stavba QuadCoptera

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
rumy

stavba QuadCoptera

#1 Příspěvek od rumy »

Ahojte
Kolega prisiel za mnou ci by sme si nespravili vlastny guadcopter stym ze budeme ho pouzivat pouzivat pri vyucovani video nahravok pre ziakov..
Ale kedze nemame az take velke skusenosti a ja uz treti den vsekto okolo toho studujem tak som sa rozhodol ze zalozim vlakno ktore bude zo zaciatku sluzit ako pomoc pri mojej stavbe.. a ked vsetko bude fungovat ako ma tak vypracujem kompletny navod krok za krom ako som nato pracoval.. mozno to raz dakto pouzije..
ale k veci..
Co sa tyka samotnej konstrukcie ramu mame uz nejaky navrh co by sme pouzili onedlho ho sem dam.. len to chcem este doladit..

Motorceky: ake by som mal pouzit aby uniesli aj fotoaparat cannon 550D
Vrtule: cital som ze pri takejto stavbe by uz bolo treba kvalitne vrtule. ale vobec netusim ake su dobre.. co by ste odporucili..

Radiaca doska: tu som sa rozhodol pre Arduino ale problem je taky ze chcel by som pouzit daku vlastnu dosku nechcem kupovat ale vsetko si chcem postavit suciastky by som si pokupil atd.. ak sa pytate preco? tak ide oto ze skola mi to preplati vsetko len vtedy ak vsetko postavim na zaklade svojich napadov.. je mi jasne ze niektore veci budem musiet kupit ale urcite hlavnu dosku by som chcel mat vlastnuu.. niekde na nete som aj nasiel uz hotove vyrobky ako je napr tento..
http://slrcnetwork.com/_fr/0/5824322.jpg
len neviem pochopit naco je tam potom ten arduino.. ci najprv si vnom nahra co potrebuje a potom vybere ten Atmel a vlozi ho do svojej dosky? tu je link skade to mam
Vysielacka: vybral som si tento typ DX6I alebo by stacila aj tato?
K-7XII
zatial by to bolo z mojej strany vsetko..
vopred dakujem za kazdu pomoc..
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: stavba QuadCoptera

#2 Příspěvek od koulinek »

Uf, to bude dlouhá cesta, doporučuju ještě něco víc načíst ale aby to nebyl jen plk ale i konkrétní rada tak 550D bych rozhodně nevozil na quadcoptéře! Spíš se zaměřte na Hexa a výš ;)

Jináč ten obrázek s Arduinem je z dob tak rok zpátky kdy sme kuchali senzory z Wii, Dneska je to celé poněkud dál a můžeš pořádit desku i se senzorama, ale samozžejmě také navrhovat svoji pokud tě to baví, protože o tym to je ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
rumy

#3 Příspěvek od rumy »

mas na mysli nieco taketo?
kkdoska
alebo vedel by si odporucit dake linky? alebo nieco take?
este ake su potrebne senzory?
johny107

#4 Příspěvek od johny107 »

Tak najkor by si sa musel naucit s tym lietat,nie je to az tak jednoduche...
Obzvlast ked chces nosit taky fotak..
Jak jeden modelar rozprava..Chod do vzduchu iba s tym,aby si uniesol straty,ked to rozbijes.
rumy

#5 Příspěvek od rumy »

urcite budem lietat najprv bez kamery.. len ako vraivm teraz mam dilemu..
ci pouzit
arduino.
alebo
kkmulticopter.. stoho co studujem sa na kkmulticopter neda pripoijt kompas a baromter?
bayerische

#6 Příspěvek od bayerische »

Tady koupíš vše potřebné pro začátek http://www.rctimer.com na zkoušení
No a potom Robbe regulátory, motory, vrtule Graupner, nebo Aeronaut
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
rumy

#7 Příspěvek od rumy »

hej to je super ja uz mma tych stranok dost.. vcera som dalsie tri hodiny stravil studovanim..
a proste sa neviem rozhodnut ci ist do
arduina?
alebo do
KKmulticopteru..
co by bola lepsia volba?
jipav

#8 Příspěvek od jipav »

rumy:
hej to je super ja uz mma tych stranok dost.. vcera som dalsie tri hodiny stravil studovanim..
a proste sa neviem rozhodnut ci ist do
arduina?
alebo do
KKmulticopteru..
co by bola lepsia volba?

Pokud opravdu studovals tak jak píšeš, tak za tři hodiny na tu otázku určitě odpověď nalezneš. A pokud jsi ji nenalezl, tak studuj dál.
Já osobně bych si koupil KK 2.0 LCD a naučil bych se s tím létat. Budou tam nejmenší škody. K tomu kup rám, motory, nějakou tu osku(náhradní díl do motorů), tak 10 vrtulí od každého druhu, ověřené ESC, baterku a můžeš trénovat a při tom průběžně studovat toto fórum a co nenajdeš tady, tak najdeš na RC group.com. Než se naučíš pořádně a spolehlivě létat a na kopter pověsíš "cannon 550D", tak v tu dobu si už asi poradíš sám. Všechny otázky jsou zde už několikrát zodpovězeny a přece jenom výběr záleží na každém z nás. Každá z desek má nějaké pro a nějaké proti. Když jsem před rokem vážně začínal s koptery(protože po tomto druhu strojů jsem už asi tři roky studoval materiál na multikopter.de), tak než jsem udělal první dotaz, tak jsem na obou fórech studoval více než měsíc. Za tu dobu se to tu řádně rozrostlo a je tu spousty materiálu.
Vím, že taková odpověď tě asi neuspokojí a pokud chceš co nejméně problémů tak třeba: http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=6001 Prodává se tam i spouta náhradních dílů, takže když něco přerazíš .......... . Já bych se ale pro začátek učil na něčem levnějším, co nebude tolik finančně bolet.
Naposledy upravil(a) jipav dne sob 12.01.2013 11:46, celkem upraveno 1 x.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od koulinek »

KK deska má jen gyra, to pro rozumné focení zapomeň, spíš se zaměř na to Arduino nebo ještě na NAZA, WKM, YS-X6, záleží jaký celkový rozpočet na ten projekt máš.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zskal
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zskal »

rumy píše:hej to je super ja uz mma tych stranok dost.. vcera som dalsie tri hodiny stravil studovanim..

...No asi si budeš muset na to studování vyhradit hoooodně času :lol: Já jsem studoval tři dny jen vyvažovačky, než jsem si vybral :lol:
Jinak já Canon 550D mám a na copter bych si jej teda neroufl pověsit a to už nějaký ten pátek lítám.
Prostuduj si tady pořádně vlákno o Multiwii (ale asi ti tři dny stačit nebudou) a kup nějakou desku AIO+další věci co ti tu kolegové radili (motory atd.). Není to až tak drahé a hodně se na tom naučíš. Až budeš vědět o čem to je, tak toho buď necháš, nebo tě to tak chytne, že se třeba dáš do stavby i té své vlastní desky. Ale začínat stavbou desky...? To nevím jak by dopadlo...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
johny107

#11 Příspěvek od johny107 »

Pravdu vravi,,vyser sa na vyrobu dosky..Su robene viacvrstvove.Naviem ako by si napajkoval procesor..ktory ma nohy od seba necely 1mm.A to nevravim o snimacoch..
Nejaka drobna chyba a copter pojde dole a nevravim,ked to na niekoho este padne..
A s tou zrkadlovkou by to uz hodne bolelo.
rumy

#12 Příspěvek od rumy »

suhlasim s co ste mi tu napisali.. tak teda pojdem prv do zakupenia dosky.. nebudem nic vyrabat..
a rozhodol som sa uz pre adruino.. jasne ako ja to uz studujem od pondelka.. hlavu mam ako balon aj na tomto fore som uz co to vlakien precital.. len ja som taky ze radsej sa budem pytat..nez by som mal nieco pototo..
este taka otazka arduino by som mal pouzit ktore ? to uno alebo mini?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zskal »

rumy píše:suhlasim s co ste mi tu napisali.. tak teda pojdem prv do zakupenia dosky.. nebudem nic vyrabat..
a rozhodol som sa uz pre adruino.. jasne ako ja to uz studujem od pondelka.. hlavu mam ako balon aj na tomto fore som uz co to vlakien precital.. len ja som taky ze radsej sa budem pytat..nez by som mal nieco pototo..

Neřeš pořád jaké arduino a vyber si nějakou AIO desku s Multiwii...tam už to arduino bude. Ty desky lítají výborně. Ale je to samozřejmě jen na tobě :)
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Boby110

#14 Příspěvek od Boby110 »

rumy píše:suhlasim s co ste mi tu napisali.. tak teda pojdem prv do zakupenia dosky.. nebudem nic vyrabat..

Ahoj kup si Rabbita, udělej hexu a dej tam gopro 3 a máš vystaráno, letu zdar
Boby 110, OK2BOW
rumy

#15 Příspěvek od rumy »

jj uz bude gopro3 tak som sa rozhodol.. akurat som si vybral Multiwii
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“