T9X problém s companion9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
autoklub
Kontaktovat uživatele:

T9X problém s companion9x

#1 Příspěvek od autoklub »

Po delší přestávce spuštění companion mi to nabídlo aktualizaci,což je normální,ale při stahování mi vyskočila hláška že se mi to nevejde do rádia,tak jsem odškrtnul nějaká políčka a ted to píše zase chybu při stahování,kde je problem???
Naposledy upravil(a) autoklub dne ned 14.10.2012 23:57, celkem upraveno 1 x.
Maxiswift,Swift II,Akrobat,FG Monster,Axial scorpion,Tamiya ta03ra,Takara Tomi,TGY 9x,9xr
Bulman

Re: T9X problém s pamětí..

#2 Příspěvek od Bulman »

Skús ešte zaškrtnúť políčko "no splash". Aby sa nezobrazovalo úvodné logo. Ušetrí to dosť pamäte. Nie každé zrušenie zaškrtnutia znamená deaktiváciu. Niektoré políčka fungujú naopak. Snáď ti to pomôže.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od frantaletec »

To koukám,že s T9X,má každou chvíli někdo nějaký problém.Ještě,že jsem si ho doposud nekoupil. :wink:
frantaletec
StrycAlois

#4 Příspěvek od StrycAlois »

frantaletec píše:To koukám,že s T9X,má každou chvíli někdo nějaký problém.Ještě,že jsem si ho doposud nekoupil. :wink:

Dovolil bych si drobnou parafrázi: Kdo nic nedělá, s ničím problém nemá.
A proto jsem si koupil T9X.
Vývoj (pokrok) a problémy jdou ruku v ruce.
Stagnace a nicnedělání, taky.
coro

#5 Příspěvek od coro »

Nejak nefunguje sťahovanie Open9x, už je to aj zadané medzi "Issues". Odkazuje sa pri hľadaní na IP adresu, Host: 85.18.253.250 , čo je teda trochu zvláštne.... no tak sa asi zmenila alebo nejde niekoho server.
Nikde som nenašiel ani slovo o tom, čo za server to mal byť.
Ale na Google Code / Open9x je odkaz na stiahnutie skompilovaných verzií, rovnaký (a tiež nejde). http://code.google.com/p/open9x/wiki/Binaries
Po voľbe ER9x celý Companion9x funguje normálne aj sa updatuje, ale teda podľa mňa je Open9x lepší a určite by som kvoli netrpezlivosti nemenil..

Inak Do not feed the trolls.
.. aj keď fakt sa mi ťažko ovláda aby som sa nenechal tak sproste vyprovokovať.
:)
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

frantaletec píše:To koukám,že s T9X, má každou chvíli někdo nějaký problém. Ještě,že jsem si ho doposud nekoupil. :wink:

Spousta lidí používá T9X tak jak ji koupili bez jakýchkoli změn, úprav i aktualizací a většinou nemají žádný problém pokud se smíří s tím co poskytuje v originální podobě tak jak je. Pak existuje komunita lití, kteří si T9X pravidelně aktualizují a různě vylepšují a při těchto krocích logicky dochází k řadě různých problémů, ale to je naprosto běžné při amatérském vylepšování i u jiných zařízení obecně.

Psát do tohoto tématu to, že s T9X má pořád někdo problémy je tedy poněkud zavádějící, protože tento problém se týká jen postupu při aktualizací jednoho z volitelných open source firmware a vůbec nesouvisí s T9X v originální podobě tedy s původním firmware. Zkrátka zakladatel tohoto tématu se rozhodl, že mu původní firmware nestačí a tak začal používat open source firmware a nyní narazil na nějaké problémy při jeho aktualizaci při stahování nějaké novější verze, bez které se do doby vyřešení těch problémů na straně poskytovatele toho firmware klidně obejde tj. klidně může používat tu verzi onoho open source firmware, kterou v T9X dosud provozuje. Nepíše, že by měl jakékoli problémy přímo s T9X jako takovou. :wink:
tpk

#7 Příspěvek od tpk »

frantaletec píše:To koukám,že s T9X,má každou chvíli někdo nějaký problém.Ještě,že jsem si ho doposud nekoupil. :wink:

No to dobře děláš, kdo by taky chtěl mít problémy s vysílačkou, která je plně programovatelná, plně podporuje telemetrii, veškeré naměřené hodnoty dokáže použít jako proměnné, má vibrační mód, podsvícení displeje, má českou lokaci a navíc na tebe mluví. A to vše bratru za 1500,- + úpravy, takře se celkově vlezeš do 3000,-

No vlastně já to risknul a v žádném případě nelituji :lol: No jedno mínus vidím, do řizení mi kecá ženská :)

Samozřejmě chápu tvou poznámku jako řízené popíchnutí a díky za něj. :wink:
freerider
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od freerider »

Od toho je tady forum aby se tu problémy konzultovali a následně řešily, kdybych to viděl tak jak ty tak tu maj problémy lidi s Futabama Spektrem a více méně tu maj všichni problémy z modelařinou záhadná věc na modelářskym foru.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ČKALOV »

Lidičky nevíte někdo co je za problém se stahováním open 9x jak už psal coro.
coro

#10 Příspěvek od coro »

Nevíme... ale ak vo vysielači nič nemáš a potrebuješ, tak si môžeš nainštalovať WinAvr, Python, PyQt a ešte nejaké napr. SlikSVN,
no a niekde stačí spustiť :
svn checkout http://open9x.googlecode.com/svn/trunk/ open9x-read-only
,ono to celé stiahne, teda zdrojáky, a potom nalezieš do src a tam si môžeš zeditovať makefile (len prvých pár riadkov, že aká doska a či telemetria a heli, templates, splash..... všetko to čo sa v Companion len zafajkne, popísané to tam je), no a na "make all" ti ten Hex krásne urobí - v Companion potom stačí ukázať kde ho máš na disku a napáliť a všetko chodí.
autoklub
Kontaktovat uživatele:

Re: T9X problém s companion9x

#11 Příspěvek od autoklub »

Já si raději počkám až to tam daj hoši do pořádku,jen mě zajímalo jestli mám problem jen já nebo je to obecně,děkuji za reakce.mě tgy funguje super akorát mě to tak nějak zarazilo.
Maxiswift,Swift II,Akrobat,FG Monster,Axial scorpion,Tamiya ta03ra,Takara Tomi,TGY 9x,9xr
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ČKALOV »

coro píše:Nevíme... ale ak vo vysielači nič nemáš a potrebuješ, tak si môžeš nainštalovať WinAvr, Python, PyQt a ešte nejaké napr. SlikSVN,
no a niekde stačí spustiť :
svn checkout http://open9x.googlecode.com/svn/trunk/ open9x-read-only
,ono to celé stiahne, teda zdrojáky, a potom nalezieš do src a tam si môžeš zeditovať makefile (len prvých pár riadkov, že aká doska a či telemetria a heli, templates, splash..... všetko to čo sa v Companion len zafajkne, popísané to tam je), no a na "make all" ti ten Hex krásne urobí - v Companion potom stačí ukázať kde ho máš na disku a napáliť a všetko chodí.

Naštěstí mám, protože z toho co tu píšeš nerozumim pomalu ani slovo, takovej kamarád s PC zase nejsem. :oops: Tak snad to bude brzy v pořádku.
coro

#13 Příspěvek od coro »

No, a už to zas normálne funguje.
Pip

#14 Příspěvek od Pip »

Ahojte. Taky máte problém s Companion9x verze 1.47 ? Nechce se mi stáhnout aktuální verze firmweru i když mi ji Companion nabídne. Nejprve mi naskočí informační okno se změnami firmweru a tím to končí.
Pokud okno s opravami a změnami zavřu, tak se Companion tváří, jako by žádné aktualizace nebyly k dispozici; když okno hned zavřu bez čtení, tak je to stejné. Restart PC po instalaci nepomohl. Dělá mi to u všech sestav firmwerú, které mám předvoleny.

Edit: nefunguje to přez "Aktualizovat", pokud se dá přímo stáhnout, tak to je funkční.
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
dusin

#15 Příspěvek od dusin »

Ahoj,
mám obdobný problém s companion 1.48.Nelze stáhnout nic,co se týká opentx.ER9x stáhnout jde.Nefunguje ani aktualizace, ani stažení dané configurace.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“