RTF quadrocopter

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Zpráva
Autor
rcpavel

RTF quadrocopter

#1 Příspěvek od rcpavel »

Ahoj, hledám různě po internetu, kde by se dal koupit quadrocopter se vším potřebným vybavením pro let. Nacházím však pouze jednotlivé díly, sám je dohromady ale dát nejspíš nedokážu (respektive nechce se mi utrácet spoustu peněz, aniž bych věděl zda to nakonec poletí). Potřebuji tedy RTF quadrocopter všetně rc soupravy (ovladače).
Prosím o radu, kde se takový dá sehnat, případně, jestli by se tu nenašel někdo, kdo by prodal třeba svůj starší quadrocopter. Nechce se mi kupovat ar.drone, líbí se mi více "surové" modely, např:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008Y78F8YG1HPL
http://www.rcshop.eu/f450-arf-kit-quadrocopter-p-54076.html

Díky moc za reakce
REX

Re: RTF quadrocopter

#2 Příspěvek od REX »

rcpavel píše:Ahoj, hledám různě po internetu, kde by se dal koupit quadrocopter se vším potřebným vybavením pro let. Nacházím však pouze jednotlivé díly, sám je dohromady ale dát nejspíš nedokážu (respektive nechce se mi utrácet spoustu peněz, aniž bych věděl zda to nakonec poletí). Potřebuji tedy RTF quadrocopter všetně rc soupravy (ovladače).
Prosím o radu, kde se takový dá sehnat, případně, jestli by se tu nenašel někdo, kdo by prodal třeba svůj starší quadrocopter. Nechce se mi kupovat ar.drone, líbí se mi více "surové" modely, např:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008Y78F8YG1HPL
http://www.rcshop.eu/f450-arf-kit-quadrocopter-p-54076.html

Díky moc za reakce

Zdravím, skoro jako bych to psal já :lol:
Asi moc neporadím, ale taky by mě to docela zajímalo!
Nedávno jsem četl nějakou recenzi v časopise, nevím ale ve kterém, akorát vím, že to nabízí Pelikán, stojí to včetně vysílače nějakých 12tis a asi to docela funguje.
Já na to bohužel nemám chechtáky, ale líbilo by se mi to.
Takže někdo další, nebo zkušenosti s tím od Pelikána :?:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koulinek »

Rozhodně pokud uvažuješ tak jdi do toho DJI, sice je to ARF, takže když si projdeš ten popis zjistíš že tam není řídící jednotka NAZA (nebo jiná ale doporučil bych zůstat u DJI) Protože ten HW a hlavně řídící jednotku můžeš použít i pro budoucí projekty už třeba s vlastní stavbou a doplněné o GPS. Sám provozuji jednotku NAZA + GPS k naprosté spokojenosti.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
k380

#4 Příspěvek od k380 »

Pro rcpavel !
Můžeš napsat odkud jsi. Něco tady mám na prodej, rám dělaný, komponenty z HK, deska KK2 z displejem,vysílač Optik 6, příjmač Jeti 5. Nemám na to ruce ! Cena za cenu komponentů z HK. Bližší pokud dáš na sebe link.
JCM

#5 Příspěvek od JCM »

Pár kitů najdete i zde http://fpvteam.cz/ nebo můžu nabídnout svůj "EYE 650" pouze bez RC. Přecházím na jiný.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jamesgsf »

Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

Nebo třeba něco z viz tento odkaz.
rcpavel

#8 Příspěvek od rcpavel »

Díky moc, za reakce, nemáte někdo zkušenost s tímto?
http://www.mensuro-aero.cz/mikrokopter-systemy

Jinak nakonec preferuji nový model, každopádně díky za nabídky k prodeji starších (vím, že v prvním příspěvku je také poptávám).
Ještě otázka - jak moc je pro člověka, který s modelařením nemá žádnou zkušenost ani nestuduje elektrotechniku, sestavit ARF model? Koukal jsem, že je potřeba někdy něco připájet a poté nastavit vlastnosti.. Bojím se, že sám to nezvládnu.
rcpavel

#9 Příspěvek od rcpavel »

Přemýšlel, jsem, že pro začátek bych vyzkoušel RTF Blade mQX. Co myslíte? Máte někdo zkušenost?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od koulinek »

To co odkazuješ v předposledním příspěvku je myslim vysoko nad tvým zamýšleným finančním rámcem, ceny tam totiž nejsou uvedeny, ale coptéry to jsou osvědčené. Mikroquad blade je možná vhodný na vyplnění mezery kdy se nedá létat s něčím pořádným a osobně bych se takovému zařízení vyhnul. Záleží co od toho očekáváš?
REX

#11 Příspěvek od REX »

rcpavel píše:Přemýšlel, jsem, že pro začátek bych vyzkoušel RTF Blade mQX. Co myslíte? Máte někdo zkušenost?

Právě jsem si o tom přečetl článek v RC Revue a vypadá to, že to docela funguje a pro naučení s coptérou by to snad šlo ne...
Na ven to asi moc není, ale při klidném počasí by taky neměl být problém.
Co na to ,,koulinek,, :?:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od koulinek »

Tyhle drobotiny na mě nejsou, větší je lepší :) tohle fakt leda tak někde do tělocvičny když uhodí třeskuté mrazy! Na začátek bych doporučil quada, já měl prvního 40cm mezi osama motorů a řekl bych ideální kompromis pro poklidné začátečnické polétání ale dá to s přehledem přemet až si pilot troufne.
REX

#13 Příspěvek od REX »

Abych osvětlil mou situaci a příspěvky tady :P
Modelařím už hooodně dlouho a stavím a lítám letadla. Nic velkého ani finančně náročného, poslední dobou hlavně bubliny a to pro rychlost stavby. Sice nejsem z bublin moc nadšený, jsem odkojený na balze :D , ale jsem dost časově vytížený tak hlavně proto... bohužel.
Letos na Model Hobby jsem s jedním pilotem coptéry mluvil a přišlo mi, že řízení tohoto stroje není až tak složité na naučení.
Docela se mi to zalíbilo, ale jelikož nejsem schopný si sám něco postavit a zalétat, tak jsem se zaměřil na takovéto stroje, se kterými se v podstatě nic nemusí, jen létat :wink:
Ani se mi nechce zprvu investovat větší částky do větších coptér kde je pro mě navíc dosti nejisté, zda a jak mi to půjde, popřípadě jak rychle to rozbiju :lol:
Proto mi přijde na začátek něco jako Blade celkem vhodné, ale nechci být jako jeden známý, který nejdřív něco koupí (letadlo) a pak řeší co s tím a jestli to vůbec v jeho rukou bude fungovat a uřídí to.
Troll

#14 Příspěvek od Troll »

Blade lítá překvapivě dobře a hlavně hodně vydrží protože je lehoučký.Řídí se snadno a letí dobře hned z krabice což je pro začátečníka velké plus. Klidně bych ho doporučil i na naučení. Pokud se ti líbí, jdi do toho. Ani sám bych se mu nebránil. :wink:
zskal
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od zskal »

Troll píše:Blade lítá překvapivě dobře a hlavně hodně vydrží protože je lehoučký.Řídí se snadno a letí dobře hned z krabice což je pro začátečníka velké plus. Klidně bych ho doporučil i na naučení. Pokud se ti líbí, jdi do toho. Ani sám bych se mu nebránil. :wink:

Mě Blade hodně připomíná Parrot AR Drone....ten je sice WiFi, ale po malé úpravě lítá i na rádio a řekl bych že se i líp řídí přes RC než na tabletu nebo mobilu. Mě právě tahle malá lehká mrška přivedla ke kopterům.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“