Stavba modelu v panelaku
Stavba modelu v panelaku
Cau kolegove,
zajima mne, jak resite stavbu modelu vy, co take bydlite v panelaku. Ja jsem nucen delat pouze ARFka. I tak je mi manzelkou jiz po stavbe asi pateho letadelka vyhrozovano...
zajima mne, jak resite stavbu modelu vy, co take bydlite v panelaku. Ja jsem nucen delat pouze ARFka. I tak je mi manzelkou jiz po stavbe asi pateho letadelka vyhrozovano...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja stavim jen elektry a vetsinou maly potvory (60-120cm), takze pohoda. 2m vetrone jsem koupil taky ARF (a kdyz na nem neco predelavam, tak se sotva vejdu na stul).
Manzelka vyhrozuje porad, to je prece normalni, ale protoze mam svoji "dilnu" (kumbal 2x2m) tak nema sanci...
Manzelka vyhrozuje porad, to je prece normalni, ale protoze mam svoji "dilnu" (kumbal 2x2m) tak nema sanci...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba modelu v panelaku
Zao píše:Cau kolegove,
Já jsem zatím v pohodě. Relativně nedávno jsme se přestěhovali do 3+1 a tak se z jednoho malého pokoje stala 'dílna'. Dělal jsem tam nějaký nabytek do bytu, poličky, stůl a tak. A časem se tam přestěhovaly i nějaké ty polystyreny, balza a letadla na stěnu
Ale už mi to končí, vypadá to že si brzo pořídíme jeden takový speciální modýlek (vyznačující se hlučným provozem - hlavně v noci a vysokou spotřebou paliva - ze začátku mlíka) a dílna se změní v děcák... A pak budu řešit stejný problém, kde stavět a taky kde modely uskladňovat
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:Vzduchoplavec píše:Ja svou dilnu nemam a tak zivorim na zemi vedle maznelske postele. Vyapda to tam cca takto:
No mám sice hodně tolerantní manželku, ale za tohle by mě asi zabila![]()
Navíc by mi asi pes krad nějaké díly
No tak to je prave ono, u mne to je jak u Vzduchoplavce, pouze s tim ze to mam v obejvaku. Psa sice nemam, ale jiz mam malou mechanicku, ktera casto zastava funkci psa. Toto musime pritahnou, toto ocistit a jeste v pokojicku, tam mam neco na opraveni a razem mam naradi fuc. Proto vazne zvazuji resit nekde najaky pronajem dilny, nebo co...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
- pert
- Kontaktovat uživatele:
Máme byt 3+1. Na chodbě jsem urval prostor 1,6m x 1,2m. Prostě dílnička. Na ten modelářskej bordýlek to stačí. A na výrobu dílů taky. Sice je tam neustále bordel, ale na tak malým place to nejde jinak. Vlastní stavbu řeším po dohodě s manželkou v kuchyni. Na pracovním stole 220x60cm. A jde to taky. Dělel jsem tam Diablouše a vlastně všechno. Má to jeden zápor, ráno tam musí bejt čisto. Občas to taky nevyjde ale dá se to ukecat. Co bych dal za rodinný domek s místností 10-12m čtver. 
Tak před Vámi smekám klobouk páni panelákový modeláři.Jediná výhoda model.v paneláku je že nejste tak rozmazlený místem(prostorem)a nemůžete mít takový hrozný binec jako my co máme místa dostatek.To je neuvěřitelný co všechno vššětší model.dílna skrývá ve svojich útrobách.Už ani nevím co vše mám.Často se mi stane že koupím věci které už mám ale pro samej nepřehled(bordel) ani nevím že je mám.(serva,konektory,spínače a.j.)A to si říkám přes zimu udělám pořádek a nějak na to nezbyde čas.Proto Vám přeji co nejméně crash modelů aby jste nedělaly maminám doma binec.
Jojo. Mas pekne vyzdobeny pokojik Vzduchoplavce ale u me to pri stavbe vypada podobne. Jinak vetsi veci resim tak ze si vlezu do nepouzivane mistnosti v pradelne. Je to docela fajn ale nevyhodou je davat tam furt cedulky. Nebojte neni to bordel nevyhazujte to prijdu za 10 minut atd a furt mas nejakou pravdepodobnost ze to nekdo znici ale co nadelas. Timto zpusobem jsem si i olaminoval pultik v zime v teple coz by se mi asi v byte nepovedlo. Nebo jo ale uz bych na vas koukal ze shora a v letadle bych nesedel... Celkem si verim ze pujdu nahoru co 
vzduchoplavec: to na ty fotce je velmi slabej odvar toho, co umim ja kdyz neco stavim (stavim, neslepuju ARF). v pokoji o rozmerech cca 6x4 m neni kam slapnout. kulicky a odrezky kam se podivas. pritelka si ze me dela prdel a je svym zpusobem rada (i kdyz se tak netvari), protoze vi, ze az skoncim, tak vygruntuju celej pokoj a to i nad ramec zahlazeni nasledku stavby
. v lete se budu stehovat a tam budu mit svuj koutek (sem si vydupal) a 10 min pesky k rodicum kde je dilna 4x5 metru, takze vetsi veci budu delat tam.
Vzduchoplavce je brutal!
Ja jsem bohuzel v dobe kdy jsem zarizoval byt jeste netusil ze se znovu vratim k modelum, takze mame skoro vsude koberce.
Takze doma muzu stavet jen ARF. Pripadne pribrusovani delam v koupelne nebo na balkone. Kdyz potrebuju udelat neco narocnejsiho na bordel, tak squatuju u kamarada v garazi.
Ja jsem bohuzel v dobe kdy jsem zarizoval byt jeste netusil ze se znovu vratim k modelum, takze mame skoro vsude koberce.
to je pekne tema
mame pomerne velke 3+1. Nicmene pokoje jsou obsazeny, máme dvě děti.
Tak jsem si při rekonstrukci "ukradl" prostor, ktery zbyl na chodbicce u skrini a kde byl puvodni vchod do kuchyne.
Manzelka je svata, ma jedinou podminku ohledne balsoveho prachu a bordelu na podlaze (mame male deti), kterou v pohode dodrzuju. uz jsem tam postavil i metroveho depronaka ci RC hazedlo, s delsimi vecmi chodim obcas na kuchynsky stul. A je pohoda!
Modelum zdar!
V.
p.s. ta plachetnice má 77 cm
http://picasaweb.google.com/silnicar/RacingSparrow/photo#5040188515395223186
mame pomerne velke 3+1. Nicmene pokoje jsou obsazeny, máme dvě děti.
Manzelka je svata, ma jedinou podminku ohledne balsoveho prachu a bordelu na podlaze (mame male deti), kterou v pohode dodrzuju. uz jsem tam postavil i metroveho depronaka ci RC hazedlo, s delsimi vecmi chodim obcas na kuchynsky stul. A je pohoda!
Modelum zdar!
V.
p.s. ta plachetnice má 77 cm
http://picasaweb.google.com/silnicar/RacingSparrow/photo#5040188515395223186