windows 7 vs. windows 8
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
windows 7 vs. windows 8
Ahoj. Rád bych se vás zeptal, jaké máte zkušenosti s windows 8 na desktopu nebo notebooku. Jde mi o reálné porovnání mezi windows 7 (home premium) a windows 8. Ve w7 se mi pracuje dobře. Teď jsem objednával nový notebook http://www.czc.cz/msi-ge60-0nc-059cz-cerna/109312/produkt a uvědomil jsem si, že jsem pořádně nepromyslel, jestli mám vzít s w8 nebo s w7. Je tu někdo, kdo vlastní zařízení s oběma systémy a může je porovnat?Mě pocitově přijde, že ten windows 8 patří do tabletů a mobilů. Na počítači se mi vizuálně a systematicky z videí moc nelíbí.
Re: windows 7 vs. windows 8
moja skusenost je, ze w8 je primarne urcene prostredie na dotykove obrazovky.
v laptope mam 2. mesiac w8 rc a az mi skonci licencia vratim sa k w7... na prostredie sa da zvyknut, napriek tomu mi integracia prostredia win live vadi a hlavne z tych funkcii vlastne nic nepouzivam hoci konto hotmail mam...
v laptope mam 2. mesiac w8 rc a az mi skonci licencia vratim sa k w7... na prostredie sa da zvyknut, napriek tomu mi integracia prostredia win live vadi a hlavne z tych funkcii vlastne nic nepouzivam hoci konto hotmail mam...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
..mám stejný názor. Připadá mi to jako upgrade Androidu: čím novější verze-tím větší šmejd 
Při instalaci W8 na W7 se mimo jiné ztratil Office, antivirový program, Phoenix4, a další programy.
Naštěstí nic důležitého, co by nešlo přeinstalovat.
Snad je trochu rychlejší nabíhání W8 po zapnutí...
Hibernace a spánek funguje "výborně"..má to jen malou vadu-již nelze probudit
)))
Phoenix nejde nainstalovat-hází to chybu...
Zlatý XP resp. W7
Zatím nebrat..ale až vyjde 500GB oprav, bude to výborný:-)
Při instalaci W8 na W7 se mimo jiné ztratil Office, antivirový program, Phoenix4, a další programy.
Naštěstí nic důležitého, co by nešlo přeinstalovat.
Snad je trochu rychlejší nabíhání W8 po zapnutí...
Hibernace a spánek funguje "výborně"..má to jen malou vadu-již nelze probudit
Phoenix nejde nainstalovat-hází to chybu...
Zlatý XP resp. W7
Zatím nebrat..ale až vyjde 500GB oprav, bude to výborný:-)
Mně kámoš říkal, že mu po upgradu na w8 přestali jít na ntb hry.Myslím, že budu s w7 na ntb opět spokojen.Mně ty w8 také přijdou prostě optimalozované pro dotykový displej.I tak by mě zajímala ryvhlost práce v systému.
Za mě rozhodně Win. 7, Win. 8 bych doporučoval možná tak na nějaké dotykové obrazovky, tablety, atd... Koukni se na nějaké videa kde ukazují win. 8, na klasickém notebooku je to něco hrozného.
Můj názor
Můj názor
Pokud máš možnost výběru, tak zůstaň u 7ček. 8čky mě odradily natolik, že jsem ani upragde na ně nezkoušel. Chtěl jsem je jen tedy aspoň zkusit ve VirtualBoxu a po té co mi instalace po chvíli vyhodila chybu jsem to s nima vzdal úplně (zkoušel jsem verze ala customer preview přímo od MS). IMHO pokud bys mermomoci chtěl 8čky, tak nějaký čas počkej... třeba se ustálej a bude to použitelný systém.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Ja jsem je mel na pocitaci chvilku a vratil jsem se k w7. U PC mi to prijde stejny propadak jako Visty
nostromo píše:....U PC mi to prijde stejny propadak jako Visty
By mě zajímalo co ti na Vistách nevoní?
Už několikrát jsem slyšel od lidí, kteří Vistu ani neviděli, že je na ho*no. Jak to někdo může říct když s tím nikdo nemá zkušenost. Já Win. Visty mám a nemůžu si stěžovat. A vůbec by mě nenapadlo řikat o některém Windowsu, na kterém jsem nepracoval, že je to propadák. ( Tedy pokud se mi to nelíbý jen na pohled, jako například Win 8 ). To že někde slyšel od nějakého znalce a kritika že Windows není nic extra a pak roznášel tyhle "kecy" všude možně. Tohle já nikdy nepochopil a asi ani nepochopim
mám možnost upgrade a stále jsem se nerozhodl. Mám 7 na lenovu Z570. Jsem tak 50 na 50 pro 8 ale zase víme jak je to s novým softem, žeee.
zbytečný flame a pomluvy. 14 dní používám Win8, jednoduše se dá obejít celé nové prostředí metro, pc startuje rovnou do desktopu, i nabídka start se dá doinstalovat a na pohled vše vypadá skoro stejně jako win7. Co ale zůstane, je pekelně rychlý systém (ikdyž i w7 jsou na tom skvěle) - studený start ntb 9s, úplné vypnutí je během vteřiny, ani jsem neměřil. Programy se otevírají okamžitě s kliknutím (10 větších programů do 2s). Potěší i lepší taskmanager a kopírování sloučené do jednoho okna. Phoenix 4 bez problémů. Jediné, co mě štve, je, že zatím není ovladač pro přepínatelnou grafiku:(
Pomalu začínám používat i rozhraní metro, na 80% věcí, co normální člověk dělá na pc, je to mnohem efektivnější, než plocha. Kdo to odsoudí, protože viděl video na youtube, je u mě trouba.
Pomalu začínám používat i rozhraní metro, na 80% věcí, co normální člověk dělá na pc, je to mnohem efektivnější, než plocha. Kdo to odsoudí, protože viděl video na youtube, je u mě trouba.
Podle tohoto velmi dobře vyargumentovaného článku jsou osmičky neštěstí bez konce.
http://www.useit.com/alertbox/windows-8.html
http://www.useit.com/alertbox/windows-8.html
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
TheDawe píše:nostromo píše:....U PC mi to prijde stejny propadak jako Visty
By mě zajímalo co ti na Vistách nevoní?
Už několikrát jsem slyšel od lidí, kteří Vistu ani neviděli, že je na ho*no. Jak to někdo může říct když s tím nikdo nemá zkušenost. Já Win. Visty mám a nemůžu si stěžovat. A vůbec by mě nenapadlo řikat o některém Windowsu, na kterém jsem nepracoval, že je to propadák. ( Tedy pokud se mi to nelíbý jen na pohled, jako například Win 8 ). To že někde slyšel od nějakého znalce a kritika že Windows není nic extra a pak roznášel tyhle "kecy" všude možně. Tohle já nikdy nepochopil a asi ani nepochopim
No podle mě jsou visty také na prd. Podle mě se v nich microsoft strašně unáhlil. Chybek mají spousta, jako nespolupracování s mnoha programy, potřebuješ mnohem lepší hw, aby jsi na nich rozjel to, co rozjedeš na w7 v mnohem slabší konfiguraci atd. Problémů je spousta. Toho w8 se bojím, ale třeba se do 31. ledna ještě rozmyslím a updatuju si ntb.Uvidím.
Zba píše:No podle mě jsou visty také na prd. Podle mě se v nich microsoft strašně unáhlil. Chybek mají spousta, jako nespolupracování s mnoha programy, potřebuješ mnohem lepší hw, aby jsi na nich rozjel to, co rozjedeš na w7 v mnohem slabší konfiguraci atd. Problémů je spousta. Toho w8 se bojím, ale třeba se do 31. ledna ještě rozmyslím a updatuju si ntb.Uvidím.
Že je Vista horší než Win 7? To rozhodně, ale na pracování je víc jak dostačující a nějakou větší chybu jsem nenašel! Polde mě na prd nejsou, na běžné práce je to dobré. Do Win 8 bych také bál jít, je to prostě jiné něž ostatní Windowsi a to by mě nebavilo
Nuz neprajem vam velmi tablet s Win8 v porovnani s iOS je to straaasne neergonomicke, tazkopadne. Je to proste vylepsena Win7. Mam Win8 na tablete a aj na notebooku. Stacilo si dokupit Start8 utilitku a uz je to razom ako Win7, rovnake start menu ako som bol zvyknuty. Ked mas moznost volby ber vzdy novsi OS.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
No, podle toho článku, co jsem linkoval, nelze mít na obrazovce současně dvě okna. Chápete? Není možné prohlížet a porovnávat dva kusy textu. Pak je potřeba si spoustu věcí pamatovat, protože vám je nic nenabídne. Nic se tam nedá najít a k provedení různých úkonů je třeba provádět nezvládnutelné pohyby myší jako dlouhý posun doprava následovaný krátkým posunem doleva a okamžitým kliknutím na něco. Prostě děs běs, to by nevymysleli ani na českém ministerstvu vnitra.
ex Modela T4, QB-15