Kompletní sety pomaloletů z Asie
Kompletní sety pomaloletů z Asie
Už dlouho si chci koupit nějaké RC letadlo jako začátečník, abych si mohl vyzkoušet, zda mne to bude bavit a zda mi pilotáž půjde.
Nyní jsem četl o Wing Dragonu v RCM a navštívil prodejnu Pecka modelář, kde jsou k mání právě tyto rychlostavebnice včetně všeho potřebného k okamžitému létání za cca 3.000,- Kč, což jsem pro svůj pokus ochoten obětovat.
Máte někdo s těmito asijskými výrobky nějaké zkušenosti? Který z nich je relativně nejvhodnější pro úplný začátek?
Díky za rady.
Nyní jsem četl o Wing Dragonu v RCM a navštívil prodejnu Pecka modelář, kde jsou k mání právě tyto rychlostavebnice včetně všeho potřebného k okamžitému létání za cca 3.000,- Kč, což jsem pro svůj pokus ochoten obětovat.
Máte někdo s těmito asijskými výrobky nějaké zkušenosti? Který z nich je relativně nejvhodnější pro úplný začátek?
Díky za rady.
-
Barny
Jo a eště , zajdi do prodejny euromodels (Korunnà 4 Praha 2) tam ti na 100% dobře poraděj . (http://www.euromodels.cz)
Naposledy upravil(a) Barny dne úte 27.07.2004 16:18, celkem upraveno 1 x.
Projdi si diskuze zvlášť ty na téma Accipter Badius a Bellanca, ať víš o čem to je. Nenech se hlavně odradit vyšším počtem stránek.
Jinak musím říct, že moji známí, modeláři, to zatracujou, lidi tady na rcmanii, co o těchhle modelech psali, asi lítají. Určitě ti někdo namítne, že za ty peníze bys koupil i bazarovku.... model, vysílač atd. Záleží na tobě, co si s toho vezmeš.
Result: nezatracuju, ani nedoporučuju, sám jsem s tím NIKDY nelítal. Viděl jsem jednou model Corsair, který absolutně nelítal, tak ten opravdu nechtěj.
Jinak musím říct, že moji známí, modeláři, to zatracujou, lidi tady na rcmanii, co o těchhle modelech psali, asi lítají. Určitě ti někdo namítne, že za ty peníze bys koupil i bazarovku.... model, vysílač atd. Záleží na tobě, co si s toho vezmeš.
Result: nezatracuju, ani nedoporučuju, sám jsem s tím NIKDY nelítal. Viděl jsem jednou model Corsair, který absolutně nelítal, tak ten opravdu nechtěj.
- RC-FLYINGTEAM
Urcite do toho jdi!
Osobne jsem se pred casem rozhodoval mezi Bellancou a Skylarkem. Oboje cena bez par korun 3000 vcetne RC soustavy na 35MHz (casto doporucovany Badius ma jen 27!). Nakonec vyhrala Bellanca, je sice o neco tezsi ale vypada bytelneji a hlavne vypada jako opravdove letadlo...
prvni zkusenost - vadna elektronika, musel jsem ho vymenit jeste nez jsem ho poprve vyzkousel. Ale ja mam uz takovou osobni zkusenost ze pokud si neco kupuji s cim budu spokojen tak me to na zacatku vzdycky nejak pozlobi
druha - prvni letani katastrofa, letalo to asi jako hozeny kamen
Ale musi se uznat ze vydrzi hodne nepovedene 'pristani'. Uvazuji ze vykucham elektroniku a udelam z toho nejake auto...
treti - premyslel jsem nad tim proc to nelita, dalsi den jsem to zkusil pecliveji vyvazit, lepe udelat zaveseni vyskovky (bylo z tak tvrde samolepky ze s tim servo skoro nepohnulo). Prvni naznaky letu, zacinam mit pocit ze nejsem uplne nemehlo. Ohmul jsem ale hridel od vrtule, takze kratka prestavka spocivajici v sehnani nove (doporucuju Pardubickou prodejnu RCM, maji snad vsechno skladem a dokazou poradit)
ctvrta zkusenost - doslo mi za ma na zacatku asi malou rychlost a proto pokud zrovna nechyti idealni protivitr pada. Zkousim ero hodit poradnou rychlosti a ono to leti. Po par okruzich a pristani (no, ehm, vite co tim myslim
to zkousim znovu a opet. Pokud se Bellanca hodi hodne rychle a vzhuru tak leta bez problemu. A to je to moje absolutne prvni zkusenost s RC i letajicimy letadly takze jsem idealni osoba na takoveto soudy. Po dalsim 'pristani' ale zase ohnuta vrtule a osa,
pata zkusenost - v RCM jsem si koupil novou prevodovku, nikoliv ale standardni pro Bellancu ale normalni. Bezne je tam prevod asi 1:2.33, tu tam ale pro motor velikosti 300 nemeli a tak mi dali 1:3. A k tomu novou dost vetsi vrtuli (aby vyrovnala tah pri ztrate otacek diky novemu prevodu). Chvile bastleni nove prevodovky na puvodni loze a JE TO SUPER. Bellanca startuje z 'vlazneho' vodorovneho hozeni a lita jako drak! Jen je o neco rychlejsi, ale to se da zvladnout. Toto reseni doporucuji vsem, je jednak o dost bytelnejsi nez original ale je i vykonnejsi a levnejsi.
sesta zkusenost - nepodcenujte vzpery na kridlech. V nejake recenzi jsem cetl ze jsou jen na paradu, ale kdyz se mi za rychlejsiho sestupu asi ve vysce 15 metru kridlo zlomilo (protoze jsem tam ty vzpery nemel - pri jednom z mnoha padu se poskodilo upevneni vzper v trupu) tak se to ukazalo jednoznacne
Ale i po tomhle silenem padu je letadlo vcetne nove prevodovky a vrtule naprosto OK, ted uz jen cekam na bezvetri a s novym kridlem pujdu zase litat.
Takze byt tebou tak bych do toho sel! Kdyz jsem to zvladnul ja... A co se me tyce, tak to ze jsem mel s tim erem na zacatku dost problemu (vetsinou byly ale zpusobene tim ze jsem se to ucil ovladat od zacatku sam bez pomoci kohokoliv zkusenejsiho) tak me to donutilo vic nad letanim premyslet a zkoumat kazdy problem proc se letadlo chova tak jak se chova. Pokud bych uz od zacatku mel zaletane bezchybne letadlo ktere bych jen takhodil a ono v klidu letelo tak bych k tomu mozna takovy pristup nemel a to by byla chyba. O hodne bych byl prisel a treba by me letadylka prestala rychle bavit. Takhle uz dumam jake bude moje dalsi letadlo!
prvni zkusenost - vadna elektronika, musel jsem ho vymenit jeste nez jsem ho poprve vyzkousel. Ale ja mam uz takovou osobni zkusenost ze pokud si neco kupuji s cim budu spokojen tak me to na zacatku vzdycky nejak pozlobi
druha - prvni letani katastrofa, letalo to asi jako hozeny kamen
treti - premyslel jsem nad tim proc to nelita, dalsi den jsem to zkusil pecliveji vyvazit, lepe udelat zaveseni vyskovky (bylo z tak tvrde samolepky ze s tim servo skoro nepohnulo). Prvni naznaky letu, zacinam mit pocit ze nejsem uplne nemehlo. Ohmul jsem ale hridel od vrtule, takze kratka prestavka spocivajici v sehnani nove (doporucuju Pardubickou prodejnu RCM, maji snad vsechno skladem a dokazou poradit)
ctvrta zkusenost - doslo mi za ma na zacatku asi malou rychlost a proto pokud zrovna nechyti idealni protivitr pada. Zkousim ero hodit poradnou rychlosti a ono to leti. Po par okruzich a pristani (no, ehm, vite co tim myslim
pata zkusenost - v RCM jsem si koupil novou prevodovku, nikoliv ale standardni pro Bellancu ale normalni. Bezne je tam prevod asi 1:2.33, tu tam ale pro motor velikosti 300 nemeli a tak mi dali 1:3. A k tomu novou dost vetsi vrtuli (aby vyrovnala tah pri ztrate otacek diky novemu prevodu). Chvile bastleni nove prevodovky na puvodni loze a JE TO SUPER. Bellanca startuje z 'vlazneho' vodorovneho hozeni a lita jako drak! Jen je o neco rychlejsi, ale to se da zvladnout. Toto reseni doporucuji vsem, je jednak o dost bytelnejsi nez original ale je i vykonnejsi a levnejsi.
sesta zkusenost - nepodcenujte vzpery na kridlech. V nejake recenzi jsem cetl ze jsou jen na paradu, ale kdyz se mi za rychlejsiho sestupu asi ve vysce 15 metru kridlo zlomilo (protoze jsem tam ty vzpery nemel - pri jednom z mnoha padu se poskodilo upevneni vzper v trupu) tak se to ukazalo jednoznacne
Takze byt tebou tak bych do toho sel! Kdyz jsem to zvladnul ja... A co se me tyce, tak to ze jsem mel s tim erem na zacatku dost problemu (vetsinou byly ale zpusobene tim ze jsem se to ucil ovladat od zacatku sam bez pomoci kohokoliv zkusenejsiho) tak me to donutilo vic nad letanim premyslet a zkoumat kazdy problem proc se letadlo chova tak jak se chova. Pokud bych uz od zacatku mel zaletane bezchybne letadlo ktere bych jen takhodil a ono v klidu letelo tak bych k tomu mozna takovy pristup nemel a to by byla chyba. O hodne bych byl prisel a treba by me letadylka prestala rychle bavit. Takhle uz dumam jake bude moje dalsi letadlo!
35 versus 27
Barny píše:Neřek bych že 35mhz je u číňanů to pravý > To platí pro ty co nepřemejšlel : Představ si že lítáš s 3m akrobatem za xxxxxxkč a na letiště prijde někdo s číňanem za pár korun, protože je na letišti poprvé tak zapne vysílač a sundá tě ...![]()
Hmm, a to je chyba toho ze si koupim radio na frekvenci 35? Neni to spis chyba ze clovek narazi na pako? Kdyz se lidi nedohodnou tak za to nemuze technika. A naopak, co kdyz bych tu elektroniku dal do noveho letadla a tam by me sejmul s jinou 27-mickou nejakej sikula trerba s autem nebo lodi. Navic pokud vim tak 27 je na ruseni jeste horsi, nestaci byt jen 'o kanal vedle' abych byl v klidu.
-
Barny
NeÅ™ikam že je chyba když si koupÃÅ¡ 35mhz . Nebylo to o tobÄ› ale o vo*ech který vůbec nemyslej . Já osobnÄ› na 40mhz lÃtam
ale kvůli tomu že na letiÅ¡ti potom nemusÃÅ¡ mÃt milion krystalů abys naÅ¡el jeden kterej je volnej . Jestli sem tÄ› tim nÄ›jak vyprudil tak fakt sorry , nemÄ›l sem to v úmyslu , byl to jenom pÅ™Ãklad co se může stát . 
Barny píše:Neřikam že je chyba když si koupíš 35mhz . Nebylo to o tobě ale o vo*ech který vůbec nemyslej . Já osobně na 40mhz lítamale kvůli tomu že na letišti potom nemusíš mít milion krystalů abys našel jeden kterej je volnej . Jestli sem tě tim nějak vyprudil tak fakt sorry , neměl sem to v úmyslu , byl to jenom příklad co se může stát .
klidek, ja se jen tak vyprudit nenecham. jen nemam rad kdyz se vsichni co zacinaj s 'asijcema' hazi do jednoho pytle. Mimochodem, na tema frekvenci je i v navodu k Bellance durazne varovani a rikal mi to i prodavac (shodou okolnosti jsem se prichomitnul i k nekolika dalsim prodejum podobnych modelu v ruznych obchodech - vsude jsem to varovani slysel). Takze podle me to 99% majitelu takovych letadel vi.
A ten priklad ze souteze - to je proste ukazka arogantniho vola a myslim, ze to nebyl zadnej zacatecnik s rychlostavebnici. Co by takovy clovek na soutezi taky delal.