Doporučíte???

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
kemi-one

Doporučíte???

#1 Příspěvek od kemi-one »

Dobrý den, Ahoj,

Potřeboval bych se zeptat ohledně DX8, kterou bych popřípadně zakoupil(dvakrát řeš jednou měř)

Začínal jsem s dx5e dsm2 na radianovi v setu pořád problém ze ztrátou signalu taky ten radian dopadl.
Pak se mi do ruky dostala walkera wk 2801pro i s příjmačem 8ch
Létam na ní radiana pro, cessnu 6k, tlačny jet f15 vše epp bez problému jediného.(RC souprava bude na prodej od 1.11.)

Chystam se ale přejit na akrobata tak 2m rozpěti celokonstrukční(moc mě to laka, sbach342, edge540 ) ale... při takovém eru už bych nevěřil sve rc soupravě rad bych právě zakoupil dx8 dsmx kvuli bezpečnosti
dopuručíte k akrobatovi hodí se? Nerad bych ho k vuli ztrátě signalu poslal do kytek.

Díky moc kluci
MarthiR

Re: Doporučíte???

#2 Příspěvek od MarthiR »

Za sebe spektrumu nevěřím, kolega padá na Dx7s, další měl problému z HW na 8 :-( Co takhle Futabu 8J S-FHSS
Obrázek Cena kolem 6200Kč
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ferulik »

Ja používam Spektrum pár rokov a zatiaľ žiadny problém .Najprv DX6i a teraz rok mám DX8.Modely padajú so všetkými vysielačkami,len sa málokto ,,pochváli,, . DX8 je dobrý výber.
petrajksner

#4 Příspěvek od petrajksner »

připojuji se ke kritice spektrum, já padnul s dx7. Poslal jsem jí pryč a koupil futabu 10 mám s ní cca 400 startů za dva roky a žádný problém s dosahem.
Podle mě když padneš s futabou tak jen na ruce :D
MarthiR

#5 Příspěvek od MarthiR »

presně tak, lidi vědí proč kupuji Futaby. Já myslím že nemáš co řešit, kup futabu za takové hezké prachy
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Elfew »

Ja 3roky se spektrume dx6 a pak dx7 a bez jedineho problemu... pada se pouze na ruce... svadet to na vysilacku umi kazdej...

Tem co padaj - hodte na stroj orifo prijimac a nesetrete na spatnych mistech :))
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Milan Nes »

mno asi kdo jak má štěstí, já na Spectrumu osobně několikrát ztratil signál v totožné instalaci, kde assan za stejných podmínek jel (na trati)

a na vlastní oči sem viděl pád warmlinera na zamrznutí Spectrumu ...

sám sem řešil podobné ... nakonec pro klidné spaní zvolil Futabu, v klubu má fasst odlítáno dohromady určitě několik tisíc hodin (mají ho tam všichni mimo jednoho Eva a 2 lidí co lítají ještě na 35 ce) bez jediné vady ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BambiSpP »

Ta futaba neni fasst,za sebe toto http://rc-dily.cz/prislusenstvi/70-rc-s ... s-24g.html mam ji a apsolutni spokojenost
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
petrajksner

#9 Příspěvek od petrajksner »

tak já jsem zaznamenel 3 případy pádu 2 s dx7, mě ve 200metrech všechna kormidla na plno a vevrtáku dolů, bylo spousta času něco dělat ale nereagovalo, 2 případ známému asi nějakým způsobem zamrzla že to přestal ovládat a letělo letadlo dál až spadlo a 3 případ dx8 u vrtulníku ciklika naplno do negativu a rozprsk se mu o zem. Všichni jsme od té doby u futaby.
Je to samozřejmě věc názoru, pouze přispívám svými zážitky, je to jako s graupnerem na 2.4Ghz dva lidi u nás na něj padali jak švestky a další dva si tento systém nemůžou vynachválit.
petrajksner

#10 Příspěvek od petrajksner »

BambiSpP píše:Ta futaba neni fasst,za sebe toto http://rc-dily.cz/prislusenstvi/70-rc-s ... s-24g.html mam ji a apsolutni spokojenost

za mě taky vysílačka minimálně na 5 let, pokud nebudeš létat obří větroně, obří makety nebo jety tak s ní nastavíš cokoliv, mám takový pocit že softwérově stejná jako FX 20
coro

#11 Příspěvek od coro »

kemi-one píše:...
Chystam se ale přejit na akrobata tak 2m rozpěti celokonstrukční(moc mě to laka, sbach342, edge540 ) ale... při takovém eru už bych nevěřil sve rc soupravě rad bych právě zakoupil dx8 dsmx kvuli bezpečnosti
dopuručíte k akrobatovi hodí se? Nerad bych ho k vuli ztrátě signalu poslal do kytek.

Díky moc kluci

Ja firme Spektrum neverím, to dokonca Hitec by som považoval za spoĺahlivejšiu aj keď neverím ani im. Sú na trhu rôzne systémy čo nepadajú ani zďaleka tak často.
Podľa mňa to nemusí byť Futaba. (inak tá s "J" nie je ani FASST, to neber..).
Moderný vysielač už žiadny nemôže mať problém nastaviť čokoľvek normálneho (t.j. nie robiť autopilota ale prenášať povely človeka servám), a rozdiel je len v kvalite a spoľahlivosti, prípadne cene aj doplnkov - to ešte výraznejšie než samotný Tx. Prípadne či vôbec tie doplnky existujú, myslm telemetriu a tak.
Nepadá ani Graupner napríklad, a ceny sú tam rozumné.
Ja verím Multiplexu na 100% ale tam je trochu inde aj cena..
Ale kopa ľudí použva čnsky Frsky v staršch vysielačoch a nepadá tiež.
Alebo Jeti..
Ono tá spoľahlivosť ale dosť záleží od úplných detailov ako príjmačovky, konektory, kábliky, servá.. Dosť sa na to zabúda.
jez_cz

#12 Příspěvek od jez_cz »

Více než Spektru věřím t9x + FrSky - osobní zkušenost.
I květák je jen vycepované zelí
JK
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JK »

Používam T8FG a som spokojný. Žiadne problémy, výpadky, strata signálu, ani s najmenším RX a to má dosah vraj len 100 m... http://www.jkmodel-pt.estranky.cz/clank ... 4-ghz.html
T16SZ
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
saint21

#15 Příspěvek od saint21 »

Spektrum 3 roky. Prvně Dx7 rok a teď Dx8 2 roky a žádný pád na ztrátu signálu. Na ty keci ohledně Spektra není co říct furt ta stejná písnička.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“