co znamenaju cierne spaliny z vyfuku ?
co znamenaju cierne spaliny z vyfuku ?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:09, celkem upraveno 2 x.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Při mazáním ricínovým olejem odchází velká část výfukem. Je to dáno tím, že má ricín velkou teplotu hoření a nespálí se ve válci. Tím je zajištěno velmi dobré mazání. Při bohaté směsi odchází výfuke hnědožlutý sajrajt, což je známka toho, že motor pracuje na nižší teplotě. Jak začnete motor šponovat na max otáčky a ochudíte směs, začne se olej více spalovat a odchází tmavší ( přepálený) "odpad". Je to známka plně vytíženého motoru pracujícíno na vyžší teplotě než s bohatou směsí. Bohatá směs motor také částečně chladí. Pro záběh nelze použít méně než 20% ricínu, a to po dobu aspoň 10 hodin chodu. Když se mi dostane do ruky hodně "těsný" motor, klidně přimíchám na 25% ricínu a první 2-3 hodiny začnu s tímto palivem. Je pravda, že se motor hůř startuje. Motor "sere" hodně ven, ale určitě vám to časem vrátí na velkém nárustu výkonu. Každé zastavení motoru z důvodu špatného mazání motor nenávratně poškozuje! Pro záběh platí jediné - TRPĚLIVOST
Dnes mám v provozu motory (žhavíky), které mají naběhány i STOVKY hodin a neměnil bych je.......

Naposledy upravil(a) ztnext dne čtv 05.04.2007 19:39, celkem upraveno 1 x.
- Dew McDream II
No jiste, sem s tim. Jsem zacinajici modelar a tyto informace jsou pro me velice dulezite a velmi zajimave. Jak to ze 100 hodin zabehly motor je lepsi nez 20 hodinovy zabeh. Vim ze je neco podobneho u aut, zabehli motor mene zere. Ale u RC motoru jsem slysel ze maji znacne omezenou zivotnost. Muze mi to nekdo potvrdit nebo vyvratit ??? asi to jsou blbe otazky, ale kazda intormace dobra...
Take schanim informace druzich motoru: na jaka paliva to jezdi, da se omezit hlucnost, jaka kubatura je optimalni na ladny chod motoru, kolik takove motory zerou ...?
Take schanim informace druzich motoru: na jaka paliva to jezdi, da se omezit hlucnost, jaka kubatura je optimalni na ladny chod motoru, kolik takove motory zerou ...?
Od roku 1986 používám motory MVVS. Pokud těmto motorům dáte co pořebují, vydrží až překvapivě dlouho. Můžete ho ale také zničit po 15 minutách chodu. Motor není zaběhnut po hodině chodu, kdy se udrží v poměrně vysokých otáčkách. To nemá se záběhem nic společného! První hodiny chodu motoru určují jeho životnost. Nechci a nebudu tady pomlouvat jiné výrobce. Není to můj záměr! Jen zde uvádím několik léty ověřených faktů. Mimochodem s tím motorem z roku 1986 (3.5ccm) lítá můj synek, ten motr šlape jak hodinky a odpočíval jen první rok mojí vojenské služby. (je komplet původní).
Tedy mimo svíčky

- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele: