okolí staroviček

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pje81

okolí staroviček

#1 Příspěvek od pje81 »

zdravím fšechny,našel by se někdo za kým bych se mohl stavit a podiskutovat o letadle?
jedná se mě o vyvážení (nemám vyvažovačku) EXTRA 330 a ještě nevím co s gumičkovým unašečem,zdá se mě že ty gumičky budou praskat jak na běžícím pásu,samotná vrtule je narušuje.
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: okolí staroviček

#2 Příspěvek od googie »

Trošku popíš ten model, čo je to zač. Je to EPP male velké atď.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
pje81

#3 Příspěvek od pje81 »

EXTRA 330 od Dynamu,rozpětí asi metr a materiál nejspíš bude-trup a hlavní křídlo epp a výškovka se směrovkou epo,nevím rozdíl mezi těma dvěma materiály ale trup a křídlo vypadá odolnější s kuliček a směrovka s výškovkou se zdá že budou křehký.

EDIT:je to moje druhý letadlo co skládám ale ve vzduchu sem ještě v životě letadlo neměl,tak si můžete domyslet co o letadlech vím,skoro nic,jen co sem přečetl tady na foru.
googie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od googie »

Gumičkový unášač ti nemá prečo praskať gumičky, aj je dobre nasadená vrtuľa a gumička dobre nasadená. Na to že si ešte nebol vo vo vzduchu to lietadlo nie je zase úplne vhodné, ale je dosť odolné.
pje81

#5 Příspěvek od pje81 »

no ona ještě nepraskla,jen je narušená protože ta vrtule má ty náběžné hrany ostrý a né zakulacení.
ještě tu mám vrtule GWS na hřídel 3mm,tak sem skusil jednu zabrousit aby to vyšlo na závit na hřídely motoru a stahl dvěma matičkama ale nevím jestli ty matičky mám aj zalepit nebo stačí utažené,de o to aby za letu vrtule neletěla napřed.

EDIT:mám tu ty kuličkolety na zkoušku jestli mě to bude bavit,když vrtulníky asi zahodím.
a který by teda bylo vhodný skusit jako první mám tři-Větroň PHOENIX 2000 epo,dnes sem dodělal tu EXTRU 330,a rozestavěnej akrobat SBAKS 200 od reicharda.
tak ňak sem se do toho pustil s tím že s nich asi nadělám hromadu šrotu.
googie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od googie »

Skus najprv simulator, ak mas moznost.
pje81

#7 Příspěvek od pje81 »

sim už mě nějak nebaví,s letadly tam mám nalítáno víc jak s vrtulníky.
venku sem lítal NE solo pro2 a v400d02 a odchází tam elektronika nebo baterky nevím,už se mě nechce ani opravovat tak proto ty letadla.
pje81

#8 Příspěvek od pje81 »

vážně se nikdo nenajde?klidně přijedu do 50km.
potřeboval bych aby to někdo zkušenější zkoukl,nechce se mě samotnímu valit na letiště a při záletu zbírat trosky.
za ochotu bych něco dal ale nevím co,tak si dyžtak napište.

EDIT:tak sem se včera 29.9.2012 pokusil odstartovat s extrou 330 ale bohužel byla dost rychle na zemi,je to dost rychle reagující stroj pro začátečníka ale škody nejsou velký padla na břicho a jen se vytrhlo uchycení táhel z výškovky a směrovky,motor zachránil gumičkový unašeč a jen ty gumičky praskly a motor je ok. dál se trochu zkroutil jeden drát podvozku,narovnáno a z trupu se nevylomil.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“