F 550 naza letový čas
F 550 naza letový čas
Zajimá mě letový čas f550 s nazou a origo vibavenim. vaha 1,5kg. zkousim vrtule 80x4,5 i 10x4,5 baterie 3s, 1P, 4500 foxi a ted v zime slabe 3minuty do prvniho alarmu a 4min. do vyzdimani bat. prislo me to docela malo. jak to jde vam?
Re: F 550 naza-m ???tevoý čas.
Mohl bys, prosím Tě, přeložit, co je v tom nadpisu? Snad "letový"? 
Hodne napovie, koľko po dolietaní zas do tých batérií nabiješ. Ak napr. po 4 minútach nabiješ 1500 mAh, tak máš buď to blbo nastavený prahové napätie na alarm, alebo holt dosť mäkké baterky. V oboch prípadoch uprav prahové napätie pre alarm.
Naco zakladas novu temu ked max letovy cas tu uz je.Potom sa nikomu nechce listovat,samozrejme ani tebe a cele sa to tu stava neprehladne.
Re: F 550 naza letový čas
silkom- ano pocitam vyletanych 4000mah na cca 4min viseni. zajima kolik to origo setem leta ostatnim.
johny- skoda, ze ti za namahu ale nestalo sem hodit link. nenasel sem konretne k 550 trejd
johny- skoda, ze ti za namahu ale nestalo sem hodit link. nenasel sem konretne k 550 trejd
mno, 8x4.5 vrtule mi pridu predsa len male, motory ti musia hodne tocit. Chápem, že je to setový rozmer, ale tie 10x4.5 by mali byť vhodnejšie. Ale i tak mi to príde krátka letová doba. Moja koptéra (hexa) má aj so zrkadlovkou 4,3kg, používam 2x3S 5000, spolu teda 10.000mAh a po 7ich minútach dobíjam do každej 3800 - 4000. A to je dosť rozdiel.. 
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Akorát že ty 8" vrtule sou v tej sadě pro napájení 4S, tak na tříčlánek to nemusí byt moc hitparáda. A na ten tříčlánek a 10" při uvedené hmotnosti by to mohlo dosahovat až 3 x takový čas. Taky záleží jak razantně stim poletuješ?
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
sakal píše:silkom- ano pocitam vyletanych 4000mah na cca 4min viseni. zajima kolik to origo setem leta ostatnim.
To ti teda žere jak tank v terénu, něco tam je velmi špatně. Nejspíš vrtule jak praví i ostatní. A BTW, co si měl na mysli slovem trejd ? Trejd mi totiž připomíná výslovnost anglického Trade, a to je něco zcela jiného než předpokládám že jsi chtěl vyjádřit. Prosil bych všechny kolegy používat buď české výrazy , anebo alespoň nezkomolené anglické. Jinak nevypadáte jako světáci, ale jako blbci a ještě vám není rozumět. Tím prosím nechci nikoho urazit, to je pouhý fakt.
mno jsou tam ted origo 10x48 vrtule a lita to v celku slusne s 8ich vrtulema to bylo prijemnejsi na litani. ted je to jen linejsi. ale co me prekvapuje je ten letovej cas 3minuty pomaleho poletovani a vysaju 3500mah.
ano vlakno na f550 kde se resi letovy cas sem nenasel, takze pokud nekdo vi tak hodte link.dik
ano vlakno na f550 kde se resi letovy cas sem nenasel, takze pokud nekdo vi tak hodte link.dik
Nie je tu konkretne vlakno k F 550 tuším.. Ale všetko čo sa tyka nazi sa dáva do nazi...Poprípade je to tu hlavne o letovom čase a take vlákno tu je tieš...
Naposledy upravil(a) Duffs dne sob 19.01.2013 23:55, celkem upraveno 1 x.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
sakal píše:silkom- ano pocitam vyletanych 4000mah na cca 4min viseni. zajima kolik to origo setem leta ostatnim.
sorry,siel som z mobilu a este som bol aj v robote..
Musi to tu byt,sam som ho zakladal..najdi si ho pod mojim profilom
max letovy cas vasich copterov..sa vola
inak tu mas dost presny vypocet pre letovy cas multicopter:
http://www.ecalc.ch/xcoptercalc_e.htm
vychadza mi to s presnostou 5 percent.
Inak co tam mas za motory,regle,vrtule??celkovo s 10 vrtulami ti musi vydrzat dlhsie vo vzduchu.
Moj stroj ked mal 1,3 kg s 4000mAh baterkou na 10 vrtule a 1000kV motory 2830 vydrzal vo vzduchu 12 min.To sa mi nejak nezda..To ze mas nazu alebo neviem co nemeni nic na letovom case.
Iba hmotnost a pohonna sustava.
u Quada to teď v mrazech při -7°C taky pozoruju, alarm mám nastavený na 3.5V/článek když dolítám a nechám chvíli v klidu tak měřák ukazuje 11.0V celkovou a když dám aku do tepla tak se stabilizuje na 11.6V když bylo 5°C
tak v teple nešla víc než na 11.1 takže si myslim že v mrazu strácí kapacitu, teď sem dobíjel do 4000mAh aku náboj 1992 jinak dobíjim těch 2800-3100
tak v teple nešla víc než na 11.1 takže si myslim že v mrazu strácí kapacitu, teď sem dobíjel do 4000mAh aku náboj 1992 jinak dobíjim těch 2800-3100
- TGY 9X- RCF YAK-55 (dead)- RCF Edge 540T HotRed- HK Q450 (Quad)
diky za link.
koptr je setovka f550. takze sem cekal, ze se najde hodne lidi co me povi kolik jim ta zakladni setovka bere. vzhledem k tomu, ze zkusenosti mam s vetsim koptrem a jinymi modely,tak me to prislo divny ale ne nemozny. ted me napada jestli nemuze byt spatne nastaveny predstih u regulatoru. na to sem se nekoukal. kdyz to je setovka.
je fakt, ze je pod nulou venku a aku se po letu tvari studenej. jenze do nej nacpu pak skoro 4000mah to znamena ze to je spotrebovano.
koptr je setovka f550. takze sem cekal, ze se najde hodne lidi co me povi kolik jim ta zakladni setovka bere. vzhledem k tomu, ze zkusenosti mam s vetsim koptrem a jinymi modely,tak me to prislo divny ale ne nemozny. ted me napada jestli nemuze byt spatne nastaveny predstih u regulatoru. na to sem se nekoukal. kdyz to je setovka.
je fakt, ze je pod nulou venku a aku se po letu tvari studenej. jenze do nej nacpu pak skoro 4000mah to znamena ze to je spotrebovano.
A to sa ti neda inde vyslusat ako vonku?Ja som si bezne lietaval doma v obyvaku.
Ja som lietaval pri 0C a nespozoroval som nejaku znizenu stavu z baterky.
To je co za baterku?To casovanie s tym nema nic,raz som to menil a meral prudy,bez zmeny.Baterka sa ti samovolne nevybija?
To je co za baterku?To casovanie s tym nema nic,raz som to menil a meral prudy,bez zmeny.Baterka sa ti samovolne nevybija?
A to sa ti neda inde vyslusat ako vonku?Ja som si bezne lietaval doma v obyvaku.
Nijak vědecky jsem to nezjišťoval, ale skutečnost je taková: (zkoušeno včera)
Qadrokopter - váha 1,1 Kg, motory 2826/1250KV, vrtule 8/4, baterie 3000 mAh
- Teplota na hale +10 stupňů:
Letový čas 11,5 minut, nabito 2350 mAh
- Venku -7 stupňů, Qadrokopter v teple, vynesený ven a hned odstartovaný:
Letový čas 9,5 minuty, nabito 2050 mAh
- Venku - 7 stupňů, Qadrokopter vynesený ven, start za 10 minut (baterie 3 cm nad zemí)
Letový čas 6 minut, nabito 1550 mAh, první pípnutí alarmu hned po startu, když jsem přidal plyn abych se
odlepil, ale vzhledem k tomu, že jsem display alarmu neustále sledoval (tak zřejmě ohříváním baterie
odběrem proudu) se napětí na jednotlivých článcích postupně zvedalo a potom již ani při přidání plynu
nedošlo k takovému poklesu, který by aktivoval alarm. Nicméně letový čas je zhruba poloviční.
Vše měřeno při visu, a jemném poletování ze strany na stranu ve výšce přibližně 1,5m (měl jsem v tom mrazu strach, aby nepraskla vrtule). Z toho je vidět, že mráz LiPolkám moc neprospívá.