Když chceš všechno - oba styly jízdy - tak si musíš koupit obě auta: Summita i Revo.
Jinak řečeno, tu fakt srovnáváš hrušky s jabkama. Srovnávat provoz obou je prostě nesmysl.
Pomalý terénní Summit téměř žádné dodatečné výdaje na opravy nepřináší, IMHO. Jezdí docela pomalu a hlavně to spíš prochází těžkým terénem. Předělávat na Mambu to nemá IMHO smysl, ta vestavěná plechovka je naprosto ideální k daným účelům, navíc vydrží i totální zatopení s jízdou pod vodou. Zamysli se nad tím, proč asi Traxxas vůbec nenabízí full Summita v brushless verzi

Řekl bych, že nejčastěji budeš dělat tak akorát čištění, údržbu motoru a výměnu ložisek v kolech, plus nějaký ten olej do tlumičů a differáků. Ostatní díly nijak zvlášť odcházet nebudou.
Revo je naopak rychlý dravec. Tam dostanou zabrat nejen ložiska v kolech, ale třeba i servo řízení. Kromě toho se dají ukroutit poloosy a při karambolech na téhle rychlosti se lámou třeba ramena...
Pokud chceš udělat kompromis a mít auto tak nějak na rychlost i na terén (znovu zdůrazňuju:
kompromis 
), tak zahrň do úvahy o nákupu i
Traxxas E-Maxx. Ber rovnou tu brushless verzi s Mambou a k ní navíc dokup upgrade sadu na dvoustupňovou převodovku.
Já jsem na svém E-Maxxovi při terénní jízdě nezničil vůbec nic. Teda - průjezdy blátem a špinavou vodou v kalužích se samozřejmě podepsaly na ložiskách, takže to je tak jediná věc, kterou bych "Summiťáckému" stylu připsal dost na vrub. Zato při blbnutí na rychlosti jsem už odepsal kde co

Ukroucené poloosy, zlomená ramena, zlomená šibenice (držák tlumičů), pokroucené tlumiče, roztrhané silokonové chrániče, nárazníky, spodní ochranné desky. Po extrémní havárce jsem měnil i chassis. A originální serva řízení jsem sice nezničil, ale kvůli jejich slabotě jsem je hned z počátku vyměnil za pořádný Savox. Taky nutno zmínit, že už jsem kupoval nová kola a i lexanová kastle již má něco za sebou a asi ji budu na příští sezonu měnit.
Pokusil jsem se sestavit tabulku v Excelu, kde by byly výdaje za koníčky, rozčleněné i podle typu výdaje a oboru. Zvlášť například nákup nových věcí, zvlášť nístroje a příslušenství, zvlášť provozní výdaje plus ND, zvlášť například literatura a pod. Ale nakonec jsem toho nechal a tabulku vyplnil jen informativně. Ta částka byla i tak šílená

Na samotného E-Maxxe, pořízeného na konci roku 2009, vychází částka za nákup auta, upgrady, příslušenství a jeho následný provoz včetně baterií na cca 40 000 Kč.