Vliv rozvážení motoru na jeho odběr

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
bzukyn

Vliv rozvážení motoru na jeho odběr

#1 Příspěvek od bzukyn »

Má někdo teorii nebo změřeno,jestli se změní odběr při utržení listu vrtule?
Jde mi o to,jestli může ochrana regulátoru vypnout,jako při násilném zastavení.(ESC Multistar)
volente
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv rozvážení motoru na jeho odběr

#2 Příspěvek od volente »

Odběr se určitě změni, během pár okamžiků bude nulový. Takový vibrátor ti totiž rozebere i dost pevný laminátový trup a potom motor vyskočí radostně ven a utrhne se od regulátoru, případně i s ním.
F 104 je můj sen
jez_cz

#3 Příspěvek od jez_cz »

Když změříš proud na vyvážené vrtuli, pak tu vrtuli uděláš o něco nevyváženou a změříš proud znovu, tak dostaneš částečnou odpověď.
I květák je jen vycepované zelí
ariane
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ariane »

V takovém případě bude změna odběru asi to poslední, co tě bude zajímat, jak řekl Volente - totální destrukce během okamžiku !!!!
bzukyn

#5 Příspěvek od bzukyn »

ariane píše:V takovém případě bude změna odběru asi to poslední, co tě bude zajímat, jak řekl Volente - totální destrukce během okamžiku !!!!

Hmm, utržený list ze třílistu ve 250 m,kvadkopter se nerozpad,podařilo se mi i nějakým zázrakem s tím praštit o strom a k žádné škodě nedošlo.Po výměně vrtule pokračování v letu ihned.
Podle záznamu z kamerky ukrutné vibrace na pravém předním motoru,které ustaly.Podle některých názorů mají multistary přehnanou ochranu motoru.Motor s jedním utrženým listem sebou škubne a zastaví se,nezměřím nic.
JohnyzPodoli

#6 Příspěvek od JohnyzPodoli »

Tak dlouho jsem zkoušel ušetřit na vrtulích, až mi má snaha přivedla tři pády roztrženou vrtulí... nevěřil jsem, že se něco takového může stát. Přihodil jsem tedy nové vrtule na mojí hexu a roztočil je... zde je demonstrační video z mého pokusu ;-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PbFsnA2_BUI[/youtube]

sice je to trochu reakce mimo mísu, nicméně je zde vidět ve slowmo, co se stane po roztržení vrtule ;-)
matolowa

#7 Příspěvek od matolowa »

skusim aj ja nieco napisat na tuto temu,lacne apc vrtule z hk,pri vzlete mi odtrhlo list z vrtule a praskol unasac na motore.copter bol funkcny ,opravil som unasac ,a isiel copter vyskusat.skusal som vzlietnut no bol silny vietor tak som ho zdvihol iba meter asi tri krat a kaslal som nato.o dva dni som isiel copter prevetrat a jeden motor nesiel vobec,po chvili som zistil ze regulator hobbywing 30a pentium je v prdeli..bol to ten kde praskla ta vrtula.tie regle maju 30min lietacieho casu.som z toho sklamany a vobec neviem ci je to nahoda ,alebo to ma nieco stym ulomenym listom vrtule.

a este otazka?co moze odist na regulatore ako prve?da sa vlastne opravit?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“