Jak vytisknout plany

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
monstersdj

Jak vytisknout plany

#1 Příspěvek od monstersdj »

Dobrý den, jsem tak napůl začátečník a chtěl jsem se zeptat jak mam vytisknout plán letadla je to uprostřed stránky http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=964237 s názvem EPPYak55-30_tiled_letter.pdf (13.7 KB, 2691 views) proste ty plány děkuji za pomoc
2952

Re: Jak vytisknout plany

#2 Příspěvek od 2952 »

Tak 1/ : doplň si bydliště, třeba se Ti pak ozve někdo poblíž, kdo má ploter
2/ : pokud máš doma aspoň malou tiskárnu, můžeš si plány vytisknout na A4 a poslepovat dohromady.
Je to práce, chápu, ale jde to :-)
3/ : Na netu asi najdeš mezi službami i pracoviště, které se zabývá kopírováním a tiskem...

Já bych asi šel do toho nejvíc dostupného- A4 ...lepení a stříhání...a za 2 hodiny to máš hotové a skoro zadarmo :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Ahoj - vítám te tady. Co je za problém při tisku- je to rozdělený na 9 listů A4 ne? Radek
ICQ 638556901
monstersdj

#4 Příspěvek od monstersdj »

To chapu taky chci vyuzit A4 ale jestli to mam jenom proste otevrit a tisknout aniz bych nak menil velikost :). A jestli by jste mi neporadili kde sehnat ten 9mm 1.3# EPP Foam
2952

#5 Příspěvek od 2952 »

JAsně...mělo by to být 1:1....vytiskni jeden list a zkontroluj měřítko...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Tak to zkus jak to bude tisknout ne? Když dáš 100% velikost na tiskárně melo by to být ok. Jinak 9mm budeš shánět asi blbě- udělal bych to z 8mm - ty prodává kde kdo- koukni na google. Radek
ICQ 638556901
monstersdj

#7 Příspěvek od monstersdj »

Tak sem to vytiskl a je to ok :) :).. ale ted mi dela problem kde sezenu ten 9mm 1.3# EPP Foam nikde na ceskem trhu sem to nemohl najit..leda jestli bych mohl pouzit tohle http://www.brixi-model.cz/?14,epp-deska-tloustka-8mm bude to muj prvni model ktery si sam chci poskladat.
2952

#8 Příspěvek od 2952 »

Trochu okopírovaného moudra:

EPP= extrudovaný polypropylén a Depron je extrudovaný polystyrén veľmi jemne vypenený.

Polystyrén môže byť EPS (expandovaný) napr. Styropor, alebo XPS extrudovaný napr. Styrodur. Pre halové /doskové/ modely je používanejší Depron, EPP je
častejšie používaný,pre "veľké", priestorové modely pre začiatočníkov. EPP má pružnú, až "gumennú" konzistenciu, kým Depron je pevný, do určitej miery miery pružný, ale po prekonaní "určitej" hranice pri ohýbaní praská. EPP možno ohýbať takmer ľubovolne.

Depron je len jeden, nie je "modelársky" a "stavbársky", rozdiel môže byť v tom, že ten "stavbársky" nemusí mať obe plochy rovné, ale jedna plocha je drsnejšia, alebo vrúbkovaná, či inak upravená pre lepšiu fixáciu v stavebnom priestore.

Čiže, ak niekto pôjde do Hornbachu hladať Depron a predavač sa bude tváriť,
že netuší, čo Depron je, tak hľadajte extrudovaný polystyrén veľmi jemne vypenený

Já bych se vykašlal na EPP a udělal model z DEPRONU 6mm...
Trochu výstuh, aby se trup nekroutil...nebudeš s tím létat závodně, že?...Jako první model by to mohlo vyhovovat...
monstersdj

#9 Příspěvek od monstersdj »

Děkuji za vysvětlení :) .. ne závodně určitě ne ..a mohl bych poprosit stranku kde mam kupovat soucastky jako je toho hodne na netu ale vami overenou stranku se kterou ste spokojen . Děkuji
jio

#10 Příspěvek od jio »

Z počátku bývá nejlepší řešení najít v místě nebo v blízkém okolí někoho, kdo už má pár modelů za sebou. A pak po prodiskutování detailů navštívit nejbližší klasickou prodejnu. Tak je možnost se jednak doptat na zbytek ale především si kupované věci prohlídnout. Ona ta páka na fotce vypadá většinou stejně, kdy má 10 mm i když má 60 mm.

A až teprve pak po načerpání základů kupovat jednotlivé komponenty na Internetu. Pokud kupuješ přes Internet komplet stavebnici, vetšinou to dopadne dobře, pokud kupuješ jednotlivé komponenty a nevíš přesně co to je, bývá to obvykle ve výsledku dražší.
2952

#11 Příspěvek od 2952 »

Děkuji za vysvětlení .. ne závodně určitě ne ..a mohl bych poprosit stranku kde mam kupovat soucastky jako je toho hodne na netu ale vami overenou stranku se kterou ste spokojen . Děkuji

Ty jsi mě neposlechl, když jsem radil napsat do profilu BYDLIŠTĚ...pak Ti třeba někdo poradí konkrétní info, kde to máš nejblíž. Pro začátek bych kupoval na hobbyking.com...
Sice se někdo najde, kdo to bude hanit, ale za cenu jednoho motoru AXI máš X motrů od Číňana...Já beru motory, serva, regulátory, přijímače...a spokojenost.

H.

...a JIO má pravdu:
Z počátku bývá nejlepší řešení najít v místě nebo v blízkém okolí někoho, kdo už má pár modelů za sebou.

!!!!!!!!!!!!!!!!!
monstersdj

#12 Příspěvek od monstersdj »

Bydlím na Čeladné okres Frýdek-Místek
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od davelbc »

monstersdj píše:Bydlím na Čeladné okres Frýdek-Místek

hmmm Čeladná... když mě pozveš na víkendovou rundu golfu rád ti nějaké pochytané moudro přepustím. :wink: :D samozřejmě to neber vážně. Ten Jak mi tu visí před čumcem, stavěl jsem ho v loni. Použil jsem EPP 10 a 8 mm a lítá to dobře. Použití depronu bych se asi vyvaroval, pokud s lítáním začínáš, depron budeš jen dokola lepit a lepit, epp vydrží o dost ran navíc. Ke všemu to éro úplně začátečnické není, ale pravda na malých výchylkách se dá zkrotit i jako trenér. Takže ať se dílko daří! :wink:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Earl »

Měl jsem ho taky, vlastně jsem s ním začínal a jako první éro jsem si ho i sám postavil a létalo úžasně. Přemýšlím, že ho udělám znovu, mám i původní výbavu. Hledal jsem nějaké fotky ale nic jsem nenašel. Zůstali mě jen dvě videa:
http://www.youtube.com/watch?v=cjfo2YroC7U
http://www.youtube.com/watch?v=cM4gM0UyKuQ
nemám nikoho, kdo by mi videa pořídil.
Měl rozpětí 30 palců a materiál jsem zvolil 8mm EPP http://www.cemech.cz/epp-deska-8mm-20g-p-146.html
monstersdj

#15 Příspěvek od monstersdj »

A mohu se zeptat jaky motor a "vnitrnosti" si pouzil ? Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“