existují návody jak zlepšovat řidičské umění ?
existují návody jak zlepšovat řidičské umění ?
Zdravím,
hledal sem na netu a třeba na lítání akrobacie sou desítky návodů s pěknejma videjkama
a zobrazením pohybů na vysílačce, je něco takovédleho i na auta ? Já nic nenašel.
Chci se zlepšovat a jezdím se zadokolkou, tam je to dost o rukách a dělám dost chyb.
Na dráze když je suchá a hodně "prachu" tak to se člověk docela zapotí ..
Třeba by mne zajímala práce s plynem a kontra v průběhu zatáček atp ... u profíků ...
hlavně pro zadokolky ... i kdy si dobržďujou, jak to posílají do smyku nebo ne ... a tak, docela
by mne to zajímalo ...
díkes
MN
hledal sem na netu a třeba na lítání akrobacie sou desítky návodů s pěknejma videjkama
a zobrazením pohybů na vysílačce, je něco takovédleho i na auta ? Já nic nenašel.
Chci se zlepšovat a jezdím se zadokolkou, tam je to dost o rukách a dělám dost chyb.
Na dráze když je suchá a hodně "prachu" tak to se člověk docela zapotí ..
Třeba by mne zajímala práce s plynem a kontra v průběhu zatáček atp ... u profíků ...
hlavně pro zadokolky ... i kdy si dobržďujou, jak to posílají do smyku nebo ne ... a tak, docela
by mne to zajímalo ...
díkes
MN
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- mike97
- Kontaktovat uživatele:
Re: existují návody jak zlepšovat řidičské umění ?
Zajdi se podívat na nějaké závody, ale tam většinou budou čtyřkolky. Jinak je hlavní přidávat plyn plynule - necukat, jelikož to dělá mnoho lidí. A první zkus jezdit pomalu, na zatáčku si přibrzdi a postupně přidávej.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Podle auta...
Někde je to jen o plynu a někde o včasném podřazení... Na brzdy se nešlape
Ale myslím že návod není
Škola smyku,nebo nejlépe na velkém parkovišti v zimě. Pak už si člověk chytne grif a jde to pod více plynem i za sucha (štěrku). Teda pokud je na to auto a pneu.
Mněl jsem BMW 520 s tím to ještě relativně šlo a pak jsem koupil 730 a to bylo o držku
Myslím že pokud nemáš správné auto nic s tím co by jsi rád dělal nezmákneš ani za 100světelných let
Někde je to jen o plynu a někde o včasném podřazení... Na brzdy se nešlape
Ale myslím že návod není
Mněl jsem BMW 520 s tím to ještě relativně šlo a pak jsem koupil 730 a to bylo o držku
Myslím že pokud nemáš správné auto nic s tím co by jsi rád dělal nezmákneš ani za 100světelných let
- mike97
- Kontaktovat uživatele:
Jo ty myslíš velké auto?
teď mně to docvaklo. Tak to sorry za minulý příspěvek 
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
jezdim už nějakej ten rok a chtěl sem se zlepšit, zadokolky mne berou radikálně víc než 4WD, tam na výjezdu člověk prostě přidá plyn a to auto si to přebere :-d
asi na nějaký závody zajedu ... taky sem o tom přemejšlel
ps v autu 1 ku 1 vubec takovejhle styl jizdy neprovozuju :-d to by bylo hodne drahe a na to se mam moc rad :-d
asi na nějaký závody zajedu ... taky sem o tom přemejšlel
ps v autu 1 ku 1 vubec takovejhle styl jizdy neprovozuju :-d to by bylo hodne drahe a na to se mam moc rad :-d
SOVA is YouR CO-pilot
neee myslim modely :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Myslím, že je to hlavně o tréninku. Jezdit, jezdit, jezdit. Výhodou u aut je to, že můžeš zkoušet až za hranu a narozdíl od letadla nehrozí fatální následky.
A ten, co tu psal o tom ježdění se skutečným autem je fakt dost mimo (na brzdu se nešlape)
.
A ten, co tu psal o tom ježdění se skutečným autem je fakt dost mimo (na brzdu se nešlape)
njn to zkousim jen jde o zasady ... ma se davat plyn pulzne ? ma se to hodit do zatacky davat kontra a v tu chvili ubrat plyn a pridat nebo celou domu plynule menit plyn ?
jako musim rict ze nastaveni krivek plynu a drag force + pitch dela docela dost ... u zadokolky, sem si myslel jak sem to genialne vymyslel a dneska se to nedalo skoro ridit :-d
tak sem to zase vratil jak sem to mel :-d
jako musim rict ze nastaveni krivek plynu a drag force + pitch dela docela dost ... u zadokolky, sem si myslel jak sem to genialne vymyslel a dneska se to nedalo skoro ridit :-d
tak sem to zase vratil jak sem to mel :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Ono taky hodně záleží na typu obutí a na jejich stavu.
Jinak u zadokolky je potreba vetsi cit atd. to je jasný, stačí jeden špatnej pohyb a už jsem v hodinách
PS: já myslel že na závodech se s brzdou jezdit nesmi ??
PS: já myslel že na závodech se s brzdou jezdit nesmi ??
zpateckou se nesmi ne ? bez brzdy by to byl trochu overkill na ty rovince kde to jede 65-70 a de to do klidne 160° zatacky :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Aha
.... btw je možný, že časem nebo jinejma baterkama brzda jakoby ztratí na účinnosti? Zdá se mi, že když bylo auto novější bylo brždění mnohem silnější. Nebo jestli to neni přechodem na lipolky ?
pokud mas stejnosmernej motor tak proste se obehal motor a nema uz takovou silu na brzdeni
dalsi varianta je proste ze sis rozkalibroval vysilacku tak si zkus napipat znova plyn // brzdu / zpatecku
dalsi varianta je proste ze sis rozkalibroval vysilacku tak si zkus napipat znova plyn // brzdu / zpatecku
SOVA is YouR CO-pilot
Auto je Firestorm se stříďákem. Pravda, vysílačku jsem měnil ale spíš jsem naopak všchno přenastavil na ještě větší výchylky. 
Vysílačka je DX3c. Taky se chci zeptat jestli nevadí, že zvětším výchylky tím že na vysílačce zvolim třeba 125% v travel, výchylky se tim zvětšili a to i oproti původní setový vysílačce. Nechápu proč HPI omezuje výchylky serva a zdálo se mi i výkon motoru bez toho, že by se to na setový vysílačce dalo změnit. Po přechodu na spektrum vysílačku a přenastavení se zvětšily nejenom výchylky serva zatáčení ale i výkon motoru ! .. a to o dost
Vysílačka je DX3c. Taky se chci zeptat jestli nevadí, že zvětším výchylky tím že na vysílačce zvolim třeba 125% v travel, výchylky se tim zvětšili a to i oproti původní setový vysílačce. Nechápu proč HPI omezuje výchylky serva a zdálo se mi i výkon motoru bez toho, že by se to na setový vysílačce dalo změnit. Po přechodu na spektrum vysílačku a přenastavení se zvětšily nejenom výchylky serva zatáčení ale i výkon motoru ! .. a to o dost
tak to je z principu blbost ... zvetseni vykonu
rozsah (pokud si nakalibroval rozsah plynu) je vzdy stejnej, pokud si nekde nemel zaply dual rates nebo
"detskou" pojistku co nektery auta maj
jinak zasadne se vzdy pise nenastavovat u motoru vetsi rozsah nez 100%, nektery regly to nemusej vydejchat
rozsah (pokud si nakalibroval rozsah plynu) je vzdy stejnej, pokud si nekde nemel zaply dual rates nebo
"detskou" pojistku co nektery auta maj
jinak zasadne se vzdy pise nenastavovat u motoru vetsi rozsah nez 100%, nektery regly to nemusej vydejchat
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:rozsah (pokud si nakalibroval rozsah plynu) je vzdy stejnej,
nenastavovat u motoru vetsi rozsah nez 100%, nektery regly to nemusej vydejchat
Jak může bejt vždycky stejnej, když píšeš, že se nemá nastavovat na víc jak na 100% ??
Navíc se zvětšila dráha serva u řízení takže na tom asi něco bude. To samý u dX6i, pokud chci zvetšit vychylky můžu v klidu nastavit tavel například na 140% nebo ne? Nemůže to servu uškodit ?