Zdravím všechny. Před nějakou dobou se mi zalíbilo modelaření, k němuž mě dovedl kamarád. Jsem elektrotechnik slaboproudař se sklony ke strojařině a příbuzným technickým oborům. No jednoho dne jsem zavítal do bazaru a našel tam krasavici, která mi padla do oka, viz. foto. Chtěl za ni 4.000,-Kč, ale vzhledem ke stavu jsem cenu stáhnul na 2.500,-. Má asi 1500mm, celodřevěná. I když mám teď dílnu v přestavbě, zrovna zatepluji a hotová bude někdy na jaře, loďku jsem koupil, aby mi ji někdo nevyfoukl. Není udělaná zrovna nějak precizně a pěkně, takže ji budu dávat celou jak se říká do cajku, ale potřeboval bych prozatím znát název - co je to za model, abych si potom mohl stáhnout fotografie, popřípadě i plány. Podle mě nějaká říční výletní loď, ale fakt nevím. Nešly mi vložit obrázky, takže odkaz na ně: http://imageshack.us/f/12/lodicka1.jpg/
Předem děkuji všem za informace a postřehy.
Jméno lodě - začátečník
-
vladivostok
Re: Jméno lodě - začátečník
Tady asi moc loďařů není. Větší úspěch bys měl na http://www.mo-na-ko.cz/php/portal/ kde se věnují téměř výhradně lodím. Tam to možná někdo pozná. Akorát ve srovnání s rcmanií je tam "mrtvo", takže si občas na reakce dobu počkáš.
-
vladivostok
Díky, podívám se tam.
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, podle mne by to mohla být Barracuda. Na Mo-na-ku jí najdeš.
Pro dávat nějaké domněnky, tady http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1 je odkaz přímo na plánek a skutečně to bude Barracuda. Pokud bys chtěl něco předělávat či upravovat, tady máš originální plán.
Hitec Aurora 9X
I já se přikláním k názoru, že se jedná o Barrakudu. Nejedná se o maketu, žádné existujíci lodi, ale účelový, ale velice povedený a pohledný model určený pro závody v jízdě v přímé trati délky 100 m bez radiového ovládání - kategorie EX. Vydaný plán (kreslil ho můj přítel J.Zeman) byl pro 2 velikosti (740 mm, nebo 1480 mm délky), Já sám jsem měl menší verzi, ale již ovládáno RC (pokud se to tak dá u neproporcionálního 1 kanálu, později neproporcionálního 4 kanálu nazývat).
Při úpravách bych nejprve odřízl část kýlu (velký kýl byl u modelu z důvodu lepšího držení směru jízdy neřízeného modelu). Další úpravy bych potom v souladu s původním plánem (podle fotorafie toho na modelu dost chybí).
Přiložená fotografie je bohužel to jediné co mi z modelu zbylo.
Při úpravách bych nejprve odřízl část kýlu (velký kýl byl u modelu z důvodu lepšího držení směru jízdy neřízeného modelu). Další úpravy bych potom v souladu s původním plánem (podle fotorafie toho na modelu dost chybí).
MaBa píše:I já se přikláním k názoru, že se jedná o Barrakudu. Nejedná se o maketu, žádné existujíci lodi, ale účelový, ale velice povedený a pohledný model určený pro závody v jízdě v přímé trati délky 100 m bez radiového ovládání - kategorie EX. Vydaný plán (kreslil ho můj přítel J.Zeman) byl pro 2 velikosti (740 mm, nebo 1480 mm délky), Já sám jsem měl menší verzi, ale již ovládáno RC (pokud se to tak dá u neproporcionálního 1 kanálu, později neproporcionálního 4 kanálu nazývat).
Ano, je to Barrakuda a její plánek se dá sehnat i dnes ve vycházející edici starších plánků. A to v časopise RC-Revue. Bylo to otištěno v čísle 10/2011 a plánek má číslo 37S.