Šroubek pro páku serva

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

Šroubek pro páku serva

#1 Příspěvek od Radek1980 »

Zdravím,
poradí někdo kde se dá sehnat, šroubek M2,5x9,5 plus podložka jak je na obrázku.
Jde mi tedy hlavně o tu podložku tu nemůžu nikde sehnat, šrobky jsem sehnal sice na imbus,ale to by na funkci nemělo mít vliv :wink:
Je to na servo Hi-tec HS-5565MH
Díky za rady
Přílohy
foto 001 malý.jpg
Radek

Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

Re: Šroubek pro páku serva

#2 Příspěvek od Jirka 72 »

Mě se podařilo tu podložku ztratit a tak ji tam nemám. Mám to takuž víc jak rok a ničemu to nevadí. J.
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
nessiehunter

#3 Příspěvek od nessiehunter »

Doporučuji firmu U-tech v Horních Počernicích.
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Radek1980 »

Jirka 72 píše:Mě se podařilo tu podložku ztratit a tak ji tam nemám. Mám to takuž víc jak rok a ničemu to nevadí. J.

Mě to taky napadlo tam tu podložku nedávat. Ale je to na 2,2m akrobata na 50ccm tak mám trochu obavy s těch vybrací který tam jsou aby se to navyklepalo.
Radek

JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

Radek1980 píše:
Jirka 72 píše:Mě se podařilo tu podložku ztratit a tak ji tam nemám. Mám to takuž víc jak rok a ničemu to nevadí. J.

Mě to taky napadlo tam tu podložku nedávat. Ale je to na 2,2m akrobata na 50ccm tak mám trochu obavy s těch vybrací který tam jsou aby se to navyklepalo.

Ta výstupní hřídel kam šroubuješ šroubek je předpokládám kovová?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Radek1980 »

Jo to je. Budu to ještě zajišťovat lepidlem na šroubované spoje.
Ale nechci ni podcenit, protože už se mi jednou stalo to že se v letu šroubek vyklepal a celý táhlo na křidýlku vyskočilo. Éro mělo namále.
Radek

JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

Radek1980 píše:Jo to je. Budu to ještě zajišťovat lepidlem na šroubované spoje.
Ale nechci ni podcenit, protože už se mi jednou stalo to že se v letu šroubek vyklepal a celý táhlo na křidýlku vyskočilo. Éro mělo namále.

Ta podložka se jmenuje vějířová a používá se to na zajištění proti povolení šroubového spoje. Pro ten účel jak je to běžně použité, to stačí.
Pokud by jsi chtěl odobný spoj jistit ve skutečném letadle, tak vyšší hodnotu bezpečnosti má právě ten pojišťovací tmel, závlačka, nebo zaklepávací podložka.
Pokud koupíš věřířovou podložku, tak to tam dáš zpátky jak to bylo. Pokud jí nebudeš mít, můžeš použít normální plochou podložku a zajišťovací tmel. Bezpečností zajištění to nebude horší než ta vějířovka.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jirka 72 »

A co pérovka,nestačilo by to?
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Ticcino

#9 Příspěvek od Ticcino »

Nejmenší co jsem našel byla tahle:
http://eshop.killich.cz/podlozka-3-2-j- ... j-67972503
Jde o M3.
M2,5 se v téhle normě standardně nevyrábí.
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

Jirka 72 píše:A co pérovka,nestačilo by to?

Výrobce tam dává vějířovou podložku, protože závit má malý průměr, šroubek je krátký, na takhle malém průměru a délce zašroubování do hřídelky by to lehce páčilo stranově páku v osazení tisícihranu a přispívalo by to k vymačkání toho tisícihranu.
Vějířová podložka působí silou symetricky v ose šroubu.
Jak jsem psal v minulém příspěvku - lepší než pérová podložka je normální plochá a Loctite.
rodzr

#11 Příspěvek od rodzr »

JMalik píše:
Jirka 72 píše:A co pérovka,nestačilo by to?

Výrobce tam dává vějířovou podložku, protože závit má malý průměr, šroubek je krátký, na takhle malém průměru a délce zašroubování do hřídelky by to lehce páčilo stranově páku v osazení tisícihranu a přispívalo by to k vymačkání toho tisícihranu.
Vějířová podložka působí silou symetricky v ose šroubu.
Jak jsem psal v minulém příspěvku - lepší než pérová podložka je normální plochá a Loctite.

...asi to víte, ale je to náhradní díl a prodává se. Samozřejmě jde koupit v lepším železářství.
Ale proč píšu - na zajištění šroubku používám místo Loctite kapičku Chemoprénu, v současnosti průhledný. Spojím kapkou hlavu a páku. Stejně používám i červená Plasti Dip - pak jde vše snadno zkontrolovat i zrakem ( třeba šrouby na motorové přepážce, podvozku atd ). Drží to perfektně a co je důležité - celkem snadno se to v případě potřeby povolí a odstraní
Ověřeno na benzínech 20 - 80-160
Odpovědět

Zpět na „Dílna“