Výběr Monsteru 1:10

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
cabbelka

Výběr Monsteru 1:10

#1 Příspěvek od cabbelka »

Zdravím,

Potřeboval bych poradit od zkušených řidičů.)

Chci si koupit baterkového monstera, ale před velmi dlouhou dobou jsem jezdil s nitrem a s baterkou nemám zkušenosti.
- střídák, LiPo (pro začátek možná setový NiMh)
- jezdit kde se dá, bez divokých skoků (ale počítá se se sněhem, trocha bláta apod.)
- chci auto co vydrží a nebude to pokladnička
- kámoši mají 2x E-Savage http://www.rcguru.cz/e-savage-1-10-rtr-d12

Z toho co jsem si prošel a vzhledem k tomu co jsem ochoten investovat mě zaujalo následující:
http://www.rcguru.cz/traxxas-stampede-v ... -rtr-d9972
http://www.rcguru.cz/hpi101403-bullet-mt-flux-rtr-d3152

Můžete se vyjádřit co je podle zkušeností výhodnější, popřípadě přidat ještě nějaký tip?
- údržba, náhradní díly (cena, dostupnost), kvalita zpracování, robustnost, počáteční investice navíc (např. slabé servo v setu)
- nebo s jakýma investicema jistě počítat v blízké budoucnosti, co mají dané modely za bolístky

Budu rád, když se rozepíšete, porovnání těchto aut nějak do hloubky jsem nikde nenašel.

Díky
Joza

Re: Výběr Monsteru 1:10

#2 Příspěvek od Joza »

Ahoj

Tak na zacatek rovnou zapomen na nimh baterky, vyvojem bys na to stejne presela svetu proste vladnou lipolky. Jako stejne prejdes na stridak :o)

Urcite se hned od zacatku vyplati drazsi a kvalitnejsi vyrobek, firmy Traxxas, HPI, maj uz to za ty leta vymakany a pouzivaj kvalitni plast, po tom, co bys do levnejch suntu nasypal hromadu penez bys k nim stejne presel. Z tech monstru bych koukal treba po E-maxxoj, Summitoj (nedam na mazlika dopustit, diky prevodovce mas vlastne dve auta v jednom, trialek i divoky blbnuti), tebou zminovanej E-Savage ale Flux. Vse je zhruba podobne. Stampede a Bullet me prijdou taky stejny, jen mensi velikost (pletu se, opravte me) Traxxas, HPI jsou i dobre zastoupeny ohledne nahr. dilu/tuningu - dalsi dulezitej faktor. Chces ale 1:10, Savage Flux a i Summit to jsou hovada to bude uz 1:8

Dalsi dulezita vec jsou baterky a nabijecka. Chce to silnou, jinak se nacekas, ale je to investice. Ja koupil Ray C16 s tim ze me bude stacit a kdyz chci do Summita nabijet dve 3S 6Ah najednou tak vubec nestiha a stezi tam dava 3 ampery. Pritom jsem si myslel co uz je to za nabijecku, hm to jo..Nabijet kazdou zvlast - opruz. Tak je holt kvedlam pulkou C. Ponauceni, peclive vybirej. Baterky cina, za par supu, je to spotrebak - bez komenatre. HK uz jich ma spoustu rovnou s konektorama Traxxas

Jinak udrzbu dela kazdej jinak, nekdo na to prdi, jinej lesti. Ja ho jednou za cas dam do vany, sprcha, kartac, jar, pak mirne promaznu a kde nic tu nic, po dvou letech uplne v pohode. Jelikoz jezdim hodne v tezkym terenu, serva ma obe novy silnejsi, ty na bashing se spokojis se setovejma. Jedno zlomeny rameno jednou vypad cervik z poloosy+vymena puvodni plechovky za Tekin T8/RX8, kamosi co maj Traxxase podobny zkusenosti, proste drzak, samozrejme kdyz prasis, odejde vse. V teplotach pod nulou kor. Ale jak pises, uzs jezdil, takze se k tomu asi chovat umis.

Jestli maj kamosi ty Saviky, poptej se, pujc si to, to je spolehliva kara a takovej Flux udela uz poradnej bordel, jeden tady v okoli je a to uz je mazec, to sou Stampede s Bulletem jen hracky, proti tomu :o)

Obcas se objevi slusne udrzovanej kousek na modelbazaru. Obcas tam mrkni a jukni taky na tytrubko.com tam toho je spousta a udelas si lehkej obrazek o konkretnim modelu.

Takze to jen tak zhrubka. Joza
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fenius »

Joza píše:Tak na zacatek rovnou zapomen na nimh baterky, vyvojem bys na to stejne presela svetu proste vladnou lipolky. Jako stejne prejdes na stridak :o)

V summitovi máš 6S? 8O
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

Mám momentálně E-Maxx 3908 brushless a musím říct že je to pekelný stroj :) 2. stupňová převodovka se do něj dá taky dokoupit. Ale Summit je bych řekl víc univerzální díky réíváckýmu podvozku. Maxx je víc o skákání. Takže záleží spíš na tobě, co ti bude více vyhovovat. Stampede je fajn ale oproti 1:8 je to prcek :D Nimh akumulátory už jsou přežitek. do boxů v summitovi/e-revo se vleze 5200mah 2S Turnigy hardcase tak akorát. pokud tedy nechceš létať na 6S. Osobně mi 4S vyhovuje až až, výkonu je opravdu dostatek.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Joza

#6 Příspěvek od Joza »

Fenius píše:
Joza píše:Tak na zacatek rovnou zapomen na nimh baterky, vyvojem bys na to stejne presela svetu proste vladnou lipolky. Jako stejne prejdes na stridak :o)

V summitovi máš 6S? 8O

Nene 2x3S paralelne, na vetsi vydrz...
cabbelka

#7 Příspěvek od cabbelka »

Díky za odpověd,

Kde byste doporučili nákup? Asi bych sel do Traxxas Stampede VXL 1:10 TQi. Jen jsem ještě nezjistil, jak je to s náhradními díly? Nebude s tím někdy problém? Hodili byste do placu nějaké odkazy na možnost nákupu samotného auta a shopu s náhradními díly?

Ještě mám otázku, když je v RTR verzi i nabíječka na dodávané Nimh baterky, budu s ní moct později nabíjet i LiPo? Nebo mám rovnou počítat s investicí jak do LiPo, tak do nabíječe?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darth.hokro »

to co najdeš v krabici je jen trafo, žádný nabíječ, je to prostě jen na ošahání modelu. Nabíječ kup minimálně Equilibrum mini v2. Náhradní díly většinou kupuji na liquidrc.com pošta je za dolar. U nás třebas rcstore.cz či elcar.cz Ale už je tady daleko víc prodejců TRX
cabbelka

#9 Příspěvek od cabbelka »

Díky za info,

Má cenu laborovat i s vybíjením baterek? Koupit tedy nabíječ i s funkcí vybíjení? Jinak Regulátor VXL-3S BL je plně připraven na Lipo a hlídá si pokles napětí na baterce? tuhle informaci jsem nikde nenašel.
Jakou bys pro to doporučil Lipo baterku? Určitě vezmu 2s, ale nevim kolik mAh minimálně - poměr cena/výkon?

Další otázka je, jestli s autem objednat rovnou nějaké náhradní díly a nebo čekat až se něco rozsype. Co by se dalo koupit rovnou (olej do tlumičů, poloosy?), nebo obecně kde jsou nejslabší místa Stampíka?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darth.hokro »

regulátor lipo umí. Vybíjení nimh stačí v modelu, nemá cenu sněma laborovat, většý výkon stejně nezískáš. lipolka by tam měla vlézt turnigy harcase 5200mah 2s 30-40c. Stampede je celkem lehoučkej model, tak pokud to v plné rychlosti netrefíš do pankejtu, vlastní jízdou nic neodchází. Oleje nakup určitě, budeš si chtí upravit jízdní vlastnosti.
Joza

#11 Příspěvek od Joza »

jojo liquidrc parada obchod!
cabbelka

#12 Příspěvek od cabbelka »

Šli byste do této ojetiny?

Podle popisu to nevypadá zle, ale spíš by to chtělo někoho známého, kdo to auto trošku zná:)

http://www.rcauta.net/forum/topic22906- ... esicu.html

Díky za každý postřeh..
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darth.hokro »

je tam nějakej tunning ale za ty prachy máš novej model a tunning si po uvážení časem dokoupíš, pokud bude potřeba
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fenius »

Presne tak. Tá cena za 4 mesačné používané auto určite nie je primeraná. Ale je tam zľava 1000 Kč, no neber to! :lol:
cabbelka

#15 Příspěvek od cabbelka »

Díky za rady pánové.

Nakonec jsem šel do nového Stampa. Kámoš dodal 3S lipo a je to parádní poježdění, ale 2S myslím úplně stačí. Dává všechny druhy terénu, po víkendovém deštíku také není žádný problém. Stačí ostříkat hadicí a je uklizeno.)

Jen budu muset vyřešit bordel kryt, zvlášť teď na podzim to bude potřeba. Přecejen se mi tolik nelíbí tolik bláta na elektronice...

Jak to řešíte vy u Stampa? Mám jít do nějakého pevnějšího plastu a nebo vyzkoušet "hadrovou ponožku" přes středové plato?
Odpovědět

Zpět na „Auta“