Potrebujem poradiť na tento model http://www.rajrcmodelov.sk/mierka-1-36/losi-micro-desert-truck-1-36-rtr či je možnosť silnejšej baterky tá povodná vydrží asi 10 min mam aj orig. sietový nabíjač na nete okrem lipo som nič original losi nenašiel.
Dík za radu.
losi micro desert truck 1:36
Re: losi micro desert truck 1:36
Na uvod zacnem pozdravom, Ahoj Peter. Nuz od takej mierky nemozes ocakavat ze budes jazdit hodinu. Ten motorcek by to ani nezvladol a spalil by si ho. Proste treba dat modelu vydychnut po tych 10 minutach. No a Lipo je ta volba, budes jazdit dlhsie trosku a ked mas dobru nabijacku (nie tu setovu) tak nabijes rychlo aj nimh a aj lipo accu. Ja mam tiez Losi Micro ale 1:24.
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne úte 25.12.2012 16:48, celkem upraveno 1 x.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Origo - 4.8V 150mAh NiMH . Mozna nahrada jednim clankem LiPol (4,2V plne nabita) vetsi kapacity (podle toho co se vleze rozmerove, treba 300mAh, ale to musis zmerit ty sam).
Jestli to ustoji dvouclanek veru nevim (8,4V plne nabita). Na tu jednu LiPol to jezdit bude, jenom o neco malo pomaleji ale dele. Pozor nema to jiste ochranu podvybiti LiPol, takze je treba jezdit na cas. Napr. odjezdis 5 minut normalni jizdy a dobijes, mrknes kolik si dobil a podle toho si vypocitas jizdni cas - tak abys baterii nikdy nezdimal vice nez na 80% kapacity. Jinak bacha na prehrivani motoru, je to mala asi 180ka rekl bych, chladit se to bude spatne a spalis ho snadno. Nak
Jestli to ustoji dvouclanek veru nevim (8,4V plne nabita). Na tu jednu LiPol to jezdit bude, jenom o neco malo pomaleji ale dele. Pozor nema to jiste ochranu podvybiti LiPol, takze je treba jezdit na cas. Napr. odjezdis 5 minut normalni jizdy a dobijes, mrknes kolik si dobil a podle toho si vypocitas jizdni cas - tak abys baterii nikdy nezdimal vice nez na 80% kapacity. Jinak bacha na prehrivani motoru, je to mala asi 180ka rekl bych, chladit se to bude spatne a spalis ho snadno. Nak
OK.Nazdar mam original sietovu nab. s tou sa lipo asi nebude dať nabiť tak asi vymienať 2 bat inak to nevidím.
dik za rady.
dik za rady.
To ze lipo uz nestiha zistis lahko ked auto strati vykon prestanes jazdit. Ano potrebujes nejaku normalnu nabijacku takze asi 20-30€ este. Accu ja mam 2S kapacita 180mAh, do drziaku to len z jednej strany dam a zvysok pridrotujem k ramu. Samozrejme som si spravil redukciu konektorov (kedze auto bolo v zaruke). Musis to pomerat a skusmo objednat kludne aj dve baterky ved nic nestoja.
Nazdar teraz som našiel toto http://www.rcpark.cz/losi-micro-highroller-truck-1-36-rtr/13253-baterie-lipol-7-4v-300mah-2s-15c-micro-dt.html neviem či tomu dobre rozumiem ale dá sa to nabijať aj nimh nabijačkou?
Nie neda. Ta nabijacka k tomu je dost zla aj na tu Nimh. Rozhodne doporucujem novu nabijacku a ta lipo je ok, ak ti nevadi ze dost predrazene. Ak peniaze nie su problem zober ten accu a k tomu aj nejaku rozumnu nabijacku co vyuzijes aj do buducna.