Jaký vysílač za rozumnou cenu?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

Jaký vysílač za rozumnou cenu?

#1 Příspěvek od vojta mansfeld »

Chci se zeptat jaký si mám vybrat vysílač do 2000,- chci pákový vysílač který má 5 nebo více kanálů, trimy atd. čím levnější tím lepší,viděl jsem hodně levné vysílače walkera jsou spolehlivé? Nechci nic riskovat tak radši spolehlivější aby nezačal uprostřed letu kmitat servy atd. tak nevím kromě walkery se mi líbil hitec optic 5.Jaký byste doporučily?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Jenda_84

Re: Jaký vysílač za rozumnou cenu?

#2 Příspěvek od Jenda_84 »

Na rádiu by se podle mě šetřit moc nemělo. Je to totiž spolu s přijímačem ta nejdůležitější část celé RC modelařiny.
Ke konkrétnímu výběru: Ono dost záleží na tom, co s tím chceš řídit a kolik plánuješ modelů. Pokud plánuješ jedno jednoduché letadlo pak je podle mě ten Optic 5 do začátku celkem dobrá volba. Počítej ale s tím, že pokud tě to chytne a koupíš si další model tak tě brzo přestane bavit na tomhle rádiu přenastavovat trimy a reversy podle vybraného modelu a budeš hledat něco, co má víc pamětí na modely, případně nějaké mixy atd.
Osobně jsem začínal na Optic 6 sport (dnes za cca 3400) a kdyby mě nechytly větroně, tak by mi vydržel asi navěky.
Halvně si pročti některá z vláken v druhém příspěvku a nebo ještě líp najdi někoho, kdo v tvém okolí létá a poraď se přímo s ním.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vojta mansfeld »

díky ještě budu uvažovat ale asi ten optic 5
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
madbull

#4 Příspěvek od madbull »

ja za sebe doporucuji turnigy t9x.
zaplatis za ni u nas neco kolem dvojky a to za programovatelny vysilac s osmi kanaly a vsemi potrebnymi mixy plus kdyz se rozhodnes koupit nove ero tak druhy prijimac za stovku od nekoho a nebo za dve novej.
pokud se rozhodnes dale pokracovat tak si prehrajes soft na lepsi coz je cena nulova popripade u nekoho za 500 nejvejs plus i jine upravy ne nutne nezbitne pro provoz tzn podsvetleny display a podobne a pokud se budes chtit opravdu placnout pres kapsu tak si poridis jinej vf modul do vysilace s telemetrii za 2000 a mas to v pucu cele.
tzn radio bez uprav 2000,- cimz nerikam ze to nejde jeste levneji
a s pripadnyma upravama 5000,- ale to uz mas naslapane radio se vsim vsudy ktere od jineho vyrobce bude normalne od deseti....
ja ji pouzivam pres rok,kmaradi v okoli v poctu 5 kusu taktez a vsichni spokojeni nadmiru..
nerušit...bastlím :-)
paplik

#5 Příspěvek od paplik »

Já mám futabu FC16 z bazaru 4 roky starou za 1200,- létám s ní už celý rok a nemohu si vůbec stěžovat. Známý má Tuto samou vysílačku již 12 let a pořát spolehlivě funguje. Futaba je prostě stroj vyráběný kvalitně. Ne jak ty čínské ... Nechcu dělat reklamu ale futaba těch 8-10 let zvládne, pokud se k tomu bedeš chovat šetrně. Zvládá všechny základní i pokročilé mixy a nastavení jako je třeba V ocasní plocha atd...
Byt tebou do 2000 Kč. taky beru něco z bazaru, něco kvalitního. Koukej po rc bazaru občas tam něco dobrého skočí :)
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

madbull píše:ja za sebe doporucuji turnigy t9x.
zaplatis za ni u nas neco kolem dvojky a to za programovatelny vysilac s osmi kanaly a vsemi potrebnymi mixy plus kdyz se rozhodnes koupit nove ero tak druhy prijimac za stovku od nekoho a nebo za dve novej.
pokud se rozhodnes dale pokracovat tak si prehrajes soft na lepsi coz je cena nulova popripade u nekoho za 500 nejvejs plus i jine upravy ne nutne nezbitne pro provoz tzn podsvetleny display a podobne a pokud se budes chtit opravdu placnout pres kapsu tak si poridis jinej vf modul do vysilace s telemetrii za 2000 a mas to v pucu cele.
tzn radio bez uprav 2000,- cimz nerikam ze to nejde jeste levneji
a s pripadnyma upravama 5000,- ale to uz mas naslapane radio se vsim vsudy ktere od jineho vyrobce bude normalne od deseti....
ja ji pouzivam pres rok,kmaradi v okoli v poctu 5 kusu taktez a vsichni spokojeni nadmiru..

Zapomněl jsi se zmínit o tom, jak vypadá vnitřek. Použité soušástky, kvalita pájení a tak dále. Na nějaké EPP otloukánky, proč ne. Ale na výkonný model je to na pováženou...
coro

#7 Příspěvek od coro »

zdzd píše:Zapomněl jsi se zmínit o tom, jak vypadá vnitřek. Použité soušástky, kvalita pájení a tak dále. Na nějaké EPP otloukánky, proč ne. Ale na výkonný model je to na pováženou...

Na výkonný model potrebuje hlavne príjmač ktorý je dostatočne spoľahlivý, a také stoja viac než tých 2000 za kus
- takže nad vysielačom by ani už nemal za čo rozmýšlať.

Na model ktorého pád občas nevadí, a hlavne u začiatočníka to znamená úplne akýkoľvek model s výnimkou autíčka a lodičky, je 9x nadmieru spoľahlivá a vysoko výkonná vysielačka.
A v porovnaní s Walkera, Hitec alebo Spektrum, je podľa mňa aj spoľahlivejšia.

Lepšou voľbou by mohlo byť čokoľvek kvalitné čo by si našiel v bazari.
Aj keď na MHz pásme by to bolo asi neisté že nakoľko je to spoľahlivé po určitej dobe používania a možno nejakých pádoch.. takže poviem že ideálne by to bolo v prípade že si do toho dáš nový asi najlacnejší z 2,4GHz systémov, ktorého príjmače "majú všetko potrebné", a to je FrSky.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vojta mansfeld »

No tak můj model není epp otloukánek je to f3k větroň u kterého pád znamená vyhození do koše má tenoučký uhlíkový trup tak nechci riskovat nějaké blbé vysílačky, bazar je asi dobrá volba nebo uvažuji o hitec optic 6 sport ale fakt je že bazar by byl možná lepší, za vysílačku nechci dát v žádném případě víc než 3500,- to je maximum ale spíš levnější tak díky za radu kouknu se po bazaru
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

Už jsi s něčím lítal ? Radek
ICQ 638556901
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vojta mansfeld »

jo a pro moderátora serveru: vy ho tedy nedoporučujete myslíte že není spolehlivý?
robotmz

#11 Příspěvek od robotmz »

1. príspevok a ten tesne ten nado mnou mi akosi nejdú dokopy. Doteraz si s tým špeciálom lietal s akou vysielačkou?
Lebo ak so žiadnou, tak to rozbiješ tak či tak, či kúpiš futabu fx30 alebo Optic5...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vojta mansfeld »

nelétal, můj model není hotový a až ho dodělám plánuju si koupit buďto nějaký šmejd na naučení nebo mi jeden pán slíbil že mě naučí létat tak ještě nevím
Hunger

#13 Příspěvek od Hunger »

než hitek to už radši tx9...u nás maj chlapi 3 různé hiteky: pan František optic 5 musí chodit od nás protože ho prý rusime. Remo ten má optic 6 občas mu nereaguje plyn musí ho dat nahoru a dolů a zas jede. Jméno posledního si už nepamatuji má. Auroru-před 2 týdny se mu resetla za letu a rozsekal easy glidera. Pak 5 lidí spektrum 4 dx7 a jeden dx8. Pán s dx8 měl nějaké problémy už vyřešeno. Lidi s dx7 včetně mě bez problému. Doporučuju bazarovou dx7...
"Šmirgl to jistí!"
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vojta mansfeld »

Tak tady jsem našel dvě v bazaru máte s nimi nějaké zkušenosti? jakou byste mi doporučili? http://www.rcbazar.cz/inzerce/optic-6-2 ... trol-3875/
http://www.rcbazar.cz/inzerce/robbe-fut ... 4ghz-3055/

výhodou je že u té optic 6 jsou i serva atd ale zas ta futaba je asi lepší nejen počtem kanálů...
zdzd

#15 Příspěvek od zdzd »

vojta mansfeld píše:jo a pro moderátora serveru: vy ho tedy nedoporučujete myslíte že není spolehlivý?

Co to je spolehlivý? Věci by měly být vyvážené. Na gumový eroplán je použitelné kdejaké rádio. Na smrtelně nebezpečnou helinu nebo model s turbínou už ne.

Především záleží na tom, k čemu má vysílačka sloužit a s jakým výhledem do budoucna ji člověk kupuje. Řekl bych, že na to co s tím chceš řidit, jsi si ten cenový limit dal poněkud nízko.

Ale to je asi jedno, protože jsi si asi blbě nastavil i model a svoje schopnosti. Ono to řízení není zas až tak jednoduché a podle toho co čtu, tě od havárie asi nespasí ani vysílačka dvacetkrát dražší...
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“