Dražší buggy

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
maca

Dražší buggy

#1 Příspěvek od maca »

Nerad zakládám nové vlákno, ale přeci jenom se zkusím zeptat vás odborníků.
Dost jsem tady toho pročetl, ale stále nejsem rozhodnut.
Chtěl bych nějakou elektro buggynu 1:8. Většinou jsem četl ve vláknech o radu s výběrem max. cena do 6000 Kč.
Vzal bych to z druhé strany. Co by jste doporučily, kdyby jste nebyli až tak omezený domácím rozpočtem.
Dočetl jsem se, že dobrý jsou asi 4 značky.
A to : Kyosho Inferno MP9e
Losi 8ight E 1:8 4WD
Mugen
XRAY
Jenže to jsou stavebnice bez elektroniky a bohužel bych asi nezvládl stavbu auta, pak zase hledání jakého serva, motoru, ovládání.....atd.
Mám Traxxas Summit s Mambou. Když se něco rozbije, tak opravu ještě zvládnu, ale postavit celou buggy si netroufnu.
Nemám ani nikoho z okolí kdo by pomohl, takže dotaz zní jakou nejlepší RTR buggy pořídit, kdyby jste nemuseli řešit peníze.
Koukal jsem na Vorzu Flux, ale prý se na trať podle tohoto fóra nehodí a druhá Trophy Buggy Flux je také nějaká zatracovaná.
Tak nevím.......
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

Re: Dražší buggy

#2 Příspěvek od darth.hokro »

stavby se neboj, ke každé stavebnici je důkladný obrázkový návod, podle kterého to za několik večerů složíš. Plus máš jistotu že co má být zalepeno tak bude a zrovna tak náplně tlumičů, diferenciálů. Nehledě že si dáš i elektroniku která spíš vyhovuje. Ohledně závodních podvozků, se směřuj spíš na tohle fórum. http://www.rcmagazine.cz/
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jindra_S »

Osobní zkušenost mám s Losi 8ight - truggy i buggy, kolega měl Xray - z těch dvou fungoval Xray o chlup lépe.
Složení a kompletace je relativně jednoduchá (rozhodně jednodušší než kompletovat letadlo). Kombo koupíš opět např. Mambu, k tomu 1x servo a zamontuješ přijímač ze své soupravy. Toho bych se nebál - navíc pro údržbu je potřeba občas kus auta rozebrat. Summit je složitější na rozborku.
Nicméně, doporučuji zamyslet se, k čemu ti buggy bude - přece jen je to čistě závodní stroj a pokud nemáš známého, pravděpodobně nemáš ani přístup na dráhu. Pokud ano, s čím tam jezdí?
Troufnu si říct, že na poblbnutí před domem bude lepší monster nebo (když už to má být více závodní), tak truggy.
-
maca

#4 Příspěvek od maca »

Jindro: Díky, jsem z Liberce a je to pár dní, kdy se tu takové nějaké 2 dráhy postavily. Nejsou sice velké, ale jsou to dráhy.
Většina z nich má bohužel spalovací auta, což určitě kupovat nebudu. Vypadá to, že se možná bude jezdit i na nějaké závody v okolí, protože to kolegu hodně chytlo, takže na to nebudu sám.
Je to dotaz vlastně i za něj, jakou buggynu koupit.
On určitě bude chtít něco v RTR.

to: darth.hokro: také děkuji a určitě pročtu ještě to fórum. Pro mě to je nové, neznám ho.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

no ono rtr by se dalo řešit v podstatě na bazaru, je potřeba číhat :)
maca

#6 Příspěvek od maca »

Jo,jo. Inzeráty také sleduji, ale nic z výše 4 vypsaných značek se jako v kompletu dlouho nic neobjevilo.
Pro mě to je aktuální pár týdnů, tak vydržím.
Nic méně kdyby byl někdo z okolí Liberce +- 70 km, kdo by měl nějakou z těch 4 značek a byl by ochotný mi ji ukázat, abych byl trochu v obraze, tak bych mu byl vděčný :)
robotmz

#7 Příspěvek od robotmz »

... som myslel že ten SUMMIT 1:10 je takpovediac svetová špička v terénnom jazdení...
- ale asi chceš viac rýchlosti či?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darth.hokro »

summit je dobrej do lesa, na dráhu monster né, to ještě jakš takš trošku na dráhu naladíš révo, nicméně na dráhu je optimální čistokrevná buggy/truggy.
maca

#9 Příspěvek od maca »

Summit je super auto, které neprodávám, ale je to přeci na jiné účely než buggy.
O rychlost mi nejde, i když v něm mám stříďák, ale Summit není na trať, takže hledám další auto, v kterém nepotřebuji mít převody aby jezdilo přes 100km/hod, ale aby bylo trochu kvalitní, byl dostatek nahradních dílů, aby se zkrátka dalo na trati závodit a aby mi někdo potom neřekl: jé ty jsi koupil tuhle značku? To budeš neštastnej. To jsi si měl připlatit a koupit tohle......
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jindra_S »

Pokud je dráha, to je jiná. :D
Maco, můžeš klidně jít běžnou cestou - koupit spalovák a konverzní kit zvlášť. Opravdu se skládání neboj, při běžném provozu k tomu stejně dojde.

Nicméně jen tak jsem koukl na modelbazar a něco tam je i v eletrice, např. http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Losi-8ight-2.0-EU-1%3A8-4WD-Buggy-Kit/439273/, http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Losi-8ight-T-Brushless-TEKNO-ND-AKU/442710/. (Z Losin bych bral spíše 2.0, v případě truggy je tam znatelné zlepšení).

Mimochodem - proč sis vybral právě buggy? Truggy se tam jezdit nebude?
-
maca

#11 Příspěvek od maca »

No, myslel jsem, že na dráhu se více používají buggyny než truggyny.
Abych řekl pravdu, tak jsem v žádné sekci s trugynama nebyl.
Už takhle hledám dlouho vhodnou buggy :)
Jinak díky za inzeráty.....prostuduji to.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darth.hokro »

záleží jakou dráhu máte? Pokud je hodně technická z buggy díky nižšímu těžišti budeš mět navrch. Pokud je tam hodně velkých skoků, má zase navrch truggy :) Ale u těhle strojů je to fakt už hodně o ladění podvozků. Né jako já nalejt 60w olej do tlumičů e-maxxe, vypodložit je a lehce přuzavřít diferenciály :)
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jindra_S »

Na dráze se závodně jezdí s truggynami i buggy (Samozřejmě dle místních soutěžních pravidel). Pokud si dobře pamatuji, i na menší, relativně technické dráze v Rychvaldu (původně a nyní jen čistě pro 1:10) měly truggy navrch - přece jen jsou to stabilnější auta a případná chyba neznamená ihned obrácení na záda. Nastavení podvozku je také jednodušší - více odpustí.
Nic proti buggynám, pokud soutěží mezi sebou, ale spíše více lidí dosáhne lepších časů s truggy.
Ať v tom nemáš více zmatků - investuj trošku času a financí a udělej si výlet někde na dráhu (dohodni se třeba na rcauta.net) a podívej se na modely . Troufám si říct, že mnoho modelářů ti dá i zkusit zajet se svým autem, takže si můžeš udělat obrázek sám. Rozhodně se Ti cesta vyplatí více, než koupit auto a pak ho zase prodat.
-
maca

#14 Příspěvek od maca »

Tak jo, moc děkuji za info a vzhůru někam na závody. Už jsme se domlouvali i s kolegou.
Odpovědět

Zpět na „Auta“