MX-22, T8FG a rady ohladom kúpi/predaja vysielačov

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

MX-22, T8FG a rady ohladom kúpi/predaja vysielačov

#1 Příspěvek od lakotamm »

Zdravím.
Blížia sa Vianoce a mne by bolo treba nový vysielač.

V súčasnosti vlastním:
MX-16 s Jeti Duplex TU
T9X V2 (ER9X) + Jeti Duplex TG + Frsky TU V2 s SD card slotom + origo modul s odtrhnutou anténou
Oba vysielače boli opravované u p. Hnízdila
Hitec Flash 5SX 35mhz - oprava v Tatramodeli teda Pelikáne
Príslušenstvo k Duplexu: R5, R6, Vario, Jetibox
Frsky: D8R-II + Telemetry hub + Vario
35mhz prijímače: Octava, R5, Electron 6

+ k tomu financie rátajme 160-200€ max.

Myslím že uznáte že riadiť 1,5kW hotlinera s T9X a Frsky je riziko. Okrem tohto mi treba ďalšie 3 prijímače na modely ako F3K, samokrídlo, Superzoom, 1m Cap 232... Rátajme teda 4 no min 2-3.

V podstate mi treba 2 systémy - 1. lacný (ale nie padavý) a 2. taký s ktorým by som bez obáv a kompromisov mohol ovládať aj omotorované F3B.

Pozeral som že T8FG s R6208FG stoj 413€.
Ak by som použil použitý prijímač bolo by to 300+92€. Použitý vysielač myslím v súčasnosti nekúpim.
Funguje vôbec FASST s Hitec servami?

MX-22 už s Duplexom stojí cca 260€. Tu je výhoda výmenného modulu + telemetria, no má "len" 9 kanálov. Dokúpil by som k tomu ešte zrejme 1 8 kanálový prijímač. Už som si ten vysielač "ošahal", mal som ho požičaný.

Vyzerá to tak že v oboch prípadoch budem musieť niečo predať. Zrejme MX-16.

Neviem čo je lepšie, a ani neviem čo je rozumné (no riadiť hotlinera T9X zrejme nie).

Vďaka za rady.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
radi5

Re: MX-22, T8FG a rady ohladom kúpi/predaja vysielačov

#2 Příspěvek od radi5 »

FrSky je spolehlivý a cenově dostupný systém.
macetak

#3 Příspěvek od macetak »

MX22 ma 12 kanalov. Ci?
Osobne lietam hlavne s MC19 s Duplexom a v druhom vysielaci (MX12) mam Coronu ale to vymenim co najskor pravdepodobne FrSky alebo spat na 35MHz s SPCM prijmacom. Dalsia vec je ze na Duplexe mozes "carovat" s mnozstvom kanalov prostrednictvom programovania prijmaca.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lakotamm »

Poviem to takto.

Frskymu moc nedôverujem. Dôvod? Prívodný kábel ktorý by som možno aj preletoval, ale už by sa nedal ten modul odpojiť. Navyše je to na Turnigy vysielačke na ktorej síce naprogramujem trebárs aj 6 servové krídlo ale dôvera je ešte výrazne nižšia ako pri Frsky.

MX-22 má 12 kanálov ale nie v PPM móde - teda pri použití Duplexu dostávam len 9.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“