov kryte mazu strojarskym kvalitnim olejem, ostatni vazelinou na auta
celou osminu do posledniho sroubku takhle ze stavu bahno vycistim a pripravim do stavu vonavka za vikend ... s tim ze u toho delam i neco jineho, jen vzdycky rozeberu kus, dam do lazne a cekam 5 minut nez to dojede atp ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
H1N1 píše:corsair píše:Napiš výrobci Kinder vajíček v jejich reklamě v Tv to "chytrá" maminka tahá z myčky nádobí....že by byla cesta...............nic ve zlém,napsat jsem to musel
nestras, ten jeden bohate staci :d
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:Auto rozebiram do posledniho sroubku jednou rocne.
TO je elektrika nebo zhavík??? nejak jsem to z toho popisu nepoznal:-D
Muj slash co mam na albu 
eletrika, popravde na spalovaka nemam misto kde jezdit, by mne v miste kde mame drahu hnali
navis, klidne se k tomu priznam, nemam vedomosti na to, vlastnit spalovak ...
sem rad za eletriku, kde neresim pohon jen to co "je za motorem" i tak je dost veci o co se starat
eletrika, popravde na spalovaka nemam misto kde jezdit, by mne v miste kde mame drahu hnali
navis, klidne se k tomu priznam, nemam vedomosti na to, vlastnit spalovak ...
sem rad za eletriku, kde neresim pohon jen to co "je za motorem" i tak je dost veci o co se starat
SOVA is YouR CO-pilot
No snažím se co to jdeH1N1 píše:corsair píše:Napiš výrobci Kinder vajíček v jejich reklamě v Tv to "chytrá" maminka tahá z myčky nádobí....že by byla cesta...............nic ve zlém,napsat jsem to musel