ŠKODA Octavia
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
ŠKODA Octavia
Zdravím, je to mimo parketu,ale i tak se zeptám. Mám Octávku 1. Ve dveřích řidiče je nějaký mikrospínač,který ma na starost osvětlení budky a pozičních světel na předních dveřích. Toto vše mi nefungovalo a v servisu mi zmiňovaný mikrospínač vyměnili. Zhruba půl roku vše fungovalo a ted jsem u podobné závady. Osvětlení dveří nefunguje a osvětlení budky funguje pouze při otevření zadních dveří. Předek je prostě mrtvej.Co jsem sondoval,tak údajně bude prý chyba někde v řídicí jednotce. Je to prý opravitelný,ale musí se údajně demontovat plno věcí,než se tam člověk dostane. Chtěl bych tímto oslovit majitele Octávek,jestli s tímto problémem nemají zkušenost. Předem díky za rady.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Re: ŠKODA Octavia
Řešil jsem jen mikrospínač, zámek dveří jsem demontoval a spínač rozchodil.
Od té doby, už je to rok vše o.k
Většinou blbnou ty mikrospínače, o jednotce jsem nic nezaznamnal
Od té doby, už je to rok vše o.k
Většinou blbnou ty mikrospínače, o jednotce jsem nic nezaznamnal
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
milode píše:Zdravím, je to mimo parketu,ale i tak se zeptám. Mám Octávku 1. Ve dveřích řidiče je nějaký mikrospínač,který ma na starost osvětlení budky a pozičních světel na předních dveřích. Toto vše mi nefungovalo a v servisu mi zmiňovaný mikrospínač vyměnili. Zhruba půl roku vše fungovalo a ted jsem u podobné závady. Osvětlení dveří nefunguje a osvětlení budky funguje pouze při otevření zadních dveří. Předek je prostě mrtvej.Co jsem sondoval,tak údajně bude prý chyba někde v řídicí jednotce. Je to prý opravitelný,ale musí se údajně demontovat plno věcí,než se tam člověk dostane. Chtěl bych tímto oslovit majitele Octávek,jestli s tímto problémem nemají zkušenost. Předem díky za rady.
V řídící jednotce to nebude určitě je špatný ten snímač
Toto je problém celé modelové řady koncernu v té době. Mám úplně stejné zámky v Passatu B5. Každý zámek má svou malou ŘJ a problém v ní být pochopitelně může, není to jen o opotřebovaném mikrospínači. Nejjednodušší, a dnes bych i řekl jediná normální, cesta je ve výměně zámků. Kupoval jsem úplně nové na aukru po 500,-, jeden asi nějaký čínský, další již originální, ale fungují všechny 4. Předtím jsem několikrát zámky rozebíral, nevím jak Oktávka, ale u Passata není přístup nic moc takže ojeb než je vyndám. Koupil jsem zámky do Oktávky, ale jak jsem psal, je to úplně stejné, takže přesně pasují i mě. A mám od té doby klid.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Koukám, že tedy o něco podražili, ale vybrat se dá:
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0 ... ek+octavia
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0 ... ek+octavia
Pánové děkuji za reakce. bylo mi řečeno,že hlavní spínač je ve dveřích řidiče a ten mi měnili před půl rokem.Nové zámky kupovat nebudu.Ale pokusím se podívat na ten mikrospínač....třeba se jen něco uvolnilo. Ještě jednou díky
podobny problem v Fabii,vymenil som mikrospinač zatiaľ asi pol roka v pohode.Pri vymene som si všimol že aj protikus spinača už ma vybehanu dražku od toho čudliku na spinači,potom už len vymena celého zamku za 100E 
Nehledej jen problém ve spínačích, ale koukni zda neuhnil kontakt v konektoru řídící jednotky. Je to běžná závada a na první pohled se nepozná. 
milode píše:Pánové děkuji za reakce. bylo mi řečeno,že hlavní spínač je ve dveřích řidiče a ten mi měnili před půl rokem.Nové zámky kupovat nebudu.Ale pokusím se podívat na ten mikrospínač....třeba se jen něco uvolnilo. Ještě jednou díky
Oktávku neznám, ale protože jsou díly stejný, bude myslím stejná i instalace. Nějaký hlavní spínač neexistuje. Každé dveře mají svůj zámek (a tím nemyslím zámkovou vložku) ve kterém jsou, dle výbavy, až tři mikrospínače a navíc každý zámek má řídící jednotku. Všechny 4 zámky ovládá tzv. komfortní jednotka, u Passatu B5 umístěná v podlaze řidiče a mnohým tam zatéká odtokem kolem víka motoru. Závada může být kdekoli na této cestě a jakýkoli špatný kontakt může způsobit špatnou funkci komfortní jednotky, takže nesvítí interier, nesepne nebo nerozepne alarm, centrál, souvisí s tím stahování oken atd. Měnit jednotlivé mikrospínače je honění duchů, ani VAG ti přesně neřekne, kde je chyba.
AR1: Perfektně vysvětleno.....ale duchy fakt honit nebudu