Kapesní osciloskop

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
cilek

Kapesní osciloskop

#1 Příspěvek od cilek »

Koupil jsem si tento kapesní osciloskop a jsem nějaký zmetěný. Přišel jako stavebnice bez baterky a bez příslušenství (toho jsem si v popisu nějak nevšiml). Nevím, kam přijde kablík, který je asi nějaký stínící či co a taky bych potřeboval manuál, který nemůžu nikde najít. Nemáte ho někdo? Nevíte, kde najít manuál? :(
Drondys

Re: Kapesní osciloskop

#2 Příspěvek od Drondys »

cilek píše:...bych potřeboval manuál, který nemůžu nikde najít. Nemáte ho někdo? Nevíte, kde najít manuál?

Manuál k tomu osciloskopu je třeba viz tento odkaz.
Sonda k tomu osciloskopu se dá koupit třeba na eBay viz tento odkaz.
Aku k tomu osciloskopu je třeba k mání viz tento odkaz.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Woita »

Vstupní kablík bude asi stíněný kablík (koaxiál), bude se zapojovat do té kulaté zdířky vedle slotu na kartu na dolní hraně přístroje (asi Jack?)
No ale to mi řekni, k čemu je toto dobré? Nechci ti brát iluze, ale řekl bych, že s tímhle strojkem nic nezměříš. Přál bych ti, aby jo, ale fakt to nedopadne... :( Malá rychlost, obrazovčička s hrubým rozlišením...)
Jediná tvoje šance je, že ty data jsou na té SD kartě a budeš se na ně (snad) moct dodatečně podívat na PC...

Když osciloskop, tak aspoň takto:
https://www.sparkfun.com/products/9263
nebo takto:
http://www.linkinstruments.com/oscilloscope.htm
... atd...
Jenže cena je pak docela jinde :(

Sám už nějakou dobu po nějakém USB osciloskopu pošilhávám, měl jsem solidní osciloskop, celkem často jsem ho používal ale při stěhování jsem ho věnoval kámošovi (nebylo ho kam dát, byl docela rozměrný).

Momochodem, nemáte někdo typ na slušný USB Oscík za dobré peníze?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mihlit »

Zrovna ho teď mám na stole (půjčený).
Manuál je zde
http://www.geeetech.com/Documents/Oscil ... 5B1%5D.rar

Ale ono to stejně nic extra neumí, na co by byl manuál potřeba. Pokud víš, jak se používá osciloskop, tak ty funkce najdeš rychle.

Kabel se strká do dírky označené jako sluchátka. Asi použili obal z nevím čeho.

No a sonda se používá tato
http://www.ebay.co.uk/itm/ARM-DSO-201-2 ... 3f19d0a5a1
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mihlit »

Woita: Dobrý USB oscík za dobré peníze jsem nenašel. Žádný. Při shánění osciloskopu jsem si říkal, že jen krabička k počítači do USB mi bude stačit, že bude alespoň levnější. Nakonec se ukázalo, že fakt ne. Hledal jsem, porovnával, ale zjistil jsem, že na klasický osciloskop to prostě nemá. Když si něco najdeš, tak si k tomu pak zkus najít hodnocení na netu. Uvidíš, co všechno se o tom zajímavého dozvíš.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Woita »

mihlit píše:Woita: Dobrý USB oscík za dobré peníze jsem nenašel. Žádný. ....

Svatý slova...
Právě, taky mám ten pocit :( :( :(

S dospělým přístrojem jsem dělal dost, a bojím se že ho ty krabičky prostě nenhradí. Teda ty hodně drahý určitě s přehledem (http://www.picotech.com/news.html 5Gs/s atd...), ale pro amatérskou praxi to holt není. Takže se na něj zatím asi vybodnu a budu používat multimetr a zkoušečku :?
cilek

#7 Příspěvek od cilek »

Díky za odpovědi. Ale, bohužel, nic nevyřešily. :( Baterku a sondu už mám. Co se týče vodiče, tak mi jde o ten (červený), co je uvnitř s jakýmsi háčkem na konci. Bude to nejspíš stínění, takže nějak přichytit na zadní kryt? A ten manuál z odkazu taky mám, jenže já mám firmware 3.01, a tam je docela jiný displej. :?
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Woita píše:No ale to mi řekni, k čemu je toto dobré? Nechci ti brát iluze, ale řekl bych, že s tímhle strojkem nic nezměříš.

Na takové to domácí drobné amatérské měření v oblasti modelařiny jako třeba mrknout na průběh PPM na výstupu učitel/žák z RC vysílačky nebo třeba na průběh signálu na výstupu přijímače na servo apod. to v pohodě stačí.
cilek

#9 Příspěvek od cilek »

Drondys píše:
Woita píše:No ale to mi řekni, k čemu je toto dobré? Nechci ti brát iluze, ale řekl bych, že s tímhle strojkem nic nezměříš.

Na takové to domácí drobné amatérské měření v oblasti modelařiny jako třeba mrknout na průběh PPM na výstupu učitel/žák z RC vysílačky nebo třeba na průběh signálu na výstupu přijímače na servo apod. to v pohodě stačí.

Bohužel, takhle se tady odpovídá často. Na mou otázku odpověď nezná, ale dá mi spoustu rad, o které jsem vůbec nestál. :roll:
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

cilek píše:Díky za odpovědi. Ale, bohužel, nic nevyřešily. :( Baterku a sondu už mám. Co se týče vodiče, tak mi jde o ten (červený), co je uvnitř s jakýmsi háčkem na konci. Bude to nejspíš stínění, takže nějak přichytit na zadní kryt? A ten manuál z odkazu taky mám, jenže já mám firmware 3.01, a tam je docela jiný displej. :?

Kam přijde nějaký kablík co tam máš to nevím. Na stránce DX, na kterou jsi ty sám dal odkaz je dole nějaké foto viz tento odkaz, na kterém je nějaký červený kablík připájený někam na plošňák a vede někam na konektor. Jestli je to ono to nevím. Ohledně firmware verze 3 zkus mrknout třeba viz tento odkaz.

Tyto osciloskopy se u různých prodejců dodávají s různými modifikacemi firmware. Může být dost těžké najít ten správný popis, který bude sedět s tím co tam přesně máš. Zkus napsat dotaz přímo na DX jako prodejci jestli ví kde získat manuál a případně jestli ví co s tím kablíkem a nebo ať ti dají kontakt na dodavatele, od kterého to DX koupilo a poptáš se pak u něj. Zde je dost málo pravděpodobné, že se najde někdo kdo bude mít přesně stejnou verzi jako máš ty tj. tady k tomu lepší informace zřejmě nezískáš.
cilek

#11 Příspěvek od cilek »

Drondys píše:[ Ohledně firmware verze 3 zkus mrknout třeba viz tento odkaz.

Díky, to by mi mohlo pomoci. Není to sice k tomu mému firmwaru (zase úplně jiná obrazovka), ale mám stažený ten FW od BenF, takže to zkusim upgradovat. ještě jednou dík. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Co tím chceš měřit? Radek
ICQ 638556901
Woita
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Woita »

cilek píše:
Woita píše:No ale to mi řekni, k čemu je toto dobré?...

Bohužel, takhle se tady odpovídá často. Na mou otázku odpověď nezná, ale dá mi spoustu rad, o které jsem vůbec nestál. :roll:

Jo, máš pravdu :( Promiň, nechtěl jsem tě otrávit ani být jeden z těch, co neporadí a jen rejpou. Jenom mě to hned trklo, protože sám už nějakou dobu se snažím najím malý USB osciloskop a tady mě zarazil především ten displej a rychlost vzorkování. Záleží na co to chceš použít. PPM výstup to zřejmě zobrazí dobře. Ale třeba o změření jeho šířky nemůže být řeč. Takže spíš na takové školní koukání.
Osciloskop se ale často používá na vyhledání různých nestandardních jevů,měl by ukázat rychlé zákmity, jemné odlišnosti v průběhu křivky apod., a to právě na tomto nepůjde.

... A trochu mě mrzí, žeš mě nařknul z toho, že se nesnažím pomoci. Byl jsem první který se snažil ti pomoci s tím kablíkem. Že se jednalo o nějaký červený kablík uvnitř, to jsem opravdu netušil. :? Stínění to asi nebude, zdá se, že to nevede na kostru. Možná že by to bohlo být externí spouštění časovky (trigger)? Nebo kalibrační obdélníkový výstup?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:.... PPM výstup to zřejmě zobrazí dobře. Ale třeba o změření jeho šířky nemůže být řeč. ....

No, az tak spatny to neni, prave timhle kapesnim previtem jsem nastavoval opakovaci ramec 20ms a sirky ipmulzu v timerech pro elektroupoutance (cca 50-60 jich funguje v CR i SR) a protoze tim ramcem se ridi i cas, kalibruju kazdy procesor pomoci toho pidiosciku a na 3-4 minutach to pak dela podle stopek tak 1-2 sec odchylku, coz myslim docela jde...
Jasne, treba zakmity na napajeni serv nebo spinane zdroje (prubehy) asi nebudou to prave pouziti, ale kdo vi; az se mi vrati (je pujceny u kolegy), muzu to prubnout.
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Kluci a není lepší koupit třeba jednoduchý analog do 10Mz? Ten co má tuším Jirry -tuhle byl skoro nový za litr na Nuke - Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne ned 02.12.2012 13:31, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“