nechtene zataceni
nechtene zataceni
zdravim.... potreboval bych poradit
boural jsem s letadlem a urval motor a prave kridlo, kdyz jsem vse prilepil a sel litat, tak se to chova celkem stejne jako pred bouranim, ALE az na to ze kdyz leti letadlo rovne a prudce zatahnu za vyskovku tak se letadlo automaticky zacne preklapet do leva az se otoci na strechu a zase do pocatecni polohy (360) letadlo je stihacka s rozpetim cca 80 cm aleti to kolem 100 km/h
Re: nechtene zataceni
do leva az se otoci na strechu
Kde je u letadla střecha?
Logo 500 VBar, nano CPX
zacne se tocit kolem sve podelne osy
- MarthiR
uveď jaké je to éro prosím, a u letadel není střecha ale kabina, takže na záda 
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- zero_ozero
nemáš pootevřené střešní okénko? 
Asi jsi to blbě slepil nebo se ti nesouměrně vyklápí výškovka ( jedna polovina víc než druhá)
Asi jsi to blbě slepil nebo se ti nesouměrně vyklápí výškovka ( jedna polovina víc než druhá)
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Jen pro zajímavost: Jaký lítáš mód? Nesaháš si do křidélek? Zkoušel jsi na zemi, jestli nemáš nějaký "zapomenutý" mix?
tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
spis me napadlo jestli to nemuze byt spatne prilepenym motorem ,zda se mi ze pred bourackou byl vice naklonen doprava, vyskovaka vypada rovne...
spis me napadlo jestli to nemuze byt spatne prilepenym motorem ,zda se mi ze pred bourackou byl vice naklonen doprava, vyskovaka vypada rovne...
cilek píše:Jen pro zajímavost: Jaký lítáš mód? Nesaháš si do křidélek? Zkoušel jsi na zemi, jestli nemáš nějaký "zapomenutý" mix?
to je v poho litam delsi dobu a tohle pred tim nedelalo, moje vysilacka mix neumi...na zemi se vse chova spravne ,reakce kridelek a vyskovky...
- MarthiR
Takže máš špatně vyosený motor ale zase mi nesedí že by se to stáčelo, zkoušel si to trošku dotrímovat?
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
MarthiR píše:Takže máš špatně vyosený motor ale zase mi nesedí že by se to stáčelo, zkoušel si to trošku dotrímovat?
jj, pokud kletadlo leti rovne tak no problem.. vse leti rovne a nezataci , az tehdy pokud pritahnu vyskovku
skus dat mensie vychylky. netahaj ju naplno
Neplandá ti to ulomené křídlo?
stejný problém řešil kámoš se starým P51-D co dostal od kámoše, že si to zkusí osadit, rád bych napsal nějaký výsledek abych pomohl ale nějak jsme to nedořešili, nakonec jsme to svedli na to, že už je to éro dost obouchaný a že přez půl roku viselo na zdi a že muže být zkroucený
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
Zkontroluj tuhost výškovky. Pokud není dostatečně tuhá, tak se při ráznějším zabrání jedna polovina vychyluje vic a funguje to jako křidélka - s patřičným akrobatickým projevem. 
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
xener píše:skus dat mensie vychylky. netahaj ju naplno
... může to být nejpravděpodobnější příčina problému. Po přetažení nesymetricky trhá proudění na křídle ( vyzkoušeno a ověřeno v provozu malých stíhacích polomaket - se vzrůstajícím plošným zatížením se problém projevuje s větší razanci).
Pokud zmenší maximální výchylku , může zase tahat naplno , aniž by to přetáhl...což je značná výhoda při přistávaní.
PS. witc.. napiš stávající hodnoty výchylek vop.
veka1