Wild hawk
Wild hawk
ahoj...jako začátečník jsem si pořídil setovku wildhawka s tlačnou vrtulí a tříkanálem mod2,v rc letadlech jsem nový hlavní mou parketou jsou rc auta desetiny.Začal jsem tím že jsem si pořídil sim.na pc. a nějakou dobu sním cvičil..Ve čtv.dorazil poštou wilda.po jeho složení a doladění rc soupravy jsem vyšel na pole,start byl bez povozku z ruky letadlo letělo rovně přímym směrem silně houpavým letem což jsem vyřešil přidáním zatěže do šnupáku.Dalším problemem je to že model neposlouchá na povely kormidla reaguje tupě a např z levé otočky se dostat do pravé je téměř nemožné.Podotýkám že kormidlo bylo vytrimováno a jeho chod se jeví bez omezení jedinou chbou asi bude nemožnost nastavení výchylky,co se týče výškovky na tu reaguje letoun obstojně.Jinak bych let shrnul takto:houpavý let částečně vyřešen problém kormidla ne.Závěrem můzu napsat asi toto pokud mě na poli někto vyděl možná nabyl pocitu že zde provádím základní prvky akrobacie a já sám jsem se při tomto záletu trošku i zpotil.Pokud se najde někdo kdo mě bude ochoten poradit budu rád protože neš bych to vyřešil sám byl by wilda asi našrot
díky marcus007
Re: wild hawk
Ahoj, odkud jsi? Včera jsem viděl z povzdálí něco takového létat na poli v České Lípě, a let vypadal stejně jak píšeš. 20 sekund boj nahoru dolu a pak šustnutí trávy. A pořád dokola. Papíra
čus,jsem s okresu Vyškov na moravě....resp.Bučovicko
WildHawk v základní verzi nemá křidélka, že?
Čili ho řídíš jen směrovkou a výškovkou, je to tak?
Domnívám se, že s tupějším ovládáním směru budeš bojovat stále. Větší výchylky můžeš nastavit mechanicky. Na páce serva dáš táhlo co nejdál od středu (dlouhé rameno) a na křídle to uděláš opačně (krátké rameno). Ale stejně to moc nepomůže. WildHawk je celkem velký letadlo a to plácátko vzadu moc parády nenadělá.
Ovšem nejlepší by bylo dodělat (popřípadě dokoupit) křídlo s křidélky.
Ani by nevadilo, pokud máš jen tříkanálovou vysílačku (nevím, co k tomu dávají v setu). Směrovka by byla furt rovně a řídilo by se křidélky a výškovkou.
Čili ho řídíš jen směrovkou a výškovkou, je to tak?
Domnívám se, že s tupějším ovládáním směru budeš bojovat stále. Větší výchylky můžeš nastavit mechanicky. Na páce serva dáš táhlo co nejdál od středu (dlouhé rameno) a na křídle to uděláš opačně (krátké rameno). Ale stejně to moc nepomůže. WildHawk je celkem velký letadlo a to plácátko vzadu moc parády nenadělá.
Ovšem nejlepší by bylo dodělat (popřípadě dokoupit) křídlo s křidélky.
Ani by nevadilo, pokud máš jen tříkanálovou vysílačku (nevím, co k tomu dávají v setu). Směrovka by byla furt rovně a řídilo by se křidélky a výškovkou.
Na rozdíl od Tebe jsem měl set WH se čtyřkanálovou vysílačkou. Pokud jde o funkci směrového kormidla měl jsem stejný problém.Vyřešil jsem ho na radu zkušenějších tak, že jsem pohyblivou část SOP rozšířil po celé délce o cca 20 - 25 mm přilepením pruhu PE (z tácku ve kterém prodávají maso,zeleninu a pod). Od té doby jsem neměl se směrem problémy. Po dodatečné montáži křidélek (až jsem se naučil trochu solidně lítat s WH) jsem tuto dodatečně přilepenou část SOP odřízl.
č,ok dám na rady..poravdě me to taky napadlo ale trošku jsem tápal...prostě je to jednoduše chytré že...
marcus007
WH mám od roku 2007 a stále lieta fantasticky bez havárie /okrem hviezdy pri záletu a 1 straty, kde som ho umelo poslal k zemi/.
Smerovku sme nezväčšovali, i keď na začiatku som o tom uvažoval, podľa mňa a kolegu je úplne dostatočná na vetroňovité lietanie, kde treba myslieť pár sekúnd dopredu.
Výchylky treba dať maximálne, ktoré sú mechanicky zvládnuteľné bez drhnutia v krajných polohách.
Mám ho stále bez krídelok s pôvodnými servami, ktoré už za tie roky trošku pomalšie reagujú, ale stále nemajú ešte vylámané zuby...
Smerovku sme nezväčšovali, i keď na začiatku som o tom uvažoval, podľa mňa a kolegu je úplne dostatočná na vetroňovité lietanie, kde treba myslieť pár sekúnd dopredu.
Výchylky treba dať maximálne, ktoré sú mechanicky zvládnuteľné bez drhnutia v krajných polohách.
Mám ho stále bez krídelok s pôvodnými servami, ktoré už za tie roky trošku pomalšie reagujú, ale stále nemajú ešte vylámané zuby...
Wilda je skvělé letadlo. Co s tím kamarád dělal za akrobacii bylo až neskutečné. Samozřejmě ne se základní verzí... teď udělej větší směrovku (pokud ještě nemáš) a až se s tím naučíš a nebude ti to už stačit, tak dodělej křidýlka a kup pořádný rádio (aspoň 6-kanál), abys mohl dát samostatné servo na každou stranu křidélek a mohl nastavit diferenciaci a klapky. Další stupeň je dát výkonější střídavý motor (plus regulátor a lipolku... plus mít nabíječku na lipolky
). Pak je wilda schiopný startovat i z nižší trávy nebo sněhu.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Re: Wild hawk
jj pořádnou lipol.nabíječku mám to není problém
ale dneska jsem to teda doladil dle vašich rad výše uvedených.Bylo sice pěkně ale poněkud větrno...start s ruky hrůza levá otočka a let po větru poryv větru srazil wiliho k zemi víc dokonala gravitace
ted mám wildy dva rada zní čím ho slepit ,křidla jsou ok odnesl to trup prasknul pod křidlem směrem k čumáku.Napadl mě sekundák ale asi by to material nevydžel..máte někdo recept...díky za rady marcus007
Ahoj,
jestli je ten trup z materiálu EPP, tak ho v pohodě a bez obav můžeš slepit vteřiňákem....kolega má jiné éro, taky z EPP a lepí to úplně v pohodě...a ještě k lepšímu tvrzení používá iniciátor ve spreji. Tak snad se ti to podaří...
čau
jestli je ten trup z materiálu EPP, tak ho v pohodě a bez obav můžeš slepit vteřiňákem....kolega má jiné éro, taky z EPP a lepí to úplně v pohodě...a ještě k lepšímu tvrzení používá iniciátor ve spreji. Tak snad se ti to podaří...
čau
ok dík ale spiš to vypada jen na takovej lepší polystaren..tak ted nevím.. jestli je to epp..m
marcus007 píše:ok dík ale spiš to vypada jen na takovej lepší polystaren..tak ted nevím.. jestli je to epp..m
No on ten EPP vypadá jako takový tvrdší polystyren.....je takový tvrdší a hustší...ale polystyren to není, ten vteřiňák nesnese. Zkus kápnout na nějakej kousek, kde to nebude znát a uvidíš...víc ti na dálku neporadím.
Měj se
Radovan
Ja som skončil takto:
http://www.rcalbum.com/data/id_4918/1.jpg
Žiadne servo na každé krídelko a klapky nie sú treba. Jedine strieďák, aby to štartovalo zo zeme aj bez kolies. Inak na WH si vždy rád nostalgicky zaspomínam
Žiadne servo na každé krídelko a klapky nie sú treba. Jedine strieďák, aby to štartovalo zo zeme aj bez kolies. Inak na WH si vždy rád nostalgicky zaspomínam
Fenius píše:Ja som skončil takto:
Ahoj,
a proč jsi skončil? Na tý fotce je všechno v pohodě....taky lítám na sněhu...
Radovan
Myslím s wildhawkom
. Potom som šiel na Easyglider atď... Krásne časy.