rozmístění reglu,baterie,příjmače v modelu
- Lukáš Kuba
rozmístění reglu,baterie,příjmače v modelu
Zdravím rád bych sem vložil tří fotky mého návrhu rozmístění a chtěl bych znát váš názor která verze bude nejlepší popřípadě připomínky,když koukám zepředu tak silové kabely bych vedl vpravo a ovládací vlevo když to půjde.Mám trochu problém z vložením foto,nemohl bych ho někomu šikovnějšímu zaslat kdo by mi je sem vložil? ještě do modelu budu dávat telemetrii s gps ale ta se mi vejde do špice.Díky moc. 
Naposledy upravil(a) Lukáš Kuba dne ned 06.05.2012 20:32, celkem upraveno 1 x.
Hi tec Aurora,Proxima II,cesna 182 by pelikán,DG 808S-4m,DG 800-4,35m,nahoru to může dolů musí.
- MarthiR
Re: rozmístění reglu,baterie,příjmače v modelu
Ahoj, použij Buď to album na RC manii nebo třeba http://www.rajce.idnes.cz/
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Při editaci příspěvku nelze dole vložit soubor (fotku), která by se dala tady otevřít? Někdy to totiž jde a někdy ne.
- Lukáš Kuba
Paráda zrovna to jde 
Hi tec Aurora,Proxima II,cesna 182 by pelikán,DG 808S-4m,DG 800-4,35m,nahoru to může dolů musí.
Já tomu asi nerozumim...
Proč máš regulátor vzadu? A co to je za letadlo? Evidentně to bude větroň, páč to má čumák. Ono to nebude mít motor vepředu?
To tam budeš mít na pohon jen jeden aku (tříčlánek)? Mně to přijde jako sakra velký letadlo.
Stavím Condor magic, třímetr. A vpředu bude minimálně 3S2P a přemýšlím i o 3S3P
Edit: Aha... už to asi chápu...
Tam jsou přijímačovky a regulátor je jen jako zdroj pro pohon serv. Nemáš obyčejnej BEC?
Jinak mně se líbí ta konfigurace, kdy je ten velký aku v čumáku. Ale je to jen kvůli těžišti.
Proč máš regulátor vzadu? A co to je za letadlo? Evidentně to bude větroň, páč to má čumák. Ono to nebude mít motor vepředu?
To tam budeš mít na pohon jen jeden aku (tříčlánek)? Mně to přijde jako sakra velký letadlo.
Stavím Condor magic, třímetr. A vpředu bude minimálně 3S2P a přemýšlím i o 3S3P
Edit: Aha... už to asi chápu...
Tam jsou přijímačovky a regulátor je jen jako zdroj pro pohon serv. Nemáš obyčejnej BEC?
Jinak mně se líbí ta konfigurace, kdy je ten velký aku v čumáku. Ale je to jen kvůli těžišti.
- Lukáš Kuba
Letadlo má pylon za křídlem proto je regl takhle vzadu,a 3 článek stačí,je to jen na to dostat to nahoru a stačí to na 2 minuty motorovýho letu,rozpětí 4 m,větroň dg 800
OK, jasný. Stále se mi líbí možnost č.3.
Zajímavá je i možnost č.2, jen bych dal aku obráceně, aby lépe vyšly délky kablíků.
Obecně, tam se stejně nebudou přenášet kdo ví jaké výkony. Neměl bych vůbec strach o nějaké rušení.
Obdivuju, kolik je tam místa.
PS: Stejně bych dal na pohon pro klid duše větší aku. Uvidíš, jak ti vyjde těžiště. Všichni mi říkaj, než vozit olovo, radši dovážit elektrikou.
Zajímavá je i možnost č.2, jen bych dal aku obráceně, aby lépe vyšly délky kablíků.
Obecně, tam se stejně nebudou přenášet kdo ví jaké výkony. Neměl bych vůbec strach o nějaké rušení.
Obdivuju, kolik je tam místa.
PS: Stejně bych dal na pohon pro klid duše větší aku. Uvidíš, jak ti vyjde těžiště. Všichni mi říkaj, než vozit olovo, radši dovážit elektrikou.
- Lukáš Kuba
Jojo také to budu řešit podle těžiště kdyžtak dám 4 článek,těžiště budu lovit zítra,tak napíšu jak to vypadá,jen musím vymyslet nějakou rampu kdybych to poslal na čumák tak aby baterka vylítla kabinou.
Ticcino píše:Obdivuju, kolik je tam místa.
Ono tam zas tolik místa u tý 4 metrovky není, když tam chceš udělat maketovou kabinu se sedačkou, přístroje, pilota ve správném měřítku atp. Pak je ta kabina o poznání menší a řešíš, kam jenom tu elektroniku dát
- Lukáš Kuba
Je to tak ta maketová kabina to docela zmenší,ale i tak se to tam vejde......doufám 
Lukáš Kuba píše:Jojo také to budu řešit podle těžiště kdyžtak dám 4 článek,těžiště budu lovit zítra,tak napíšu jak to vypadá,jen musím vymyslet nějakou rampu kdybych to poslal na čumák tak aby baterka vylítla kabinou.
Já si myslím, že když už to pošleš na čumák takhle drasticky, tak už bude jedno, jestli baterka půjde po rampě ven nebo ne
Navíc by s sebou zřejmě vzala všechno co je k ní přidrátovaný.
- Lukáš Kuba
To je asi pravda,jak přiděláváte baterie do trupu?přemejšlím o tom plastovým sucháči.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Používám suchý zip z modelářské prodejny. Potíže jsou spíš s tím přilepením suchého zipu na akumulátor a na překližkovou podložku. K lepení na aku používám vteřiňák, k lepení protikusu do trupu na překližkovou desku raději Purex. Při normálním, i když trochu tvrdším přistání baterku suchý zip podrží, pokud je to rána z 50 metrů, je lepší, když LiPo akumulátor uletí co nejdál od zbytku (zbytků) modelu. 
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
oboje baterky dej co nejvis dopredu, klidne nad sebe... stejne i tak budes dost dovazovat
- Lukáš Kuba
Dovazovat se mi moc nechce,zkusím to dohnat většima bateriema,snad to vyjde.