EB4 S2 2.4 GHz
EB4 S2 2.4 GHz
Zdravím, chci si koupit RC auto na spalovací motor a zatím u mě vede EB4 S2 2.4 GHz od Thunder tiger http://www.model-fun.cz/EB_4+S2+oranzova+2_4GHz+Thunder_Tiger+Buggy.-252240.html a chci se zeptat jestli máte někdo s tímto autíčkem zkušenosti případně jestli znáte nějaké lepší přibližně za tuhle cenu. díky
Re: EB4 S2 2.4 GHz
Jo a ještě se chci zeptat jestli ten startér co se strká z vrchu do motoru jestli se prodává v balení i s tím autem nebo ne nikde to není napsané.
- MarthiR
To je startovací žhavítko a není součásti (bylo by uvedeno) doporučuji zavolat na prodejnu a prosímtě ten odkaz dej v BB codu
Udělám to za tebe ale příště to udelej takhle :
http://www.prag-info.cz/_shop/EB_4+S2+oranzova+2_4GHz-NzU2-252240.html
Udělám to za tebe ale příště to udelej takhle :
Kód: Vybrat vše
[url]http://www.prag-info.cz/_shop/EB_4+S2+oranzova+2_4GHz-NzU2-252240.html[/url]http://www.prag-info.cz/_shop/EB_4+S2+oranzova+2_4GHz-NzU2-252240.html
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Ano, žhavítko to slovo mi právě vypadlo tak jsem to pojmenoval podle sebe
jinak díky
- MarthiR
Žhavítko může stát od 350 - 700Kč záleží na kapacitě baterky a také zda je to obič nebo už z ukazatelem napětí
PS: nemám tušení jaké je složení u tohodle motoru ale i tak budeš muset motor zabíhat
Já kupoval tady http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=279&polozka=3771&stranka=0&polozek=288 i tak je lepší na kostka model zavolat protože většinou nemá nic skladem a pak se zbytečně čeká
Naposledy upravil(a) MarthiR dne úte 07.08.2012 11:14, celkem upraveno 1 x.
beginer píše:Zdravím, chci si koupit RC auto na spalovací motor a zatím u mě vede EB4 S2 2.4 GHz od Thunder tiger http://www.model-fun.cz/EB_4+S2+oranzova+2_4GHz+Thunder_Tiger+Buggy.-252240.html a chci se zeptat jestli máte někdo s tímto autíčkem zkušenosti případně jestli znáte nějaké lepší přibližně za tuhle cenu. díky
1. Kdyz uz zvyraznujes, pouzij rozumnou barvu a ne takovou, ktera se neda precist
2. Thunder Tiger nedela marne veci, nebal bych se toho, ale nejdriv prohledej a propatrej cely internet, zagoogluj
3. Na zabeh si radsi rekni nekomu zkusenejsimu; je nutne probublat aspon 1 nadrz naprazdno, lepe i vice, aby se motor pekne zabehl
4. Budou dobre dostupne nahradni dily? Neni nic horsiho nez kdyz nemuzes jezdit kvuli jedne male ptakovine, kterou urves.
5. Predpokladam, ze mas s tim spalovakem kde jezdit? Bude to kraval...
beginer píše:Jo a ještě se chci zeptat jestli ten startér co se strká z vrchu do motoru jestli se prodává v balení i s tím autem nebo ne nikde to není napsané.
Přečti si to pořádně, na tom odkaze píšou hned na začátku popisu, že auto je vybaveno tahovým startérem...
- MarthiR
on se ale ptal na žhavítko které bude potřebovat 
OK díky takže poprvé to mám nechat jen tak vrčet dokud nedojde palivo, jo a jaké palivo by se hodilo nejvíc, někde sem četl že do nějakého motoru se hodí více palivo to a to, atak různě.
Jsem majitel presne tohoto modelu zhruba pul roku a nemuzu si absolutne na nic stezovat. Co se tyce zivotnosti s autem uz jsem zazil tolik crashu a premetu ze se to snad neda ani spocitat. Jedine co jsem zatim na aute menil byly male plastove drzacky prednich ramen ty jsou take asi nejvetsi slabinou auta jelikoz pri narazu do kola se ohnou a protoze je to plast tak to i zmekne a kolo je pak lehce vychylene, ovsem oprava 150,-(jsou tam 2 horni ramena,2 zminene uchyty a 4 uchyty predniho naboje) takze ceny nahradnich dilu jsou za lidovku...potom ale to je problem asi kazdeho spalovaku s tahovym starterem je ze se obcas utrhne snurka opet 20,- polozka. Co se motoru tyce tak ten je naprosto skvely, naladil jsem a jezdim od te doby nesaham na karbec jen obcas kdyz je velke vedro dam bohatsi smes ale to je otazka par vterin. Jinak jezdim svicku nosram medium/cold a palivo jsem ted zacal jezdit Toranado 20% nitra a jsem maximalne spokojen auto je velice zive ! Predtim jsem jezdil Tornado 16% nitra a taky jsem si nestezoval, chtel jsem ale vyzkouset jestli je rozdil mezi 16 a 20% znat a musim rict ze je...Pokud by te cokoliv zajimalo klidne se zeptej.
E: ja zajizdel na Rapiconu 16% nitra ale ted uz bych volil spis Tornado...podle mych zkusenosti je lepsi, lepe chyta, lepsi prechody...Jinak zajizdel jsem 3x plna nadrz na volnobech (auto na spalku ), teplotu jsem hlidal termoteplomerem a teplota byla porad kolem 60-70°C jelikoz bylo celkem chladno...potom jsem zacal trosku vrcet na kolech a po dalsich 2 nadrzich jsem zacal jezdit asfalt a postupne ladit...ted mam vyjeto cca 11L paliva a motor slape jako hodinky chyta na prvni sup, nechcipa a jede perfektne...
E: ja zajizdel na Rapiconu 16% nitra ale ted uz bych volil spis Tornado...podle mych zkusenosti je lepsi, lepe chyta, lepsi prechody...Jinak zajizdel jsem 3x plna nadrz na volnobech (auto na spalku ), teplotu jsem hlidal termoteplomerem a teplota byla porad kolem 60-70°C jelikoz bylo celkem chladno...potom jsem zacal trosku vrcet na kolech a po dalsich 2 nadrzich jsem zacal jezdit asfalt a postupne ladit...ted mam vyjeto cca 11L paliva a motor slape jako hodinky chyta na prvni sup, nechcipa a jede perfektne...
Naposledy upravil(a) h4Wk dne úte 07.08.2012 12:10, celkem upraveno 1 x.
MarthiR píše:on se ale ptal na žhavítko které bude potřebovat
V takovém případě se obávám, že přiloženo nebude a musí se koupit zvlášť.
beginer píše:OK díky takže poprvé to mám nechat jen tak vrčet dokud nedojde palivo...
Nemusí jít jenom o jednu první nádrž. Opravdu bych si na tvém místě sehnal asistenci někoho zkušeného, jak doporučil scarabeus. Dobře sloužit bude jedině dobře zaběhnutý motor, špatným postupem se dá motor i pokazit.
Možná h4Wk napíše, jak při záběhu postupoval on...
Edit: vidím, že už napsal
- MarthiR
no tak 20% nitra sem teda nečekal, tak si nachystej i ranec na palivo 
http://www.pelikandaniel.com/index.php?sec=product&id=37528
http://www.pelikandaniel.com/index.php?sec=product&id=37528
Tak diky.
h4Wk napíšeš mi prosím přibližný postup na zaběhnutí motoru?
h4Wk napíšeš mi prosím přibližný postup na zaběhnutí motoru?
Tak co se tyce zabehu zabihal jsem ho s prodejcem u ktereho jsem zakoupil model...a probihalo te presne takto. Nejdrive jsme dali model bez kol na spalek nalili trosku paliva pod svicku a zbytek do nadrze nastartovali a seridili tak aby se z vyfuku trochu kourilo (to znamena ze smes je bohatsi a motor maze) tak uz jen stacilo obcas prilozit teplomer a kontrolovat teplotu pokud stoupala otevrela se jehla nizkych otacek (ta ktera je kolmo do karburatoru) ale ovsem nesmi se povolit moc aby se motor neuchlastal a nechcipl protoze to by taky nebylo dobre...timto zpusobem jsem vyjel 3 nadrze. Potom uz jsem model polozil na zem a zacal trosku jezdit 8 a pridaval asi 1/3 plynu (smes byla porad bohata takze to vubec nejelo ale dulezite bylo ze teplota porad drzi kolem 70-80°C po dalsich 2 nadrzich uz jsem zacal pritahovat jehlu a tim smes ochuzoval pojezdil jsem po asfaltu asi 1-2 nadze (zatim bez krytu) a potom uz jsem zacal motor prohanet na 3/4 plynu asi 1 nadrz...potom jsem ho nechal odpocinout a jeste chvili jezdil ale uz jsem zacal vice pritahovat packu plynu...od te doby jezdim bez problemu takze si myslim ze tento zpusob byl OK...pokud by byl nekdo jineho nazoru nebo si mysli ze jsem delal neco spatne budu rad kdyz napisete abych se tomu taky mohl do priste vyvarovat....Jinak ale to ti bude urcite jasne prvni minutku az 2 musis jezdit opatrne a trosku ho zahrat aby nedoslo k poskozeni ale to je vseobecne znamy fakt u jakehokoliv spalovaciho motoru...