šrot honey bee cp3

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
marek j

šrot honey bee cp3

#1 Příspěvek od marek j »

Ahoj,

nenechal jsem si poradit a jako úplný začátečník jsem si koupil vrtulník honey bee cp3 a postupně ho dostal do stavu, že funfguje elektronika a hlavní motor, ale mechanické části jsou k ničemu a teď přemýšlím co s tím

existuje stavebnice, ze které by začátečník dokázal za použití elektroniky a motoru postavit něco co by hned nerozbil a dokázal s tím létat? nejlépe zase vrtulník (rád bych ho používal při natáčení našich sport. akcí)

a když už ne vrtulník, tak nějaké jednoduché a nerozbitné letadlo - líbí se mi třeba tohle - http://www.rcguru.cz/1m40111-214243-fun ... nice-d5030, ale nevím, jestli mi jsou ty věci co mi zbyly k něčemu
martin z

Re: šrot honey bee cp3

#2 Příspěvek od martin z »

sám píšeš že sis nenechal poradit tak asi nepřijmeš ani mou radu abys to hodil do koše a nesnažil se to za každou cenu zužitkovat.
b.o.b.o

#3 Příspěvek od b.o.b.o »

Hoja no asi z toho použiješ jen vysílačku a příjmač..ten regl 3v1 je akorát na vrtulníky s motorem v ocasu. Jo kdyby jsi chtěl zlikvidovat zbytek, napiš mi. Z toho toho rotoru by se mi možná něco hodilo :)
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
MarthiR

#4 Příspěvek od MarthiR »

Schovej si to, někdy se ti to bude hodit :-) ale už prosím tě nekupuj nic podobného :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
baui

#5 Příspěvek od baui »

CP3....budí nostalgické myšlenky :lol: Být tebou, tak ho prvně prodám, nebo vyhodím včetně rádia a přijímače ;) Nejdou na něm pořádně nastavit ani zisky, expa atd.

Jestli chceš něco spíš na natáčení a nechceš provoplánově helinu na lítání, možná bych se raději poohlédnul po nějaké koptéře. Třeba DJI Naza 450 se dnes dá koupit jako kompletní kit za rozumné peníze a nedá ti tak moc práce naučit se ji řídit. Přidáš jen téměř libovolnou řídící jednotku, což je v případě levnějších kusů otázka 30USD (MultiWii, KKMulti z HK...). Helina velikosti 450 nebo měnší na natáčení není úplně to pravé, spíš budeš řešit nestabilitu a vibrace.

FunCub je supr letadlo se kterým si užiješ spoustu zábavy. Na natáčení bych ho taky spíš nedoporučoval.
Tom
steno1883

#6 Příspěvek od steno1883 »

marek j píše:... tak nějaké jednoduché a nerozbitné letadlo...

Takové bych taky moc chtěl. Já měl zatím všechny rozbitné. :lol: :lol: :lol:
marek j

#7 Příspěvek od marek j »

díky za rady :)

to martin z - asi to fakt nevyhodím všechno - to k tomu radši koupím nějakou vrtuli a kus polystyrenu a nechám to mladého dorazit na rybníku :)

ten funclub jsem nemyslel na natáčení - spíš jen na využití toho fungujícího zbytku

ty koptéry vypadají moc hezky - zauvažuju o nějaké

co se týká nerozbitnosti - co pamatuju, tak poslední létající něco jsem slepil když mi bylo asi 12 a myslím, že mi to létání docela šlo - i když byl kdesi daleko v poli jedinej sloup, tak jsem ho 100% trefil ...
corona

#8 Příspěvek od corona »

marek j píše:.... - to k tomu radši koupím nějakou vrtuli a kus polystyrenu a nechám to mladého dorazit na rybníku :)...

Předělej to na Honey Bee V2, díly se koupit dají za lacino.
Mám ho přes rok a nalítal jsem víc než 200 hodin čistýho času.

I když nevím, zda jde přenastavit mix tak, aby v každý ose pohybu páky tahalo jen jedno servo....
baui

#9 Příspěvek od baui »

Předělat to sice jde, ale nevidím valný smysl v předělávání jednoho HB na jiný HB...to abych rovnou neříkal "šrot" :lol:
Tom
corona

#10 Příspěvek od corona »

baui píše:Předělat to sice jde, ale nevidím valný smysl v předělávání jednoho HB na jiný HB...to abych rovnou neříkal "šrot" :lol:
Jde?
Rovnou ve vysílači?

Ten HB V2 jsem si pořídil na radu zkušeného a jen lituju, že jsem do něj nešel dřív.
Je snad jiná hračka na trhu, co umí točit pravý i levý zatáčky s ostrým náklonem, která by byla takto jednoduchá a nenáročná na opravy?
baui

#11 Příspěvek od baui »

corona píše:Rovnou ve vysílači?

Ten HB V2 jsem si pořídil na radu zkušeného a jen lituju, že jsem do něj nešel dřív.
Je snad jiná hračka na trhu, co umí točit pravý i levý zatáčky s ostrým náklonem, která by byla takto jednoduchá a nenáročná na opravy?

HBCP3 se dodávaly za mých časů se dvěma typy vysílače - 72MHz (u nás nepoužitelný) a 2.4GHz. V obou jsi po otevření našel 5 mikro přepínačů a jejich volbou jsi reverzoval kanály a u pátého šel právě přepnout CCPM mix z aktivního na vypnutý. Jestli je to pořád pravda je otázka.

Co se týká tvého dotazu - ano, Blade mSR, případně Blade mCP X. Oboje lepší, výkonnější a méně náročné na servis. Tazatel se ale ptal na vrtulník, což ze jmenovaných splňuje tak ten mCP X (s odřenýma ušima). Veškerý E-Sky sortiment jsou pouze předražené hračky. Bohužel jsem se taky kdysi spálil :)
Tom
corona

#12 Příspěvek od corona »

baui píše:HBCP3 se dodávaly za mých časů se dvěma typy vysílače - 72MHz (u nás nepoužitelný) a 2.4GHz. V obou jsi po otevření našel 5 mikro přepínačů a jejich volbou jsi reverzoval kanály a u pátého šel právě přepnout CCPM mix z aktivního na vypnutý. Jestli je to pořád pravda je otázka.

Co se týká tvého dotazu - ano, Blade mSR, případně Blade mCP X. Oboje lepší, výkonnější a méně náročné na servis. Tazatel se ale ptal na vrtulník, což ze jmenovaných splňuje tak ten mCP X (s odřenýma ušima). Veškerý E-Sky sortiment jsou pouze předražené hračky. Bohužel jsem se taky kdysi spálil :)
72 MHz do ČR dovezli někteří obchodničtí pitomci (a dosud to stále nabízí).

Pokud to jde nastavit ve vysílači, pak bych do přestavby šel.
Dyk to celkem lítá:
http://www.youtube.com/watch?v=5mpN0XzXscQ

Blade mSR je asi dobrej, ale nemá rotor 520 mm a nevím, jak si poradí s větříkem 2 m/s. A mCP X má sice kolektiv, ale pořád je to mrňous, ikdyž lítá na zádech.
baui

#13 Příspěvek od baui »

corona píše:...

Takhle...tomu projevu na videu bych říkal spíš pokročilé visení. HBCP3 jsem měl sám a HBV2 pákrát na kniplech na zkoušku. Jenže ve srovnání s dospělou helinou to jsou prostě oboje hračky, i když (na svou kvalitu) drahé a přerostlé. Nevím, jak moc máš srovnání třeba s kvalitní 450kou nebo větší helinou. Rozdíl v letovém projevu je prostě obrovský.

mSR vítr nezvládá, ale mCP X jsem proháněl v 8m/s a drží líp, jak Mini Protos. Ta velikost má v tomhle výhodu.
Tom
corona

#14 Příspěvek od corona »

baui píše:...tomu projevu na videu bych říkal spíš pokročilé visení. ....

No, já s ním točím osmičky s náklonama 60° a někdy i většími. To už je od visení daleko, bych řekl.
Ale pravda, tř. 450 nemám zažitou, to se přiznám.
ifin

#15 Příspěvek od ifin »

baui píše:
corona píše:Rovnou ve vysílači?

HBCP3 se dodávaly za mých časů se dvěma typy vysílače - 72MHz (u nás nepoužitelný) a 2.4GHz. V obou jsi po otevření našel 5 mikro přepínačů a jejich volbou jsi reverzoval kanály a u pátého šel právě přepnout CCPM mix z aktivního na vypnutý. Jestli je to pořád pravda je otázka.

Ano, je to tak. A ty piny jsou pokud si dobře vzpomínám přístupné z prostoru pro baterie, takže není nutné nic rozdělávat. Bohužel mám také tragickou zkušenost s Esky (v mém případě bazarový Belt...)
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“