Připojení Mx 12 hott k simulátoru CRRCSim
Připojení Mx 12 hott k simulátoru CRRCSim
Ahoj, synek mi do linuxu nainstaloval simulátor CRRCSim a teť potřebuju připojit vysílač MX 12 hott. Mám si udělat audio kabel podle návodu na RC Novinách nebo by bylo možný použít USB konektor vzadu na vysílači? Budu potřebovat nějaký příslušenství nebo nějakej další program pro rozchození? Dík
Re: Připojení Mx 12 hott k simulátoru CRRCSim
To rádio má na sobě opravdu USB konektor?
edit: podíval jsem se a skutečně má, pak by možná stačilo použít jen obyč usb kabel na propojení a mělo by to chodit. V simu zvolit vstup z usb či joystick nebo tak něco. Taky mám linux, ale ruku na srdce CRRCSim je spíš pro zasmání, to i snad FMS je lepší
edit: podíval jsem se a skutečně má, pak by možná stačilo použít jen obyč usb kabel na propojení a mělo by to chodit. V simu zvolit vstup z usb či joystick nebo tak něco. Taky mám linux, ale ruku na srdce CRRCSim je spíš pro zasmání, to i snad FMS je lepší
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Má vzadu mini usb, jen nevím jestli se dá použít pro simulátor nebo jen pro aktualizace
A FMS chdí pod linuxem?
A FMS chdí pod linuxem?
brera píše:Má vzadu mini usb, jen nevím jestli se dá použít pro simulátor nebo jen pro aktualizace
A FMS chdí pod linuxem?
Můžeš to zkusit.
FMS na linuxu nativně nepůjde to je jasné, ale můžu to zkusit ve wine. Dám vědět.
FX-30
Takže výsledek: FMS jsem ve wine spustil, nicméně mi vypisuje hlášku "interface not supported" a prázdné černé okno, nic víc z toho nedostanu. Takže smůla.
FX-30
Tak jsem to skusil přes usb a nic. Při výběru vstupu v simulátoru mě to píše že tato verze nemá audio vstup tak to musím rozchodit přes usb. V návodu píšou že je potřeba nainstalovat ovladač, tak se musím podívat jestli půjde i do linuxu
Tak furt nic, objednal jsem usb interfejs
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Já rozchodil to Audio rozhraní. Udělal jsem kabel dle návodu. Odporový dělič nebyl nakonec potřeba. Stačilo jen doinstalovat portAudio a příslušně upravit hlasitost mikrofonního vstupu.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
ten USB port je pouze na upgrade FW a stahovani dat do HoTT manageru,
kabel od simulatoru se VZDY pripojuje do konektoru D.S.C.
kabel od simulatoru se VZDY pripojuje do konektoru D.S.C.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
pdp7 píše:Taky mám linux, ale ruku na srdce CRRCSim je spíš pro zasmání, to i snad FMS je lepší
Na Linuxu byl CRRCSim to nejlepší co jsem našel. Na natrénování základů bohatě stačí.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12