Deska pro naradi

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Deska pro naradi

#1 Příspěvek od Celeron »

V pondeli se v Lidlu objevila za necely 2 stovky deska na zed na zaveseni naradi. Neco takovyho jsem videl v Baumaxu asi za 14 stovek samotnou plechovou desku s perforaci, velikost asi 2/3 tyhle Lidlacky. Lidlacka je sice plastova, je ze tri na rybinu sesazovacich dilu kazdy cca 40x30 cm a ma asi 25 ruznych zavesu, ktery jsou ale ne moc vyhovujici. Nemate s ti nejakou zkusenost, zda na ni nejde pouzit zavesy z nejakyho jinyho systemu? Zavesy se zasouvaji do klasickych hruskovych otvoru. Dovedu si predstavit udelat si treba zaves na sroubovaky z L plechovyho profilu a na hruskovy zavesy pouzit hlavu nedotazenyho sroubu M5. Ale treba zaves pro 6 nebo 9 stranovych klicu to uz neni tak jednoduchy vyrobit. Jinak vlastni desky se tezko neco zmrsi, horsi to bude asi s kvalitou original plastovych zavesu pri zavesovani tezcich kousku naradi, treba sikovek, kombinacek, vetsich pilniku a pod. Jo a odzkousel jsem, ze je srouby do hmozdinek do zdi zatahovat rukou s citem, jinak by se mohly srouby protrhnout skrz desku. Ja to dal bateriakem a ne uplne nejlip jsem nastavil moment .
Jirka
JMalik

Re: Deska pro naradi

#2 Příspěvek od JMalik »

Celeron píše:........... treba zaves pro 6 nebo 9 stranovych klicu to uz neni tak jednoduchy vyrobit. ..........

http://www.uni-max.cz/magneticky-panel-300-150-mm/d/
Existuje toho spousta různých typů, rozměrů.....
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
milode

#3 Příspěvek od milode »

Koukal jsem na to v práci. Kolega si to koupil. Za ty peníze to není nejhorší. Ale je to opravdu tak na nějaké drobné nářadí.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
BUBI

#4 Příspěvek od BUBI »

Moja verzia: Drevotrieska, vruty podľa potreby a trochu práce.
Přílohy
DSC00772-1.jpg
Jano Bubeník
nessiehunter

#5 Příspěvek od nessiehunter »

U té magnetické desky by mi asi vadilo časem zmagnetizované nářadí !
milode

#6 Příspěvek od milode »

nessiehunter píše:U té magnetické desky by mi asi vadilo časem zmagnetizované nářadí !

Občas se ale zase hodí, když potřebuješ vyndat zapadlý šroubek :-)
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od koulinek »

Ale v dílně kde se i brousí kovy take vidim magnetickou desku jako né zrovna moc praktickou.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Spikyair »

To stačí odmagnetovat a je klik pokud to není hodně tak to jde
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Celeron »

BUBI píše:Moja verzia: Drevotrieska, vruty podľa potreby a trochu práce.

To jsem mel taky. Jenze veset kleste na stedu jednim hackem neni ideal. Stabilita nic moc. Me z toho spadky kombinacky a neco dost drahyho rozbily. Od ty doby mam rads,i kdyz jsou kleste nastrkany opacne rukoveti nahoru do |__| zavesu, ze kteryho jen tak nevypadnou. Ale ty zavesy jsou drahy a na domaci vyrobu pracny.
Jirka
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MakoBear »

Zarizoval jsem si jiz druhou dilnu a tak jsem prosel urcitou evoluci :-)
Zakladem je varianta drevotriska - zde zbytky kuchyne ( Olše ) vyhodou je moznost dokoupení odřezku ve stejnem odstinu ( a pak to pusobí kompaktneji :-)
Varianta dřevotříska je nejekonomictejší varianta co může být a nevypadá tak úpně blbě
Co se drzaku tyce - koukam co dům dá, co se kde valí a kdo co vyhodi, popřípadě co hobby market prodá.
Jsou tam :
Klasicke háčky - cena : pár korun
Zbytky magnetickych nastenek z UniMax - to už byla nějaka ta stovka
Zbytky černých L Alu profilu z racků- cena zdarma - likvidace
Magnetický držák-lišta z UniMaxu http://www.uni-max.cz/lista-na-naradi-magnetic-modular-510/d/ cena cca 220 Kc
Pružné držaky z OBI - červenočerné na fotce - cena tusim 35 Kc - se to tam valelo na spodnim regalu
Držáky ranžírů do racků ( drží kleště) - zdarma - likvidace
Něco drži přímo v desce v díře nebo na neodymových magnetech
Na něco jsou z odřezků samostatné stojánky
http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/7/7735/7735326_2b517fdf565446b70bb2acd59743e5d8/images/dlna_drzaky.jpg?ver=0
BTW kdy se podivas sem http://www.uni-max.cz/magneticke-organizery/ulozne-systemy/dilensky-nabytek/dilenske-vybaveni/ mají zde zajimave věci - cena dobra - srovnani mg list viz treba Conrad nebo i Ikea ( na nože) vychazí lepe ve prospech UniMaxu

Co se zmiňované tyce Lidlacke a Baumax desky, ja mam několik obdobných kovových desek z OBI
Výhoda :
a) je mají dlouhodobě skladem - lze postupne dokupovat, jak desky, tak volitelně různé držáky, hačky,organizer na stranove klíče - dokonce i haky na menší vrtačku :-)
b)je to hned a dobře to vypadá
c)da se variabilne menit
Nevýhodou je ovsem cena .... no ale postupne dokupovaní to trochu rozmělní :-( - deska stoji tušim 330 Kc sada držáků - vzdy v balicku cca 5 ks od 87 do 175 Kč)
http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/7/7735/7735326_2b517fdf565446b70bb2acd59743e5d8/images/dlna_drzaky_02.jpg?ver=0

No ale plastové desky bych se vyvaroval - neverim odolnosti toho plastu, jde o to aby tam pak ty držaky držely a nevypadavaly. Je k vzteku, kdyz s naradim sundas i drzak :-) Navic na kovovou desku dáš pár neodymů a máš hned dalších pár "držáků" pro drobnosti - klasicky malé imbusy, zavitové očko, vrtáčky a to za par korun....tedy pokud koupis neodymy za normalni cenu ( např. Kutil ) nebo použiješ neodymy z HDD, různých uzávěrů kabelek tj zadarmo

Co se tyce zmagnetizování - to je u něčeho výhodou ( šroubovaky, imbusy ) ale u něčeho to může byt k vzteku - (kleště, pinzety )
Na jednom obrazku je to videt ze např vrtáky se potom mezi sebou "perou"
Přílohy
Náhled - puvodní rozliseni viz link
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Mooc pjeeknyyy. :) Dobra inspirace! Ale vis, co jeste chybi k dokonalosti? Siluety na desce, kam co patri.
Jen takovej vtiravej dotaz, podle toho poradku, delas v ty dilne neco? :D :D :D Nevidim ani sedlej prach.
Diky
Jirka
Lark

#12 Příspěvek od Lark »

Moc pěkný. Podle toho vercajku, se tam éra určitě nestaví :D
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MakoBear »

No siluety naradi to bylo moc i na mne :-) , jinak na rovinu - jsem si plne vedom sve uchylky na ukladani nařadí, trpim tim dlouho a nijak se to nelepsi :-) a to jste nevideli muj polni kufrik :-) :-)
Jinak co se prachu tyce - pouzivam odsavani dilenským vysavacem - (tj cina - unimax ) a to jak u stolniho naradi tak u rucniho ) nicmene prach tam je - to proste u brouseni balzy nejde jinak - pri skonceni prace ale otevru dvere (pruvan) a ofouknu vse ofuk. pistoli s kompresorem .... mozna jsem vic ovlivnen, nezli jsem si schopen pripustit jednim starym mistrem, ktery vyzadoval, kdyz jsme v dilne neco delali, aby bylo justovací náradi na stole rozloženo vyrovnane vedle, na cistem hadříku a to same i pak v supliku dilenskeho stolu .-) :-)
A delam tam hlavne letadla , i kdyz je jasny ze na starem baraku je nikdy nekoncici prace hromadu, takze trochu truhlariny, svaření apod.
Obcas tam udelame spinavejsi prace od vitráži - no shrnu li to - prvni místnost, která měla omítky prvni z celeho baraku byla dilna :-) protoze ma "strategicky" vyznam
Naradi je spise elektro provedeni - to je dane drivejsi zivnosti :-)

Jinak thread na pribuzne tema zde jiz byl viz viewtopic.php?f=18&t=44638 ...................a uklizeno maji i jini :-)
Naposledy upravil(a) MakoBear dne úte 12.02.2013 10:37, celkem upraveno 2 x.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od koulinek »

MakoBear píše: jinak na rovinu - jsem si plne vedom sve uchylky na ukladani nařadí, trpim tim dlouho a nijak se to nelepsi :-) a to jste nevideli muj polni kufrik :-) :-)

Uka polní kufřík ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MakoBear »

ale Vy by jste se mi smali :-) :-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“