Propojení učitel / žák.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
aho

Propojení učitel / žák.

#1 Příspěvek od aho »

Zdravíčko.
Synátor by se rád taky naučil létat. Když jsme to zkoušeli s přehazováním vysílače z ruky do ruky, tak nic moc. Mám Optic6 a ještě se mi doma válí funkční 4kan. vysílač ze setu Sky lady. Obojí pásmo 35Mhz. Poradí někdo jak to zbastlit a propojit je do sestavy učitel, žák. Na Optic6 se dá propojovací kabel na propojení dvou Optic6 sehnat. Nevím jak to ale napojit ne tu druhou vysílačku, která nemá výstup. Jediné co jsem na té vysílačce za Sky lady dělal bylo vyvedení propojení s PC přes vstup microfonu na ovládání FMS simulátoru a funguje to skvěle.

Dík
DAF
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DAF »

Ahoy, nejsem sice elektrikář, ale obávám se, že skloubit tyto dva stroje bude velký problém (soudím ze zveřejněných popisů v časopisech). Možná bude lepší malinko zainvestovat a koupit nějaký starší Laser, nebo Flashku a tam by problém s propojením už být takový neměl.
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Pokud už je vyveden výstup na sim tak je přesně to co je třeba k ovládání učitelského vysílače. Propojení vysílačů Hitec vypadá takto:
Obrázek
To co je vedeno na simulátor se připojí na pin označený Signál. Je tam však jeden problém. Je třeba zajistit, aby žákovský vysílač opravdu nevysílal. To se v originál zapojení Hitec řeší tou propojkou. V tomto případě to však nelze a je potřeba to zajistit jinak. Většinou stačí vyndat krystal a přestane to vysílat, ale dle mé zkušenosti toto neplatí u uvedeného vysílače. Tam jsem musel odpojit napájení koncového VF stupně. To už je docela zásah do vysílače, ale lze to realizovat. Samozřejmě se nepoužije napájení + z učitelského vysílače.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“